Avem vreo șansă în fața menopauzei? Claudia Buneci: Să vină ușor și aproape pe nesimțite în viața noastră
Data publicării:
Claudia Buneci este health coach, consilier de echilibru hormonal și mamă a trei copii. A absolvit cursul de tehnician nutriționist în România, apoi Institute for Integrative Nutrition din SUA. 

Plecând de la dorința de a înțelege cât mai multe despre puzzle-ul care contează pentru sănătatea femeii, a urmat mai multe cursuri despre echilibru hormonal, energizare, alimentație în sarcină și în perioada postpartum.

Întârzierea menopauzei

Spectacola: Poate fi întârziată menopauza prin anumite ajustări ale stilului de viață?

Claudia Buneci: Da, putem întârzia menopauza, să vină ușor și aproape pe nesimțite în viața noastră. Menopauza și post menopauza sunt firești și nu înseamnă sfârșitul vieții, ci sfârșitul unei etape și începutul alteia.

Tot ce am menționat la punctul anterior face și ca menopauza să nu vină pe grabă în viața noastră, dar și să nu intrăm epuizate în post-menopauză, ceea ce ne va afecta felul în care vom trăi schimbările firești.

Aș zice că e important ca femeile să înțeleagă că ceea ce fac după 30 de ani le afectează cum se vor simți la 40 și ceea ce fac după 40 le va influența semnificativ starea lor de după 50 de ani”.

 

Viața după menopauză

 

Spectacola: Există viață și după menopauză. În România, femeile ajunse la menopauză sunt prea puțin informate despre opțiunile pe care le au pentru a ține sub control simptomele. Cu ce provocări vine menopauza și cum pot fi ele depășite?

Claudia Buneci: „În menopauză, corpul nu mai produce progesteron și estrogen în aceeași cantitate. Totuși, suprarenalele noastre, dacă nu sunt extenuate, vor produce cantitățile reduse din acești hormoni, dar care ar trebui să fie suficiente pentru o stare de bine.

 

Menopauza poate veni cu multe provocări pentru o femeie care s-a neglijat sau nu s-a îngrijit corespunzător. Iată câteva din cele mai des întâlnite astfel de provocări: somn deficitar, uscăciune (mai ales vaginală) severă, libido spre inexistent, greutate în plus, lipsă de poftă de viață, dureri de articulații.

 

Bineînțeles că există soluții pentru o menopauză împlinitoare.

Și aș începe prin a menționa prima oară FELUL ÎN CARE FEMEILE SE RAPORTEAZĂ LA ACEASTĂ PERIOADĂ.

Corpul răspunde la povestea din capul nostru.

Dacă povestea e „de acum sunt bătrână și nu mai pot”, corpul va prelua mesajul și te va face să te simți așa cum tu îi spui. Și viceversa”.

Cum găsim motivația în perioada postpartum

Spectacola: Ne ajută în perioada post-menopauzei să ne găsim motivația pentru care merită să începem cu voioșie o nouă zi – propriii copii, nepoții, proiecte care ne plac etc.

Claudia Buneci: „Dincolo de mesajul pe care ni-l transmitem, desigur că stilul de viață contează. Din nou ajungem la cât de importantă este alimentația, la cât, când și cum ne mișcăm, cum dormim, la cercul de prieteni, la activitățile pe care le avem. Toate acestea contează foarte tare pentru ca să fim bine, mai ales în menopauză”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Exclusiv


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Mihai Mitoșeru, foto Facebook

Mihai Mitoșeru, iubește din nou: „ Am cunoscut o fată extraordinară! Păcat că...”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: Instagram/Ioana Ignat

Sebastian Dobrincu dă cărțile pe față. Răspunsul artistului când a fost întrebat ce vedete i-au făcut avansuri Ioanei Ignat: „S-a întâmplat”




pixel