Andreea Bălan a fost cerută în căsătorie de Victor Cornea! Cum arată inelul de logodnă: „Am spus DA! Cel mai frumos și hotărât DA din viața mea”
Murăturile oferă mai multe beneficii pentru sănătate și pot adăuga un plus de savoare și textură alimentelor. Murăturile fermentate sunt o sursă excelentă de probiotice, care ajută la menținerea unui microbiom intestinal sănătos. Aceste bacterii benefice pot contribui la îmbunătățirea digestiei și întărirea sistemului imunitar.
Murăturile conțin nutrienți esențiali, inclusiv vitamine și minerale, în funcție de ingredientele utilizate. De exemplu, castraveții murați sunt o sursă de vitamina K, iar varza murată conține vitamina C și fibre. Aciditatea murăturilor poate stimula secreția de sucuri gastrice, facilitând digestia. În plus, murăturile fermentate pot ajuta la echilibrarea florei intestinale. Murăturile, în special cele făcute cu sare, pot conține electroliți importanți, precum sodiu și potasiu, care sunt esențiali pentru echilibrul hidric și funcția musculară. Unele murături, în special cele făcute cu ingrediente precum usturoiul sau ierburile aromatice, pot avea proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.
Există anumite persoane care ar trebui să fie prudente sau să evite consumul de murături, în special în cantități mari, din diverse motive legate de sănătate.
Te-ar putea interesa și: Cea mai bună metodă de a pune murături. Ce spune Dr. Mihaela Bilic
Murăturile conțin adesea cantități mari de sare (sodiu), care poate contribui la creșterea tensiunii arteriale. Persoanele cu hipertensiune arterială ar trebui să limiteze consumul de murături pentru a evita agravarea afecțiunii. Murăturile sunt acide și pot agrava afecțiuni gastrointestinale precum refluxul acid sau gastrita.
Invitată la emisiunea „Super Neatza cu Răzvan și Dani”, Roxana Radu, specialist în nutriţie, a vorbit despre beneficiile murăturilor pentru sănătate. De asemenea, aceasta a dezvăluit care sunt categoriile de persoane care ar trebui să limiteze consumul de murături sau să le consume într-o cantitate moderată pentru a nu le afecta sănătatea.
„Murăturile sunt foarte bune deoarece ele conțin probiotice, atât de necesare pentru flora noastră intestinală. Sunt bune și pentru mahmureală. Ideal este ca oamenii care au probleme cu sensibilitatea gastrică sau hipertensiunea arterială să le folosească cu măsură. Au un conținut mare de sare, dar în cantitatea potrivită ele sunt foarte sănătoase. Nu sunt recomandate pentru persoanele care suferă de intoleranță la histamină. La castraveți, trei zile la rând trebuie să vânturăm zeama. Ajută să nu se dezvolte bacterii, să nu mucegăiască și să rămână crocante. La gogonele nu este nevoie. O dată la câteva zile putem face asta, dar nu la fel ca la castraveți. Borcanele nu trebuie sterilizate, nu e ca la dulceață”, a explicat Roxana Radu, specialist în nutriţie, în cadrul emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Retete
Regele Charles a luat o...
Ștefan Mandachi a publicat un...
Universitatea Cluj a strâns un...