„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
Ovăzul este o cereală integrală recunoscută pentru valoarea sa nutritivă și beneficiile multiple asupra sănătății. Fulgii de ovăz sau făina de ovăz sunt bogate în fibre, proteine de calitate, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale precum vitamina B1 (tiamina), magneziu, fosfor, zinc și fier. Un component unic al ovăzului este beta-glucanul, o fibră solubilă cu proprietăți remarcabile pentru sănătate.
Într-un videoclip postat în mediul online, Doctor Mihail a dezvăluit care este metoda ideală de preparare a ovăzului, pentru a ne bucura de toate beneficiile sale nutriționale.
„În cazul ovăzului, recomandarea este, chiar dacă ovăzul este bun după ce l-ai fiert 5 minute, să îl fierbi cel puțin 10 minute. Eu, în momentul în care pun ovăzul la fiert, pun jumătate apă, jumătate lapte și pun mai puțin ovăz decât aș vrea. La început, consistența este foarte lichidă, dar în timp el se umflă. Dacă stai cu ovăzul 10 minute la fiert, el o să distrugă aproape tot acest acid fitic, iar restul, reziduul care rămâne acolo este absolut neglijabil, este absolut nimic pe lângă restul de beneficii pe care ovăzul le are”, a dezvăluit Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.
Te-ar putea interesa și: Rețeta de prăjitură cu morcov a Cristinei Cioran. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat delicios
Susține sănătatea inimii: Beta-glucanul ajută la reducerea colesterolului LDL ("rău"), scăzând riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, contribuie la reglarea tensiunii arteriale.
Reglează nivelul de zahăr din sânge: Cu un indice glicemic scăzut, ovăzul eliberează zahărul în sânge treptat, fiind ideal pentru diabetici sau pentru menținerea unui nivel constant de energie.
Îmbunătățește digestia: Fibrele ajută la prevenirea constipației și favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice în intestin, acționând ca prebiotic.
Oferă sațietate: Conținutul ridicat de fibre și proteine ține foamea sub control, fiind de ajutor în menținerea greutății.
Stimulează imunitatea: Beta-glucanul are efecte imunostimulatoare, ajutând la creșterea rezistenței organismului la infecții.
Benefic pentru piele: Ovăzul are proprietăți calmante și antiinflamatoare, fiind folosit în produse cosmetice pentru afecțiuni precum eczema sau iritațiile pielii.
Te-ar putea interesa și: Cinci semne ascunse care îți arată că organismul tău are lipsă de nutrienți. Explicații unui expert de la Harvard
Terci de ovăz: Fulgii de ovăz fierți cu lapte sau apă, serviți cu fructe sau nuci.
Făină de ovăz: Ideală pentru clătite, prăjituri sau chiar pâine.
Ovăz înmuiat peste noapte: O metodă simplă în care fulgii de ovăz se lasă la înmuiat în lichid (lapte, apă sau iaurt) și se savurează dimineața.
@doctor.mihail Dacă mănânci ovăz la micul dejun, iată cum poți să-l prepari ☝????????????⚕️
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Loredana Tănase
Categorie: Retete
Consumul de apă, un gest atât...
Salata cu castraveți și somon,...