Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
1100 ml lapte
100 gr orez cu bob rotund
80 gr zahăr
1 păstaie vanilie
coaja de la 3 lămâi mai mici
4 gălbenușuri de ou
300 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Se pune 1 l lapte la fiert cu orezul, coaja de la 1 lămâie și batonul de vanilie. Se fierbe 30 minute, amestecând des ca să nu se lipească.
După ce orezul este foarte bine fiert, scoateți cojile de lămâie și păstaia de vanilie.
Adaugați zahărul și amestecați până se topește.
Fierbeți 100 ml lapte.
Cele 4 gălbenușuri le bateți bine cu telul. Turnați apoi laptele fierbinte peste ele, în timp ce cu telul amestecați.
Aceste amestec trebuie turnat ușor peste orezul fiert.
Continuați să fierbeți orezul la foc mic, amestecând fară întrerupere în el, până se îngroașă ușor.
Când este gata, o luați de pe foc și o puneți cu fundul în apă rece. Amestecați încă 2-3 minute până se răcorește.
Răzuiți deasupra restul de coaja de lămâie și amestecați din nou.
Bateți frișca și adaugați 4-6 linguri în budinca de orez. Amestecați ușor până se omogenieaza.
O puteți băga la frigider până o serviți.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: budinca lamaie orez retete