Ca în fiecare an, Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la Televiziunea Română
Cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor este şi anul acesta la Televiziunea Română. Îl urmărim cu toţii la TVR 1, de la ora 12.15, în prima zi a lui 2022.

Concertul de Anul Nou, susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena în impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein, este din nou în direct la Televiziunea Română. Nostalgică și în același timp plină de vivacitate, muzica familiei Strauss și a contemporanilor ei va fi din nou la TVR 1, în prima zi a lui 2022, de această dată, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim. Celebrul șef de orchestră se va afla pentru a treia oară la pupitrul Filarmonicii vieneze pentru tradiționalul concert de început de an, într-o relație de colaborare care a început în 1956, atunci când copilul minune debuta ca pianist, la vârsta de doar 14 ani. În iunie 2020, Barenboim a dirijat primul concert al vienezilor, la revenirea din carantina provocată de pandemia Covid-19. După edițiile de success din 2009 și 2014 ale Concertului de Anul Nou, muzicianul de origine israeliano-argentiniană a ales pentru 2022 un program eminamente vienez, cu creații semnate de Johann Strauss tatăl și fiul, dar și compoziții de Joseph Hellmesberger Jr., Eduard Straus sau Carl Michael Ziehrer. Pe 1 ianuarie 2022 nu mai puțin de șase valsuri și polci din impresionantul repertoriu al dinastiei Strauss se vor auzi în premieră la Musikverein într-un concert de Anul Nou. 

 

Pentru că în 2022 se vor împlini 50 de ani de la Convenția Patrimoniului Mondial Unesco, momentele de balet ce vor încânta telespectatorii din întreaga lume sunt filmate în edificii de pe Lista Patrimoniului Mondial. În impunătorul Palat Schönbrunn, membrii Baletului de Stat vienez vor interpreta valsul „O mie și una de nopți” op.364 de Johann Strauss fiul, în coregrafia lui Martin Schläpfer, directorul de balet al Operei de Stat din Viena, pentru prima dată invitat la un concert de Anul Nou. Costumele sunt concepute de Arthur Arbesser, un tânăr, dar celebru designer vienez stabilit la Milano. Un moment special va putea fi văzut în Palatul Hofburg, la arena de călărie de iarnă a Școlii Spaniole de Echitație din Viena, recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial din 2015. Aici nu va fi rândul balerinilor, ci al unor personaje cu greutate: opt superbi armăsari albi lipițani și călăreții lor ne vor impresiona pe acordurile din „Nymphen Polka” op.50 de Josef Strauss.

 

Regizorul Michael Beyer va coordona pentru a noua oară imaginea spectacolui filmat cu 17 camere și televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond, cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori. În România, Concertul de Anul Nou de la Viena va fi comentat pentru TVR de muzicologul și jurnalistul Cătălin Sava. Vă așteptăm să fiți alături de Televiziunea Română, în prima zi a Noului An, atunci când, alături de Orchestra Filarmonică din Viena şi de dirijorul Daniel Barenboim, vom spune împreună „La Mulți Ani 2022!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 29 dec, 13:29

Horoscop - 26 mai 2022. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop zilnic, joi, 26 mai 2022. Previziuni pentru...


Captură video Youtube/ Emisiuni PrimaTv

Carmen Șerban, diagnosticată cu CANCER la sân: Mi-a zis să merg la biserică. Atunci m-am speriat

Captură video Youtube/ Tvr

Gheorghe Turda îi face praf pe artiștii de muzică populară: Sunt singurul care poate cânta două ore fără bandă. Alți artiști nu pot

Sursa foto: Mioara Velicu, captură YouTube/ Damian Drăghici

Mioara Velicu a dezvăluit ce pensie are, după 60 de ani de cântat: „Să trăiască colegele, ca să mă vadă că o duc bine”

Tudor Chirilă, captură Video YouTube

Tudor Chirilă: "Nu cred că voi crește niște copii care să rupă ușa la ora 17:00". Cea mai importantă lecție pentru băieții săi

Captură video youtube/ Kanal D

Planta de "100 de ani", care prelungeşte viaţa. Lidia Fecioru: "Se iau cinci picături dimineaţa"

Sursa Foto Instagram Laurentiu Reghecampf

Corina Caciuc a născut. Laurențiu Reghecampf a devenit tată pentru a treia oară

Sursa foto: Oana Zăvoranu și Adela Popescu, instagram/ colaj foto

Oana Zăvoranu o face praf pe Adela Popescu. Ce a putut să spună „Querida” despre prezentatoarea TV: „Măi, vedeto”

Sursa foto: Ada Palade, Facebook

Fata lui Cornel Palade, lăsată pe străzi: M-au distrus până în măduva oaselor

Mirabela Dauer, captură video YouTube

Care este numele adevărat al Mirabelei Dauer. Artista a dezvăluit cum și-a construit imaginea de artist

Sursa foto: Viorica Dăncilă, captură YouTube/ theXclusive

Viorica Dăncilă, judecată pentru adopția fiului ei, Victor: “Au spus că am cumpărat un copil”

Sursa foto: Bianca Drăgușanu, Instagram

Bianca Drăgușanu a ieșit „șifonată” după un antrenament. "M-a bătut"

Sursa foto: Mălina Avasiloaie, Instagram

Mălina și Alin Gabor, poveste de dragoste ca în filme. Cum s-au cunoscut cei doi: "A fost totul foarte spontan"

Program spectacole Teatrul EXCELSIOR 11 – 20 februarie 2022

 Teatrul EXCELSIOR vă așteaptă cu spectacole...