Când trebuie adăugate, de fapt, ierburile aromatice în mâncare. Greșeala pe care o fac mulți oameni: „Își pierd culoarea și pot deveni amare”
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit cele mai utile trucuri pe care trebuie să le știi, cu privire la folosirea ierburilor aromatice în mâncare.

Ierburile aromatice sunt extrem de des utilizate de toată lumea, indiferent de rețetă, întrucât ele adaugă o aromă aparte și fac din orice preparat un deliciu culinar. Totuși, există niște trucuri pe care trebuie să le ai în vedere, dacă îți dorești ca ele să fie folosite la capacitatea maximă și să-ți ofere, astfel, cea mai bună aromă. Joseph Hadad dezvăluie, în acest sens, că nu trebuie să adaugi aceste mirodenii de la începutul procesului de gătire, însă continuă și cu alte trucuri utile.

„În primul rând, nu le adăugați prea devreme în mâncare. Uleiurile aromatice volatile se distrug imediat dacă sunt expuse prea mult la căldură mare. În plus, frunzele delicate se înmoaie prea repede și își pierd culoarea și, în unele cazuri, pot deveni amare. Lăsați, așadar, pătrunjelul, busuiocul și alte frunze aromate pentru finalul procesului de gătire sau chiar pentru garnisire la sfârșit. Mai devreme în procesul de gătire pot fi puse codițele ierburilor aromatice, care sunt mai robuste. Codițele le puteți folosi și pentru supe de bază, sosuri sau chiar uleiuri și oțeturi aromatice. Uleiurile și oțeturile aromatice sunt ingrediente perfecte pentru salate și aperitive.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Alimentele benefice pentru sănătatea inimii. Cu ajutorul lor poți preveni apariția bolilor cardiovasculare / VIDEO

Câte condimente pui în mâncare

Pentru a ști exact ce cantitate de ierburi aromatice să folosești în preparate, este important să cunoști gusturile acestora, dar și intensitatea lor, spune Joseph Hadad. Mai mult, în cazul în care ai cumpărat prea mult dintr-o verdeață și nu mai ai la ce să o folosești în prezent, plantele merg foarte bine și congelate și folosite ulterior, mai spune celebrul bucătar chef. 

„Pentru a vă da seama cam ce cantitate de ierburi aromatice este nevoie, dacă rețeta nu o indică, trebuie să știți plantele și gustul lor. Rozmarinul și cimbrul, de exemplu, sunt multe mai intense decât pătrunjel și oregano, așa că este nevoie de o cantitate mai mică decât în cazul celor din urmă. Gustați toate plantele aromatice pe care le găsiți la piață, ca să vă faceți o idee. Și țineți cont că versiunile lor uscate sunt mai intense la gust decât cele proaspete, așa că dacă rețeta cere o linguriță de mărar uscat, de exemplu, este nevoie de 3 lingurițe de mărar proaspăt tocat ca să compenseze.

Dacă ați cumpărat prea mult pătrunjel, atunci congelați-l. La fel și în cazul altor ierburi aromatice. Cele lemnoase, precum rozmarinul sau cimbrul, pot fi congelate direct pe tulpină. Pentru restul, este indicat să le tocați și fie să le puneți ca atare la congelator, fie în tăvița pentru cuburi de gheață în care să turnați și ulei. Odată formate cuburile, le puteți transfera într-o pungă și să scoateți câte unul când aveți nevoie pentru vreo mâncare.”, a continuat acesta.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă gustoasă și rapidă de gogoși. Trucul prin care îți dai seama că uleiul este perfect încins

Ierburile aromatice, un deliciu pentru salate și deserturi

Mai mult, chiar dacă oamenii asociază adesea ierburile aromatice cu ideea de fel principal, Joseph Hadad spune că acestea pot fi oricând folosite și în salate, indiferent de natura lor, dar chiar și în deserturi.

„Sigur că puneți busuioc peste caprese și pătrunjel peste o tocăniță, dar cât de des le puneți într-o salată? Luați în considerare și ierburile aromatice atunci când faceți o salată, fie că este una de crudități, de cartofi sau de paste. Îi vor da un gust mult mai complex

Și să nu uităm de deserturi. Poate că deja mai presărați niște mentă proaspătă peste tarte, poate chiar și niște frunze de busuioc, însă și alte ierburi aromatice merg bine în deserturi. De exemplu, căpșunile se potrivesc foarte bine și cu rozmarinul și cu cimbrul. Puteți încorpora ierburile aromatice în siropuri pentru deserturi prin infuzarea siropului de zahăr obișnuit cu plante aromatice sau puteți să adăugați ierburile tocate în aluaturi, creme sau presărate deasupra. Dar fiți și aici atenți să nu fie prea mult, ca să nu eclipseze desertul total.”, mai spune el.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă de pastă de năut de post: „O masă completă pentru această perioadă, sănătoasă și sățioasă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef joseph hadad  condimente  ierburi aromatice  mancare 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel