Cătălin Scărlătescu, rețetă SPECIALĂ de sarmale. Ingredientul secret care schimbă total gustul
Data publicării:
Chef Cătălin Scărlătescu e dezvăluit rețeta sa pentru sarmale

Sarmalele se bucură de o apreciere fenomenală în România. Există o mulțime de rețete pentru acest preparat, însă Chef Cătălin Scărlătescu spune că varianta gătită de el este cea mai gustoasă. 


Ingrediente:

4 kilograme de carne tocată de porc, 
jumătate de kilogram de orez,
 2 kilograme de ceapă, 
40 de grame de piper negru,
 o bucată de afumătură,
 cimbru, foi de dafin, 
45 de grame de sare 
foi de varză murată
bulion.

Mod de preparare


Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în tigaie, până capătă o nuanță aurie. Luam ceapa de pe foc.

Orezul se spală bine și se amestecă cu ceapa și cu carnea tocată. Se împăturesc sarmalele în foile de varză murată, iar varza care rămâne se toacă mărunt și se amestecă separat cu bulionul. 

Ingredientul secret
 

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că ingredientul secret pentru ca sarmalele să aibă un gust aparte este afumătura. 

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, explică bucătarul Cătălin Scărlătescu.

 

 

Cum a slăbit Cătălin Scărlătescu 50 de kilograme

Cătălin Scărlătescu a pierdut 50 de kilograme cu ajutorul unei diete sănătoase. Celebrul Chef a dezvăluit care este alimentul la care nu a putut renunța niciodată, chiar dacă îngrașă. 

În urmă cu câțiva ani, Cătălin Scărlătescu uimea pe toată lumea cu noua sa siluet: minus 50 de kilograme. Rezultatul a fost uimitor, iar sacrificiul uriaș. Celebrul bucătar a urmat in regim restrictiv, din care a eliminat unele alimente. 

Acum, Scărlătescu își permite să mai deguste și din preparatele „interzise” la dietă, însă spune că încearcă să nu exagereze. De exemplu, adoră să aibă un mic dejun consistent, însă încearcă să se rezume la a consuma alimentele grase cam o dată pe săptămână. 

 „Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără.”, a declarat  Scărlătescu pentru VIVA.

Alimentul la care nu poate renunța


Cu toții avem o slăbiciune pentru un aliment anume, de la care nu ne putem lua gândul nici măcar atunci când urmăm o dietă. În cazul lui Cătălin Scărlătescu, cartofii prăjiți nu lipsesc niciodată din meniu. Este singura gustare de la care bucătarul nu se poate abține, astfel că a inclus-o și în dieta de slăbit.

Vedeta spune că și-a construit propria dietă, care se bazează, în mare, pe reducerea porțiilor de mâncare. 


 „Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo.”, a mai declarat el pentru sursa citată.


Cum a slăbit 50 de kilograme


Chef Cătălin Scărlătescu a slăbit peste 50 de kilograme, dintre care, primele 30 le-a pierdut prin eliminarea unui singur aliment din dietă.

 
Bucătarul a slăbit 30 de kilograme eliminând pâinea din dietă. 

„Am slăbit pentru că nu am mâncat pâine. Preferăm un sendviş cu mezeluri, am uitat să mai gătim. Eu am slăbit şi vă recomand să vă uitaţi bine pe ce daţi banii. Nu vă zgârciţi cu stomacul vostru! Investiţia cea mai mare este ce băgaţi în voi”, declara celebrul bucătar în urmă cu doi ani, potrivit Click.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cimbru  craciun  dietă  ingredient  rețetă  sarmale  scarlatescu 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel