Cătălin Scărlătescu, rețetă SPECIALĂ de sarmale. Ingredientul secret care schimbă total gustul
Chef Cătălin Scărlătescu e dezvăluit rețeta sa pentru sarmale

Sarmalele se bucură de o apreciere fenomenală în România. Există o mulțime de rețete pentru acest preparat, însă Chef Cătălin Scărlătescu spune că varianta gătită de el este cea mai gustoasă. 


Ingrediente:

4 kilograme de carne tocată de porc, 
jumătate de kilogram de orez,
 2 kilograme de ceapă, 
40 de grame de piper negru,
 o bucată de afumătură,
 cimbru, foi de dafin, 
45 de grame de sare 
foi de varză murată
bulion.

Mod de preparare


Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în tigaie, până capătă o nuanță aurie. Luam ceapa de pe foc.

Orezul se spală bine și se amestecă cu ceapa și cu carnea tocată. Se împăturesc sarmalele în foile de varză murată, iar varza care rămâne se toacă mărunt și se amestecă separat cu bulionul. 

Ingredientul secret
 

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că ingredientul secret pentru ca sarmalele să aibă un gust aparte este afumătura. 

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, explică bucătarul Cătălin Scărlătescu.

 

 

Cum a slăbit Cătălin Scărlătescu 50 de kilograme

Cătălin Scărlătescu a pierdut 50 de kilograme cu ajutorul unei diete sănătoase. Celebrul Chef a dezvăluit care este alimentul la care nu a putut renunța niciodată, chiar dacă îngrașă. 

În urmă cu câțiva ani, Cătălin Scărlătescu uimea pe toată lumea cu noua sa siluet: minus 50 de kilograme. Rezultatul a fost uimitor, iar sacrificiul uriaș. Celebrul bucătar a urmat in regim restrictiv, din care a eliminat unele alimente. 

Acum, Scărlătescu își permite să mai deguste și din preparatele „interzise” la dietă, însă spune că încearcă să nu exagereze. De exemplu, adoră să aibă un mic dejun consistent, însă încearcă să se rezume la a consuma alimentele grase cam o dată pe săptămână. 

 „Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără.”, a declarat  Scărlătescu pentru VIVA.

Alimentul la care nu poate renunța


Cu toții avem o slăbiciune pentru un aliment anume, de la care nu ne putem lua gândul nici măcar atunci când urmăm o dietă. În cazul lui Cătălin Scărlătescu, cartofii prăjiți nu lipsesc niciodată din meniu. Este singura gustare de la care bucătarul nu se poate abține, astfel că a inclus-o și în dieta de slăbit.

Vedeta spune că și-a construit propria dietă, care se bazează, în mare, pe reducerea porțiilor de mâncare. 


 „Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo.”, a mai declarat el pentru sursa citată.


Cum a slăbit 50 de kilograme


Chef Cătălin Scărlătescu a slăbit peste 50 de kilograme, dintre care, primele 30 le-a pierdut prin eliminarea unui singur aliment din dietă.

 
Bucătarul a slăbit 30 de kilograme eliminând pâinea din dietă. 

„Am slăbit pentru că nu am mâncat pâine. Preferăm un sendviş cu mezeluri, am uitat să mai gătim. Eu am slăbit şi vă recomand să vă uitaţi bine pe ce daţi banii. Nu vă zgârciţi cu stomacul vostru! Investiţia cea mai mare este ce băgaţi în voi”, declara celebrul bucătar în urmă cu doi ani, potrivit Click.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Maria Alexandru | Dată: 30 noi, 16:54

Petrică Mâțu Stoian și fiul de suflet, sursa facebook

Petrică Mâțu Stoian i-a trimis un ultim mesaj lui Alin, fiul lui de suflet, chiar înainte de a se stinge din viață

Irina Loghin, foto Facebook

Irina Loghin, truc pentru SLĂBIT. Ceaiul pe care îl bea în fiecare dimineață: „Este cel mai bun”

Maria Dragomiroiu, Cătălin Botezatu. Colaj foto Facebook

Maria Dragomiroiu l-a impresionat pe Cătălin Botezatu cu pozele în costum de baie: „Le dă clasă pițipoancelor!”

Unsplash.com/ autor Dayne Topkin

HOROSCOP 2022. Cea mai norocoasă zi a anului, în funcție de zodie

Camelia Pătrășcanu, captură video Antena 3

Camelia Pătrășcanu, previziuni astrologice pentru săptămâna 17-23 ianuarie 2022. Zodia care are noroc de BANI

Horoscop. foto Unsplash.com/ autor Josh Rangel

Horoscop - DRAGOSTE, duminică, 16 ianuarie. Previziuni pentru fiecare zodie

Unsplash.com/ autor Uday Mittal

Mercur retrograd: Zodiile care se pot reîntâlni cu parteneri/prieteni vechi până pe 10 martie

Maria Dragomiroiu, foto Facebook

Maria Dragomiroiu a pozat în costum de baie, la 66 de ani. Cum se menține în formă artista

Parintele Vasile Ioana, captură video PRO TV

Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru eliminarea furiei. Cele 7 trepte prin care putem scăpa de mânie și nervozitate

Horoscop, sursa pexels

Mercur retrograd 2022: SFAT pentru fiecare zodie / ascendent

Marina Almășan și Victor Socaciu, sursa facebook

Motivul pentru care Marina Almășan nu a mers la mormântul lui Victor Socaciu, în ziua în care artistul ar fi împlinit 69 de ani: „Eu nu sunt аdepta gesturilor teatrale”

Unsplash.com/ autor Edu Lauton

Horoscop 17-23 ianuarie 2022. Trei zodii au o săptămână de excepție: dragoste, bani și carieră

Mic dejun sănătos: Omletă cu cartofi dulci

Această omletă este sațioasă și se prepară rapid. Este...

Rețetă delicioasă: Hering marinat

Heringul marinat este un adevărat deliciu și se prepară foare ușor. 

Rețetă de Lasagna. Gustoasă și ușor de preparat

Această rețetă de lasagna este delicioasă și simplu de...

Rețetă delicioasă: Creveți în sos de roșii cu unt

Creveți în sos de roșii cu unt sunt un adevărat...

Rețetă de Ciorbă cu perișoare de pui și dovlecei

Această rețetă de ciorbă cu perișoare de pui și...

Rețetă: Cum să faci cele mai pufoase găluște

Supa cu găluște este o rețetă iubită încă din...