Chef Joseph Hadad, trucuri pentru cele mai bune legume la cuptor. Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească: „Va avea efect și asupra texturii”
Data actualizării:
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a devzăluit cum  poți obține cele mai bune legume la cuptor de post.

Legumele la cuptor sunt unele dintre garniturile mereu la îndemâna oamenilor, care nu doar că sunt foarte delicioase și sănătoase, dar se prepară și rapid, fără prea multă experiență sau dexteritate în bucătărie. Pentru a obține însă cel mai bun preparat, Joseph Hadad are câteva sfaturi practice excelente, care îți vor îmbunătăți considerabil gustul acestora. 

„Rădăcinoase și nu numai, vrem să le punem pe toate la cuptor în această perioadă când mâncarea caldă are nevoie să aburească pe mese pentru a ne face să ne simțim mai bine. Așa că bănuiesc că sunteți mereu în căutare de noi trucuri care să dea greutate preparatelor pe bază de legume la cuptor, care să treacă dincolo de clasicii cartofi cu rozmarin și ghiveci aruncat în tavă.

Și apropo de ghiveci, deși poate primul gând atunci când zic de legume la cuptor, este cel de a pune în tavă rădăcinoase (cartofi, morcovi, țelină, păstârnac, sfeclă), ei bine, lărgiți-vă orizonturile pentru că multe alte legume sunt excelente coapte. De la varză la conopidă sau sparanghel, de la ceapă la roșii sau chiar fasole verde, toate prind o aromă delicioasă atunci când petrec ceva timp în cuptor.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Citește și: Chipsurile pe care le poți consuma în dietă. Nu îngrașă la fel de mult și sunt mai sănătoase: „Mai bune decât cele clasice”/ VIDEO

Condimentele, extrem de importante pentru legumele la cuptor

Mai mult, pentru un rezultat final extrem de delicios este necesar să nu te rezumi la condimentele clasice, spune Joseph Hadad. Astfel, bucătarul propune o gamă largă de arome care îți vor îmbunătăți considerabil legumele preparate la cuptor.

„Acum, că aveți o gamă mai largă de legume, extindeți-o și la arome. Nu vă rezumați doar la sare și piper, gustul legumelor poate fi vedeta, chiar și dacă adăugați diverse condimente. Pulberea de ceapă sau usturoi este o idee interesantă. De asemenea, condimentele completează frumos aroma legumelor. Dar și ierburile aromatice, pe care vă sfătuiesc să le adăugați cam la jumătatea timpului de coacere pentru a nu se arde. Și nu uitați de puțină aciditate, acreală. Coacerea scoate la suprafață zahărul din legume, intensificându-le gustul dulce. Așa că puțină acreală doar le echilibrează. Oțetul balsamic este un ingredient obișnuit în cazul acesta, dulceața lui combinându-se bine cu dulceața legumelor. Însă puteți folosi de asemenea suc de citrice sau chiar sumac, un condiment acrișor, prezent adesea în bucătăria din Orientul Mijlociu.”, a continuat el.

VEZI și: Alimentele care scad imunitatea. Dr. Mihail, semnal de alarmă: „Atenție mare”

Grăsimea, esențială pentru legumele la cuptor

De asemenea, nu trebuie să uiți nici de adăugarea uleiului, peste legumele deja condimentate. Acesta are un rol esențial pentru rețeta de legume la cuptor, spune Joseph Hadad, care dezvăluie și care este tipul pentru care trebuie să optezi.

„Iar grăsimea este liantul. Pentru a ajuta condimentele să stea lipite de legume, este nevoie să adăugați puțin ulei peste legume înainte de a le condimenta. Uleiul va avea efect și asupra texturii pentru că va ajuta la formarea crustei crocante la coacere. Și alegeți un ulei cu punct de ardere mai ridicat. Cel de floarea soarelui este foarte bun. Mai puteți folosi și ulei de măsline sau de cocos, dar variantele lor rafinate, nu cele extra-virgine, pentru că acestea se ard repede. Și grăsimea animală (cum ar fi cea de rață) este o idee delicioasă pentru legumele la cuptor, însă aceasta nu mai este de post. Iar dacă vreți să fie cu adevărat crocante legumele, adăugați și puțin amidon de porumb. Aveți grijă ca legumele să fie bine uscate (fără urme de apă), dați-le cu ulei și condimente, iar apoi presărați o lingură de amidon pentru fiecare jumătate de kilogram de legume și amestecați bine. Dacă nu sunt ude legumele, atunci amidonul nu va face cocoloașe și va fi practic nedetectabil pe legume, cu excepția gradului de crocănțeală mai accentuat.”, a mai spus acesta.

VEZI și: Rețeta de ardei umpluți de post a lui Florin Dumitrescu. Ingredientele secrete folosite de bucătar: „Aici este tot gustul”

La ce temperatură se coc legumele corect

Nu în ultimul rând, bucătarul dezvăluie și care este temperatura ideală la care trebuie să coci legumele, pentru un rezultat final delicios. 

„Temperatura perfectă de coacere este undeva la 230oC pentru a fi crocante la exterior și moi în interior. Dacă vreți, însă, să rămână mai al dente în interior, atunci creșteți temperatura la 260oC și scurtați timpul de coacere, iar dacă aveți legume mari, cum ar fi o conopidă întreagă, de exemplu, scădeți temperatura la 200oC și coaceți mai mult, astfel încât să nu se ardă stratul exterior, dar să se pătrundă bine în interior.”, a încheiat bucătarul chef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete



Sursă foto: Facebook/Alina Pușcaș. Sursă foto: Facebook/Octavia Geamănu

Scandal de proporții între Octavia Geamănu și Alina Pușcaș. Cele două foste colege de la Antena 1 și-au aruncat cuvinte grele: „Mi-e silă de ipocrizia asta”

Carmen Harra, captură video Youtube, WOWnews

Carmen Harra, previziuni pentru 2025: „Este anul finalizărilor, marcat de cifra 9”

Sursă foto: Freepik

Patru zodii primesc un dar special de la Univers de Moș Nicolae. Vezi dacă te afli printre ele

Sebastian Dobrincu și Otniela Sandu. Sursă foto: Instagram/Sebastian Dobrincu

Sebastian Dobrincu și-a asumat relația cu Otniela Sandu. Declarația de dragoste pe care a făcut-o pentru iubita sa

Sursa foto: freepik.com

3 zodii care atrag bogăția pe 10 decembrie 2024. Vezi dacă te afli printre ele

Sursă foto: Pexels

Doliu în familia Cercel. „Dumnezeu să te odihnească, om bun...” - Foto în articol

Captură video: YouTube/Emisiuni Prima TV

Marian Golea, horoscop chinezesc pentru 2025. Zodiile care vor avea parte de un an excelent

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: YouTube/Acasa La Maruta

Ioana Ginghină, atrac dur la adresa lui CRBL, după ce a apărut în podcastul lui Cătălin Măruță: „Îl acuz”

Captură video: YouTube/Fain & Simplu cu Mihai Morar

Cum ținem corect ”Postul Bucuriei”. Pr. Pimen Vlad: Mare atenție la aceste două laturi - Video

Cristina Demetrescu, captură video Youtube

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 9 - 15 decembrie. Zodia pentru care urmează o perioadă excelentă

Foto Freepik

Greutățile iau sfârșit pentru 4 zodii, după ce Neptun iese din retrograd pe 7 decembrie 2024

Horoscop. Sursă foto: Freepik

Horoscop marți, 10 decembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile




pixel