Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Această rețetă dezvăluită chiar de chef Nicolai Tand este delicioasă și va fi vedeta mesei tale de Crăciun. Iată cum o pregătește cel mai îndrăgit bucătar din România.
Ingrediente:
1 curcan întreg
2 morcovi
½ țelină
1 ceașcă de orez fiert
1 kg cartofi
Sos soia
Miere de albine
Câteva felii de bacon
3-4 căpățâni de usturoi tăiate jumătate pe orizontală
Crenguțe de cimbru
Mod de preparare:
„Curăț curcanul și îl frec cu sare, piper și unt. Separat, pregătesc umplutura pentru curcan. Tai brunoise (cubulete mici) morcovii și țelină și le trag la tigaie. Fierb orezul și îl amestec cu morcovul și țelină. Pregătesc un sos din miere și sos de soia și îl incorporez în amestecul de orez și legume.
Umplu curcanul cu acest amestec și îl pun într- tava cu doua degete de apa și un pahar de vin alb. Bag tava la cuptor la 160 de grade și îl las 2 ore – 2 ore și jumătate (depinde cât de mare este curcanul). La fiecare jumătate de ora, pe măsură ce se evapora, mai completam cu apa și vin. Cu jumătate de ora înainte de a fi gata scot curcanul și îl ung cu sosul de miere și sos de soia. Tot acum adaug în tava sau într-o tava separate cartofii, baconul și usturoiul pentru garnitură. Cel mai bine ar fi să se rumenească în untura de gașca sau de rață, ies nemaipomenit de gustoase.
Bon appétit”, a scris Nicolai Tand pe blog-ul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: craciun curcan nicolai tand rețetă umplut