Cine merge în linia întâi la război dacă Rusia atacă România. Răspuns pentru Puya
Data actualizării:
Data publicării:
Puya spunea, într-una din piesele sale - „Opriți planeta”: „Să meargă în linia întâi orice copil de politician / Și mă-sa, și tac-su și tot neamu' lor / Eu de la viață îmi doresc să nu mor”.

Dar cine merge la război în cazul în care Rusia ar ataca România? Cine ar merge în linia întâi?

Generalul Virgil Bălăceanu, invitat în cadrul podcastului SPIN realizat de Partidul Social Democrat, a avut o reacție după ce Nelu Barbu i-a citit versurile cântate de Puya: „Să meargă în linia întâi orice copil de politician / Și mă-sa, și tac-su și tot neamu' lor / Eu de la viață îmi doresc să nu mor”.

 

„În momentul în care apare o situație excepțională, în momentul în care există iminența unui atac, se decretează starea de asediu. Pe timpul stării de asediu, se trece la mobilizarea unor rezerviști și creșterea gradului de operativitate al unităților”, a zis generalul Virgil Bălăceanu adăugând că nu va fi suficient timp să pregătești oamenii să lupte.

 

Cine va fi carne de tun?

 

 

„Dacă acționezi cu actualii rezerviști, ei sunt carne de tun. Ei nu sunt pregătiți. Noi facem acele exerciții, dar acestea durează o zi. Aceasta este pregătire pentru un rezervist? El este tanchist, el este artilerist, el este transmisionist. Într-o zi îl echipezi, îl întrebi dacă are probleme de sănătate, ca apoi să-l verifici prin comisia de evaluare dacă el spune că nu mai este apt. Execuți o tragere cu armamentul de infanterie, or forța n-o reprezintă pistolul mitralieră sau pușca de asalt. Forța unei Armate constă în tehnica de luptă a Armatei”, a mai zis generalul Virgil Bălăceanu în cadrul podcastului SPIN realizat de PSD.

„Să nu plecăm de la ideea că vor fi în linia întâi doar cei din forțele active. Ei sunt structura de bază. Ei sunt mai bine pregătiți, dar printre ei sunt și rezerviști”, a mai zis generalul.

 

CITEȘTE ȘI: Scenariu teribil pentru România în caz de război. Analist: „Nu zic că se va întâmpla așa, însă riscul e cam de 20%”. Sfat: E cea mai bună chestie pe care puteți s-o faceți - https://www.spectacola.ro/scenariu-teribil-pentru-romania-in-caz-de-razboi-analist-nu-zic-ca-se-va-intampla-asa-insa-riscul-e-cam-de-20prc-sfat-e-cea-mai-buna-chestie-pe-care-puteti-s-o-faceti_36744.html

 

 

Vedeți mai multe aici:

 

 

 

Rezerviştii voluntari sunt încadraţi, din timp de pace, în funcţii prevăzute în statele de organizare ale comandamentelor, marilor unităţi, unităţilor şi formaţiunilor din compunerea Ministerului Apărării Naţionale, denumite în continuare structuri militare, pe bază de contract individual pe durată determinată, denumit în continuare contract.

Rezerviştii voluntari sunt destinaţi pentru asigurarea cu prioritate a structurii de forţe a armatei cu resursele umane necesare realizării capacităţii de luptă complete, potrivit prevederilor actelor normative specifice privind asigurarea capacităţii de luptă a Armatei României.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: S-a aflat când s-a născut, de fapt, Lidia Fecioru. Informația care nu apare nicăieri o găsiți aici - https://www.spectacola.ro/s-a-aflat-cand-s-a-nascut-de-fapt-lidia-fecioru-informatia-care-nu-apare-nicaieri-o-gasiti-aici_36708.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Actualitate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel