Cine merge în linia întâi la război dacă Rusia atacă România. Răspuns pentru Puya
Data actualizării:
Data publicării:
Puya spunea, într-una din piesele sale - „Opriți planeta”: „Să meargă în linia întâi orice copil de politician / Și mă-sa, și tac-su și tot neamu' lor / Eu de la viață îmi doresc să nu mor”.

Dar cine merge la război în cazul în care Rusia ar ataca România? Cine ar merge în linia întâi?

Generalul Virgil Bălăceanu, invitat în cadrul podcastului SPIN realizat de Partidul Social Democrat, a avut o reacție după ce Nelu Barbu i-a citit versurile cântate de Puya: „Să meargă în linia întâi orice copil de politician / Și mă-sa, și tac-su și tot neamu' lor / Eu de la viață îmi doresc să nu mor”.

 

„În momentul în care apare o situație excepțională, în momentul în care există iminența unui atac, se decretează starea de asediu. Pe timpul stării de asediu, se trece la mobilizarea unor rezerviști și creșterea gradului de operativitate al unităților”, a zis generalul Virgil Bălăceanu adăugând că nu va fi suficient timp să pregătești oamenii să lupte.

 

Cine va fi carne de tun?

 

 

„Dacă acționezi cu actualii rezerviști, ei sunt carne de tun. Ei nu sunt pregătiți. Noi facem acele exerciții, dar acestea durează o zi. Aceasta este pregătire pentru un rezervist? El este tanchist, el este artilerist, el este transmisionist. Într-o zi îl echipezi, îl întrebi dacă are probleme de sănătate, ca apoi să-l verifici prin comisia de evaluare dacă el spune că nu mai este apt. Execuți o tragere cu armamentul de infanterie, or forța n-o reprezintă pistolul mitralieră sau pușca de asalt. Forța unei Armate constă în tehnica de luptă a Armatei”, a mai zis generalul Virgil Bălăceanu în cadrul podcastului SPIN realizat de PSD.

„Să nu plecăm de la ideea că vor fi în linia întâi doar cei din forțele active. Ei sunt structura de bază. Ei sunt mai bine pregătiți, dar printre ei sunt și rezerviști”, a mai zis generalul.

 

CITEȘTE ȘI: Scenariu teribil pentru România în caz de război. Analist: „Nu zic că se va întâmpla așa, însă riscul e cam de 20%”. Sfat: E cea mai bună chestie pe care puteți s-o faceți - https://www.spectacola.ro/scenariu-teribil-pentru-romania-in-caz-de-razboi-analist-nu-zic-ca-se-va-intampla-asa-insa-riscul-e-cam-de-20prc-sfat-e-cea-mai-buna-chestie-pe-care-puteti-s-o-faceti_36744.html

 

 

Vedeți mai multe aici:

 

 

 

Rezerviştii voluntari sunt încadraţi, din timp de pace, în funcţii prevăzute în statele de organizare ale comandamentelor, marilor unităţi, unităţilor şi formaţiunilor din compunerea Ministerului Apărării Naţionale, denumite în continuare structuri militare, pe bază de contract individual pe durată determinată, denumit în continuare contract.

Rezerviştii voluntari sunt destinaţi pentru asigurarea cu prioritate a structurii de forţe a armatei cu resursele umane necesare realizării capacităţii de luptă complete, potrivit prevederilor actelor normative specifice privind asigurarea capacităţii de luptă a Armatei României.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: S-a aflat când s-a născut, de fapt, Lidia Fecioru. Informația care nu apare nicăieri o găsiți aici - https://www.spectacola.ro/s-a-aflat-cand-s-a-nascut-de-fapt-lidia-fecioru-informatia-care-nu-apare-nicaieri-o-gasiti-aici_36708.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Anca Murgoci
Categorie: Actualitate


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă
pixel