Cine sunt cei patru copii români care au dat startul meciurilor din cadrul UEFA EURO 2020, de la București
Data actualizării:
Data publicării:
Patru copii talentați și care au făcut performanță în pasiunile lor, au fost desemnați să dea startul meciurilor din cadrul UEFA EURO 2020, de la București. Tinerii au povestit, în exclusivitate pentru Spectacola, cum a fost această experiență pentru ei. 

Theodor Vasile, parte din echipa de aur a României la robotică, micul fotbalist și olimpic la matematică Eric Nicolae Lixandru, Andreea Mitruș, pasionată de scrimă, și Nikol Varga, o tânără dansatoare, sunt cei 4 copii talentați aleși să se bucure de experiența UEFA EURO 2020, pentru a sublinia grija pentru un viitor sustenabil. În total, la nivel mondial, 51 de copii, cu vârste între 10 și 14 ani, au fost selectați pentru a da startul celor 51 de meciuri din competiție.

Astăzi, 28 iunie, are loc ultimul meci programat la București din cadrul UEFA EURO 2020. Franța și Elveția se luptă în optimile de finală.

 

Nikol Varga, dublă campioană mondială și de 4 ori campioană europeană la Dans Contemporan și Acrodance, va fi Official Match Ball Carrier la meciul de luni, 28 iunie.

„28.06.2021 e o zi specială din viața mea, o șansă unică! Sunt foarte emoționată și aștept cu nerăbdare să intru pe teren, în fața a mii de oameni. 
Stadionul e impresionant, foarte frumos și grandios. Îmi imaginez mulțimea de oameni care așteaptă cu nerăbdare începerea meciului. Și eu, cu emoții, voi intra pe teren cu mingea UEFA pe care o voi prezenta mulțimii”, a declarat Nikol pentru Spectacola.

Numeroase titluri naționale, europene și mondiale la dans contemporan, dans modern și balet. Ele o definesc pe talentata Nikol Varga care, la numai 11 ani, știe ce înseamnă arta spectacolului, performanța și perfecțiunea. Anul acesta, a ieșit pe locul al doilea la un concurs internațional organizat online, în care s-a întrecut cu 77 de participanți din 42 de țări. Toți membrii familiei sunt pasionați de sport, așa încât Nikol a găsit mereu susținere în a-și urma visul. Acum, îmbină dansul cu elemente spectaculoase de acrobație. Visul micuței sportive este să ajungă pe cele mai mari scene ale lumii: 

 

Când voi fi mare, îmi doresc să fiu coregraf și să conduc o școală renumită în România, unde voi putea învăța copiii tot ce am învățat eu, Vreau să îi ajut să își urmeze pasiunea și visurile. Dar, până atunci, îmi doresc să ajung pe scene mari ale lumii și să dansez”, ne-a mărturisit tânăra. 

 


Cine cunt ceilalți trei tineri care au deschis meciurile din cadrul UEFA EURO 2020, de la București

 


Theodor Vasile, membru al AutoVortex, echipa națională de robotică câștigătoare a  premiului I și a medaliilor de aur la Campionatul Internațional de Robotică din Rusia, în aprilie 2021. (Ucraina -Austria)

La cei 13 ani ai săi, el este cel mai mic membru AutoVortex, echipa care a adus până acum, în România, 8 medalii de aur. De la 11 ani a început pasiunea lui Theodor pentru roboți și nu a durat mult să știe că visul lui cel mai mare este să aibă propria afacere cu roboți medicali. Este extrem de dedicat pasiunii sale, iar competițiile l-au ajutat enorm să rămână concentrat și să lucreze mânat de spiritul de echipă. E încurajat de familie, de mentori și de antrenori să își urmeze visurile și să-și dezvolte abilitățile. 

„Pe teren, m-am simțit minunat și important! Am avut emoții, dar nu la fel de mari ca la un meci de robotică. Cel mai mult m-a impresionat atmosfera de pe Arena Națională și faptul că un meci de fotbal poate să trezească atât de multă euforie! E senzațional!”, ne-a mărturisit tânărul, care visează să ajungă antreprenpr și să dezvolte un business cu roboți medicali.

 

 

Eric Nicolae Lixandru, Campion la matematică BRIO challenge și membru al echipei de fotbal ProSport Academy (Austria - Macedonia de Nord)

Și Eric Nicolae Lixandru are cu ce se mândri. A rezolvat perfect, în timp record, toate exercițiile de la competițiile la care a participat, de-a lungul anilor. Doar 10 minute i-au fost de ajuns lui Eric să rezolve teste pentru care erau alocate 90 de minute. Are 10 ani și e un mare pasionat de fotbal și medaliat la concursuri de matematică.
Eric este extrem de pasionat de matematică, însă visul lui cel mai mare este să ajungă fotbalist. De altfel, și practică acest sport de la 5 ani, are câte 3 antrenamente pe săptămână și un potențial mare de a face performanță.

 „Am aflat că voi face parte din UEFA EURO 2020 la ieșirea din terenul de antrenament. În momentul în care am aflat că cei de la Volkswagen m-au ales pe mine să duc mingea în centrul terenului, am fost foarte bucuros. Atât de bucuros încât nu știam nici cum să reacționez. Faptul că fac parte din acest eveniment, UEFA EURO 2020, pentru mine înseamnă că rezultatele muncii mele sunt apreciate. Mă simt entuziasmat și foarte bucuros. De asemenea, cred că sunt norocos și că am fost copilul potrivit la locul și la momentul potrivit. Faptul că toți vecinii, prietenii și colegii m-au văzut la TV si în online, pentru mine înseamnă un mare motiv de mândrie.
Am avut emoții mari până în momentul în care am ajuns pe stadion și mi s-a explicat ce am de făcut. După însă, nu am mai avut niciun fel de emoții, ci doar bucuria de a fi acolo, pe Arena Națională, la primul meci găzduit de România la un astfel de eveniment important”, a declrat Eric pentru Spectacola. 

Puștiul a fost extrem de încîntat și de personalitățile pe care le-a întâlnit în cadrul evenimentului. 

M-am bucurat să-l întâlnesc pe George Buhnici, dar și să văd mascota UEFA sau pe jucătorii celor două echipe (pe care i-am admirat din tribună). I-am cunoscut și pe cei ce-au filmat, dar și pe reprezentanții Volkswagen (Alex și dna Petronela Slavu). Cel mai tare m-a impresionat momentul în care am intrat pe teren cu mingea și atmosfera care se simțea pe Arena Națională, din teren.”, ne-a mărturisit tânărul care visează să devină fotbalist la o echipă din Europa.

”Vreau să contribui la calificarea României la un turneu final. De asemenea, să nu uităm de matematică. Voi fi un mare fotbalist care știe matematică”, a mai spus tânărul. 

 


Andreea Mitruș, Vice-campioană națională la scrimă U9, în 2017. ( Ucraina - Macedonia de Nord)

Are 12 ani și pasiunea ei este scrima. Nu și-ar fi imaginat niciodată că va ține o sabie în mână și că îi va plăcea atât de mult acest sport încât să atingă performanța. Pentru asta, efortul e colosal. Se antrenează zilnic, se dedică întru totul pasiunii ei și muncește enorm, cu perseverență și ambiție.

 E bucuroasă că a reluat antrenamentele și că au reînceput și competițiile de scrimă, pentru că-n pandemie a suferit destul de mult că nu a putut exersa. Visul ei este să câștige o medalie mondială sau chiar olimpică și să devină antrenoare de scrimă.

„Mi-a plăcut foarte mult să fiu unul dintre cei 4 copii români care au dus mingea pe teren la meciurile UEFA. Am avut emoții, dar nu la fel ca la concursurile mele. Acum nu aveam adversar, nu eram într-o competiție, așa că am putut să mă bucur de toată experiența”, ne-a dezvăluit tânăra.

„M-a impresionat faptul că au fost susținuți și promovați copiii, că suntem încurajați să nu renunțăm la pasiunile noastre, indiferent de condițiile grele cu care ne confruntăm. Mi-a plăcut că am putut să povestesc despre mine și despre antrenamentele de scrimă, dar și faptul că am primit un echipament complet UEFA și o minge oficială. Acum, când jucăm fotbal la sală, o facem la fel ca fotbaliștii profesioniști”, a mai spus Andreea. 


Andreea visează să câltige medalii în continuare iar în viitor ar vrea să devină antrenor. 

„Îmi doresc foarte mult să ajung o sportivă cu rezultate dintre cele mai bune, să câștig medalii de aur la toate competițiile, chiar și la mondiale sau olimpiadă. Iar după aceea, poate mă fac antrenor, să pregătesc și eu copii care sa devină sportivi de succes”, ne-a mărturisit sportiva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Sport
Tagurile articolului: andreea mitrus  eric nicolae lixandru  nikol varga  romania  theodor vasile  uefa euro 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




Doliu în lumea fotbalului din România! A murit Petre Butufei

Este doliu în lumea fotbalului din România. Fotbalistul...

pixel