Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
500 g fasole boabe uscată (albă, pestriță etc)
2-3 cepe medii
3 morcovi
2 ardei grași
1 păstârnac
1-2 rădăcini de pătrunjel
1 felie rădăcină de țelină
4-5 căței de usturoi
50 ml ulei
300 ml passata de roșii
2 lingurițe cu vârf chimen semințe
2 linguri bune de boia dulce
3 lingurițe rase de sare
2 foi de dafin
pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Fasolea o vom pune într-un castron cu apă, cât să o acopere și o lăsăm peste noapte, 8-10 ore.
Punem boabele de fasole într-o oală încăpătoare și le acoperim cu apă, 3 degete peste nivelul boabelor de fasole.
Dăm fasolea într-un clocot. Aruncăm prima apă și spălăm fasolea sub jetul de apă fierbinte.
O punem la scurs.
Legumele vor fi curățate și tăiate mărunt. Morcovul îl vom tăia rondele, iar ardeii cubulețe mai mari. Ustoriul îl vom strivi.
Într-o oală de 6-7 l punem ceapa și usturoiul la călit în ulei. Punem chimenul și un praf de sare. Călim timp de 5 minute. Adăugăm leguminoasele și morcovii și lăsăm 5 minute.
Turnăm și fasolea, boiaua dulce, dafinul și 2 lingurițe de sare.
Turnăm 3 L de apă și amestecăm totul. Lăsăm la fiert circa 1 oră și 20 de minute. Dacă lichidul scade mai puteți adăuga puțină apă.
După ce boabele de fasole sunt gata punem ardeii grași și sucul de roșii. Lăsăm 5 minute după care stingem focul.
La final punem pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciorba fasole post retete