Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
Ingrediente:
1 kg spinări, aripi, gâturi, labe de pasăre
0,5 kg pipote și inimi
3 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 felie de rădăcină de țelină
2 cepe
sare, piper
1-2 ardei roșii
120 g orez cu bob rotund
1 L zeama de murături (moare de varză)
6-8 gălbenușuri proaspete
500 g smântână acrișoară cu min 20% grăsime
frunze de leuștean
Mod de preparare:
Spinările le vom curăța bine de pene și tuleie. Le îndepărtăm glanda de la târtiță și le vom tăia în bucăți mari. Le vom dezosa dupa fierbere. Pipotele le vom tăia în fâșii iar inimile în jumătăți.
Vom curăța legumele, apoi le vom tăia în cubulețe mărunte.
Într-o cratiță mai adâncă vom sota câteva minute zarzavaturile cu o lingură de ulei.
Ceapa o vom toca, la fel și ardeii. Îi vom pune mai târziu puțin la călit pentru a nu se rumeni.
Într-o oala mare punem toate măruntaiele împreună cu apă rece și 1 lingurita cu vârf cu sare. Aducem totul la fierbere și luăm spuma.
Lăsăm pe foc o oră.
Punem zarzavaturile calite, ceapa si ardeii peste carne si mai lăsăm 30 de minute. Punem și puțin piper, după gust. Scoatem bucățile de carne cu os pentru a le dezosa.
Punem orezul crud și mai lăsăm 20 de minute.
După ce a fiert orezul punem zeama de la murături și carnea dezosată. Mai lăsăm 4-5 minute.
Frecăm bine galbenusurile cu smantana si cu verdeata. Punem peste acest sos zeama fierbinte.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ciorba potroace rețetă traditionala