Claudia Buneci, cum ne păstrăm fertilitatea și ce o afectează: Este un semn vital, indiferent că ne mai dorim sau nu
Data publicării:
Claudia Buneci este health coach, consilier în echilibru hormonal și mamă a trei copii. A terminat cursul de tehnician nutriționist în România, iar apoi a continuat studiile la Institute for Integrative Nutrition din Statele Unite.  

Din dorința de a aprofunda cunoștințele esențiale pentru sănătatea femeilor, Claudia a participat la numeroase cursuri specializate pe echilibru hormonal, energizare, nutriție în timpul sarcinii și perioada postpartum.

 

Spectacola: Fertilitatea și stilul de viață. Care sunt cele mai mari greșeli ale stilului de viață care pot sabota șansa de a deveni mame?

 

Claudia Buneci: „Aș menționa din capul locului că fertilitatea este un semn vital, indiferent că ne mai dorim sau nu să (mai) avem copii. E ceva de dorit pentru noi toți.

Pentru femei, fertilitatea se poate măsura, într-o anumită măsură, prin nivelul de progesteron și de estrogen”.

 

Spectacola: Ce poate afecta fertilitatea?

Claudia Buneci: „Din nou nu sunt chestiuni noi, pe care să nu le fi menționat.

De data aceasta aș pune în capul listei STRESUL. Ritmul de viață în care trăim, care face ca al nostru corp să se simtă mai mereu în Fight-Flight-Freeze, implică deprioritizarea sexualității și a fertilității. Și corpul nu greșește când se întâmplă asta. Acum serios, cine ar dori să facă sex și să aibă copii, când viața lui este pusă în pericol, când îl aleargă leul și luptă pentru supraviețuire? Căci așa se simte în corpul nostru presiunea constantă la care suntem supuși, indiferent că e vorba de email-uri, întâlniri, facturi sau pericol iminent de moarte.

 

Apoi sigur, ajungem din nou la hrană – și pentru că aceasta să susțină fertilitatea, ne dorim alimente cât mai bogate în nutrienți, nu în calorii, grăsimi bune, cum sunt cele provenite din avocado și semințe de in, proteine organice și de calitate. Renunțând la junk, la sucuri acidulate, la fumat, la prăjeli, la zahăr, deja crești considerabil șansele de a deveni părinte. Atenție, însă, nu doar mama, ci și tatăl are nevoie să aibă grijă la stilul lui de viață.

 

Aș mai adăuga mediul și relațiile – eliminarea toxicității din viață – fie că vorbim de produse de îngrijire cu multe ingrediente care provoacă dezechilibre majore hormonale, de relații toxice – colegi, prieteni, familie. Curățenie și psihoterapie dacă este cazul. Totodată, o pare putere o au și practicile alternative în funcție de cazul fiecărui cuplu cu probleme de fertilitate – de la acupunctură, yoga, meditație.

 

Punem în continuare pe lista de ingrediente care susțin fertilitatea somnul de calitate, momentele care aduc plăcere, bucurie, relaxare, mișcarea adecvată, încetinirea ritmului de viață pentru a face loc apariției unui copil”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Exclusiv


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Mihai Mitoșeru, foto Facebook

Mihai Mitoșeru, iubește din nou: „ Am cunoscut o fată extraordinară! Păcat că...”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România

Captură video: YouTube/La Măruță. Captură video: Instagram/Ioana Ignat

Sebastian Dobrincu dă cărțile pe față. Răspunsul artistului când a fost întrebat ce vedete i-au făcut avansuri Ioanei Ignat: „S-a întâmplat”




pixel