Cu ce se confruntă Adela Popescu și Radu Vâlcan. Actrița a povestit totul: „Pur și simplu nu mă pot abține”
Ingrediente:
Pentru aluat
400 g făina 000
200 g ulei de cocos
65 ml zeama de lămâie
65 ml apă
coaja rasă de la 2 lămâi
6 g drojdie proaspătă
½ linguriță extract de vanilie
Un praf de sare
Pentru umplutură
150 g gem de prune
50 g nucă tocată mărunt
2 linguri nucă
200-300 g de zahăr pudră
Mod de preparare:
Se pune uleiul de cocos într-un bol mai mare. Se adaugă făina cernută, sarea și coaja rasă de lămâie. Se amesteca bine.
Drojdia proaspătă se freacă cu zahărul vanilat și se pune peste aluatul făcut mai sus.
Se adaugă zeama de lămâie, apa și se amestecă totul ușor cu spatula până se încorporează lichidul.
Aluatul se învelește în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru o oră.
Nucile se macină ușor. Se amestecă cu 3-4 linguri de gem de prune.
Se scoate aluatul fraged de la frigider și se împarte în 2. Prima porție se pune pe masă iar restul merge iar la rece.
Se așază aluatul pe o coală de hârtie de copt dată cu făină, se presară cu puțină făină și la suprafață și se acoperă cu o a doua hârtie de copt. Se întinde cu sucitorul pâna ce foaia de aluat are cca. 3-4 mm grosime (încercăm să facem formă de disc).
Tăiem aluatul în 16 părți, iar pe fiecare punem câte o linguriță de gem de prune cu nucă și rulăm cornulețele fragede dinspre bază spre vârf.
Se procedează la fel cu a doua bucată de aluat.
Lăsăm cornulețele la frigider pentru încă 30 de minute.
Cuptorul se încinge bine la 190 C. Cornulețele se coc cca. 25-30 de minute.
La final le dăm prin zahărul pudră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cornulețe post retete