Horoscop sâmbătă, 23 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Ingrediente:
1 pachet foi cremșnit
Cremă
3 ouă
150 ml lapte
200 g zahăr tos
500 g frișcă
20 g granule gelatină
15 ml rom
un plic zahăr vanilat
500 g frișcă
15 g gelatină
1 plic zahăr vanilat
decor : zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-o cratiță mai mare punem laptele cu gelatina și lăsăm circa 1 oră.
Frișca lichidă trebuie mixată foarte bine iar după aceea pusă la frigider.
Într-un alt vas mixam albușurile spumă. Adăugăm peste albușuri tot zahărul tos și romul. Mixăm în continuare.
În cratița cu gelatina și laptele adăugăm gălbenușurile și amestecăm cu un tel apoi punem albușul spumă.
Punem cratița la bain-marie și amestecăm ușor.
Luăm de pe foc și adăugăm zahărul vanilat.
O lăsăm la răcit, iar după ce a ajuns la temperatura camerei punem o lingură mare de frișcă și amestecăm.
Turnăm apoi toata frișca și băgăm crema circa 15 minute în frigider.
Între timp luăm frișca lichidă ( care a fost în frigider) , adăugăm gelatina, zahărul vanilat și mixăm totul până frișca se întărește.
Într-o tavă mai înaltă pe care o tapetam cu hârtie de copt. Punem 4 foi de cremșnit, apoi vom unge acestei foi cu crema de vanilie.
Peste crema de vanilie, vom pune frișca bătută iar deasupra vom pune 3 foi de cremșnit. Bagam totul la frigider pentru cca 3 ore.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cremsnit desert frisca retete
Iată ce-ți rezervă astrele...