Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Aluatul este unul dintre cele mai des utilizate ingrediente, atunci când vine vorba de pregătirea rapidă a unei prăjituri sau plăcinte. Îl putem umple cu ciocolată, brânză, mere, iar lista poate continua la nesfârșit, iar gustul va fi, cu siguranță, îndrăgit de toată familia. Cu toate acestea, dacă nu deții cea mai bună rețetă de aluat de casă, acesta poate fi destul de greu de preparat uneori, ori nu poate avea gustul final dorit. În acest sens, pentru a nu întâmpina dificultăți în bucătărie, chef Joseph Hadad propune câteva alternative ale aluatului tradițional, la fel de gustoase, dar mult mai rapide.
„Pregătirea unui aluat perfect poate fi chiar complicată, dacă nu ai experiență. Ba iese prea sfărâmicios, ba prea tare, ba se rupe când vrei să îl transferi în tavă, ba rămâne necopt… o întreagă serie de probleme!
Dar ce ați zice de niște variante mult mai la îndemână de a face aluaturi pentru plăcinte de tip american, pentru tarte sau cheescake folosind ingrediente pe care poate că le aveți deja în casă și, unele din ele fără să mai necesite coacere. Deși acest proces termic intensifică gustul și este recomandat.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.
Citește și: Sorin Bontea, rețetă de pizza de casă. Secretul pentru un aluat pufos la interior și crocant la exterior
Prima variantă adusă în discuție de acesta sunt chiar biscuiții digestivi, care pot fi folosiți în diverse rețete, drept bază pentru prăjitura ta. Există totuși și câteva mențiuni, când vine vorba de acest blat, întrucât Joseoh Hadad îți expune și situațiile în care nu ar trebui să-i folosești, pentru anumite creme.
„Cei mai previzibili sunt biscuiții digestivi, de care probabil că știți deja de la rețetele de cheesecake. Însă merg bine și pentru blatul tartei cu cremă de lămâie și bezea. Dar nu sunt potriviți pentru tartele cu fructe (care nu au un strat intermediar de cremă), pentru că se înmoaie prea tare din cauza umidității fructelor. Trebuie doar să îi sfărâmați și să îi amestecați cu unt topit, pentru ca apoi să îi întindeți în forma de tartă. Acest blat poate fi folosit ca atare sau poate fi copt.”, a continuat acesta.
Citește și: Carmen Brumă: „E cel mai bun medicament anti-aging și cel mai bun produs de frumusețe!” Nu costă niciun leu
De asemenea, chiar dacă poate părea surpinzător, blatul mai poate fi oricând realizat și din fulgi de porumb sau de ovăz, cu ajutorul cărora poți obține oricând o bază delicioasă pentru prăjitura ta, spune chef Joseph Hadad. În funcție de varianta pentru care optezi, bucătarul chef vine cu o listă de recomandări și de mențiuni,
„La fel de ușor de folosit sunt și fulgii de porumb, care oferă o textură crocantă blatului și nici ei nu trebuie copți. În funcție de tipul fulgilor aleși, va trebui să adăugați probabil și o cantitate de zahăr la „aluat” și va trebui să folosiți mai mult unt decât la biscuiți, pentru că fulgii de porumb nu au deloc grăsime, spre deosebire de biscuiți, care au. Crusta de plăcintă făcută din fulgi de porumb merge bine cu tartele cu cremă și este o opțiune foarte bună pentru cei cu intoleranță la gluten.
Fulgii de ovăz, însă, necesită un pic mai multă muncă. Nu sunt crocanți din fire, așa că trebuie ajutați. Se pun în robotul de bucătărie cu unt, zahăr și sare și se macină până devin un fel de nisip ud. Se pot adăuga și diverse mirodenii, cum ar fi scorțișoara sau coaja de lămâie. Se întinde apoi în tavă și să dă la o precoacere înainte de a se adăuga umplutura (cremă sau brânză).”, mai spune el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: aluat de placinta biscuiti digestivi joseph hadad retete