Cu ce poți înlocui aluatul de plăcintă. Joseph Hadad propune câteva variante rapide și delicioase pentru care poți opta
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit ce bază poți avea pentru prăjitura ta, în afară de tradiționalul aluat.

Aluatul este unul dintre cele mai des utilizate ingrediente, atunci când vine vorba de pregătirea rapidă a unei prăjituri sau plăcinte. Îl putem umple cu ciocolată, brânză, mere, iar lista poate continua la nesfârșit, iar gustul va fi, cu siguranță, îndrăgit de toată familia. Cu toate acestea, dacă nu deții cea mai bună rețetă de aluat de casă, acesta poate fi destul de greu de preparat uneori, ori nu poate avea gustul final dorit. În acest sens, pentru a nu întâmpina dificultăți în bucătărie, chef Joseph Hadad propune câteva alternative ale aluatului tradițional, la fel de gustoase, dar mult mai rapide. 

„Pregătirea unui aluat perfect poate fi chiar complicată, dacă nu ai experiență. Ba iese prea sfărâmicios, ba prea tare, ba se rupe când vrei să îl transferi în tavă, ba rămâne necopt… o întreagă serie de probleme!

Dar ce ați zice de niște variante mult mai la îndemână de a face aluaturi pentru plăcinte de tip american, pentru tarte sau cheescake folosind ingrediente pe care poate că le aveți deja în casă și, unele din ele fără să mai necesite coacere. Deși acest proces termic intensifică gustul și este recomandat.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de pizza de casă. Secretul pentru un aluat pufos la interior și crocant la exterior

Biscuiții digestivi pot înlocui aluatul

Prima variantă adusă în discuție de acesta sunt chiar biscuiții digestivi, care pot fi folosiți în diverse rețete, drept bază pentru prăjitura ta. Există totuși și câteva mențiuni, când vine vorba de acest blat, întrucât Joseoh Hadad îți expune și situațiile în care nu ar trebui să-i folosești, pentru anumite creme. 

„Cei mai previzibili sunt biscuiții digestivi, de care probabil că știți deja de la rețetele de cheesecake. Însă merg bine și pentru blatul tartei cu cremă de lămâie și bezea. Dar nu sunt potriviți pentru tartele cu fructe (care nu au un strat intermediar de cremă), pentru că se înmoaie prea tare din cauza umidității fructelor. Trebuie doar să îi sfărâmați și să îi amestecați cu unt topit, pentru ca apoi să îi întindeți în forma de tartă. Acest blat poate fi folosit ca atare sau poate fi copt.”, a continuat acesta.

Citește și: Carmen Brumă: „E cel mai bun medicament anti-aging și cel mai bun produs de frumusețe!” Nu costă niciun leu

Fulgii de porumb și ovăz, variante ideale pentru blat

De asemenea, chiar dacă poate părea surpinzător, blatul mai poate fi oricând realizat și din fulgi de porumb sau de ovăz, cu ajutorul cărora poți obține oricând o bază delicioasă pentru prăjitura ta, spune chef Joseph Hadad. În funcție de varianta pentru care optezi, bucătarul chef vine cu o listă de recomandări și de mențiuni,

„La fel de ușor de folosit sunt și fulgii de porumb, care oferă o textură crocantă blatului și nici ei nu trebuie copți. În funcție de tipul fulgilor aleși, va trebui să adăugați probabil și o cantitate de zahăr la „aluat” și va trebui să folosiți mai mult unt decât la biscuiți, pentru că fulgii de porumb nu au deloc grăsime, spre deosebire de biscuiți, care au. Crusta de plăcintă făcută din fulgi de porumb merge bine cu tartele cu cremă și este o opțiune foarte bună pentru cei cu intoleranță la gluten.

Fulgii de ovăz, însă, necesită un pic mai multă muncă. Nu sunt crocanți din fire, așa că trebuie ajutați. Se pun în robotul de bucătărie cu unt, zahăr și sare și se macină până devin un fel de nisip ud. Se pot adăuga și diverse mirodenii, cum ar fi scorțișoara sau coaja de lămâie. Se întinde apoi în tavă și să dă la o precoacere înainte de a se adăuga umplutura (cremă sau brânză).”, mai spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: aluat de placinta  biscuiti digestivi  joseph hadad  retete 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel