Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Cei mai mulți dintre noi consumăm ghimbir sub formă de ceai sau îl includem în rețete clasice, însă avem la dispoziție numeroase moduri de a profita de beneficiile acestei rădăcini medicinale. Iată câteva dintre ele:
Ceaiul din rădăcină de ghimbir- este una dintre băuturile preferate de multe persoane, deoarece este ușor de preparat la domiciliu, și este precum un tonic rapid, a cărui pregatire necesită costuri materiale și de timp foarte mici.
Ingrediente:
1 bucată 3 cm rădăcină ghimbir proaspăt
2 căni de apă plată sau filtrată
1 linguriță oregano/rozmarin uscat, opțional
1 până la 2 linguri de miere sau sirop de artar, după gust (mierea se va adauga după ce temperatura infuziei de ghimbir scade sub 70 grade Celsius)
Indicații de preparare:
Feliază bucata de radacină de ghimbir subțire, pe diagonală, rezultand astfel aproximativ 4 sau 5 felii în total. Se combină ghimbirul si apa într-o cratiță mică. Se aduce la punctul de fierbere la foc mediu-mare, după care se reduce focul si se fierbe în continuare, acoperit parțial, până când amestecul capătă o culoare închisă și miroase puternic a ghimbir, aproximativ 10 până la 15 minute în total. Amestecul se strecoară într-o cană. Se amestecă cu miere după gust și consumă în tihnă.
Siropul de ghimbir
Se prepară din cinci-șase rădăcini de ghimbir ras și miere. Proporția este de două linguri de miere la una de ghimbir. Amestecul se lasă la macerat timp de 14 zile înainte de a fi consumat. După macerare, siropul se filtrează. Pentru consum se adaugă două-trei linguri de sirop la o cană cu apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ceai ghimbir retete sănătate sirop