„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
Cei mai mulți dintre noi consumăm ghimbir sub formă de ceai sau îl includem în rețete clasice, însă avem la dispoziție numeroase moduri de a profita de beneficiile acestei rădăcini medicinale. Iată câteva dintre ele:
Ceaiul din rădăcină de ghimbir- este una dintre băuturile preferate de multe persoane, deoarece este ușor de preparat la domiciliu, și este precum un tonic rapid, a cărui pregatire necesită costuri materiale și de timp foarte mici.
Ingrediente:
1 bucată 3 cm rădăcină ghimbir proaspăt
2 căni de apă plată sau filtrată
1 linguriță oregano/rozmarin uscat, opțional
1 până la 2 linguri de miere sau sirop de artar, după gust (mierea se va adauga după ce temperatura infuziei de ghimbir scade sub 70 grade Celsius)
Indicații de preparare:
Feliază bucata de radacină de ghimbir subțire, pe diagonală, rezultand astfel aproximativ 4 sau 5 felii în total. Se combină ghimbirul si apa într-o cratiță mică. Se aduce la punctul de fierbere la foc mediu-mare, după care se reduce focul si se fierbe în continuare, acoperit parțial, până când amestecul capătă o culoare închisă și miroase puternic a ghimbir, aproximativ 10 până la 15 minute în total. Amestecul se strecoară într-o cană. Se amestecă cu miere după gust și consumă în tihnă.
Siropul de ghimbir
Se prepară din cinci-șase rădăcini de ghimbir ras și miere. Proporția este de două linguri de miere la una de ghimbir. Amestecul se lasă la macerat timp de 14 zile înainte de a fi consumat. După macerare, siropul se filtrează. Pentru consum se adaugă două-trei linguri de sirop la o cană cu apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ceai ghimbir retete sănătate sirop
Consumul de apă, un gest atât...
Salata cu castraveți și somon,...
Dacă îți dorești o rețetă de...