Cum pot fi vindecate „rănile” emoționale pornind de la „Originile tale”, în opinia terapeutei Vienna Pharaon
Cu o experiență de peste 15 ani în terapia de cuplu și familie, Vienna Pharaon expune cu delicatețe și compasiune poveștile de viață ale unora dintre clienții săi care s-au confruntat în terapie cu răni îndelung evitate. Răni care le guvernau în continuare viața și deciziile, provocând o durere continuă în relație cu sine și cu ceilalți

Bestseller național în SUA, „Originile tale. Eliberează‑te de tiparele familiale, trăiește-ţi viaţa și dă‑ţi voie să iubești” va fi lansată în premieră în România la Editura Trei, în cadrul Bookfest.

 

Una dintre cele mai așteptate cărți de la ediția 2023 a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Originile tale, de Vienna Pharaon, volum apărut la Editura Trei în colecția „Psihologie practică”, îi introduce pe cititori în cea mai autentică și personală poveste: cea a durerilor nevindecate și a rănilor emoționale acumulate încă din copilărie. Și adunate într-un bagaj disfuncțional al vieții de adult.

Care este rolul acestora în diferite tipare comportamentale negative recurente și cum pot fi identificate și vindecate, autoarea răspunde pe larg în cartea sa de debut, care va fi lansată, în premieră în România, în perioada 24-28 mai, la standul Editurii Trei, în pavilionul B2 din cadrul Complexului Expozițional Romexpo din București.

Cu o experiență de peste 15 ani în terapia de cuplu și familie, Vienna Pharaon expune cu delicatețe și compasiune poveștile de viață ale unora dintre clienții săi care s-au confruntat în terapie cu răni îndelung evitate. Răni care le guvernau în continuare viața și deciziile, provocând o durere continuă în relație cu sine și cu ceilalți. „În Originile tale. Eliberează-te de tiparele familiale, trăiește-ți viața și dă-ți voie să iubești”, ea dezvăluie un procedeu de vindecare menit să îi ajute pe cititori să-și înțeleagă familia de origine, să examineze ce a funcționat (și ce nu) în acel sistem și ce anume repetă inconștient și le aduce o stare tăcută sau acută de nefericire, indiferent ce ar face. „Durerea nevindecată („rănile“) din familia de origine se va manifesta, în moduri surprinzătoare, prin comportamentele noastre de adulți — de la problemele iscate la serviciu, la dificultățile de relaționare.(...) Când rănile tale sunt în control, este imposibil să‑ți construiești siguranța și încrederea de care ai nevoie pentru a te îndrepta către convingeri noi, experiențe noi și un spațiu al vindecării. Dar există și vești bune: înarmați cu o mai bună cunoaștere a trecutului nostru, putem să ne <reprogramăm>, pentru a ne îmbunătăți considerabil relațiile și viețile din prezent și viitor”, precizează ea.

Folosind mai multe tipuri de tehnici expuse în fiecare capitol în parte, precum introspecția și meditația ghidate, bazându-se pe descrierea experiențelor personale și pe cele ale clienților, oferind modele pentru conversațiile dificile și propunând exerciții de completat pornind de la întrebări esențiale, Vienna Pharaon își însoțește cititorii într-un demers de profunzime și de explorare a propriilor suferințe. Și, totodată, îi conduce către soluțiile utile care vin în sprijinul înțelegerii, vindecării și al schimbării a ceea ce le provoacă nefericire.

 

Publicată în SUA în februarie 2023 și devenită în scurt timp bestseller la nivel național, cartea Originile tale este considerată de Marisa Franco, doctor în consiliere psihologică, „un volum captivant și revoluționar. Pentru a ști cu adevărat cine suntem, trebuie să depunem mărturie pentru cine am fost până  acum. Originile tale ne invită să înaintăm în viață, dându-ne mai întâi cu un pas înapoi. Este o carte esențială pentru oricine dorește să se vindece” sau „o carte pentru toți cei care s-au întrebat la un moment dat: De ce sunt așa cum sunt și ce pot face ca să mă schimb?”, după cum apreciază Whitney Goodman, terapeută de cuplu și familie, autoarea volumului „Toxic Positivity”.

 

Autoarea cărții, Vienna Pharaon, este psihoterapeută acredită, cu formare în terapia de cuplu și de familie. Ea practică terapia de peste cincisprezece ani și este și fondatoarea centrului privat din New York „Mindful Marriage and Family Therapy”. A obținut un masterat în Terapie matrimonială și familială la Universitatea Northwestern și a urmat o formare intensivă la The Family Institute, Bette D. Harris Center.

Pharaon a avut apariții în The Economist, Netflix, Vice și Motherly și a condus ateliere de lucru pentru Peloton și Netflix, printre altele. Vienna este, de asemenea, creatoarea paginii @mindfulMFT pe Instagram, unde a dezvoltat o comunitate de peste 600.000 de persoane cu care interacționează activ.

În prezent locuiește în Upstate, New York, împreună cu soțul și fiul ei, iar „Originile tale” reprezintă cartea ei de debut.

Data: 09 mai 2023, 10:13
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Carte
Tagurile articolului: carte  eani  emotionale  terapeuta  vienna pharaon 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacaleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...