Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
De sărbători, toată lumea tinde să gătească mai mult decât este cazul. În acest sens, probabil și ție ți s-a întâmplat să rămâi frecvent cu multă friptură, sarmale și cozonac. Dacă primele două merg oricând reîncălzite sau congelate, cel din urmă se va usca, dacă nu va fi consumat în câteva zile. Partea cea mai bună este că există extrem de multe rețete pe care le poți prepara cu resturile de cozonac uscat, care nu se mai mănâncă, astfel încât te vei putea bucura de un nou desert proaspăt și delicios.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Prima dată, punem stafidele la înmuiat în rom. În acest timp, pregătim cozonacul, pe care îl tăiem cubulețe și îl adăugăm într-o tigaie cu unt, până când se rumenește și devine ușor crocant.
Ouăle se amestecă cu ajutorul unui tel cu zahărul și cu un praf de sare, până când se obține o spumă. După, se adaugă și smântâna și vanilia. Toată compoziția se omogenizează bine, iar la final adăugăm și stafidele cu romul. Când compoziția de ou este gata, adăugăm în ea cubulețele de cozonac și ne asigurăm că acestea au ou pe toate părțile. Totul se va turna la final într-un vas de cuptor uns cu unt, iar mai apoi budinca va fi coaptă pentru aproximativ 25 de minute, al temperatura de 180 de grade. Aceasta poate fi servită atât caldă, cât și rece!
Te poate interesa și: Mirela Vaida, rețetă specială de cozonac moldovenesc: „Acesta e cozonacul din copilăria mea. Îmi place să fie felia galbenă, mare” / EXCLUSIV
Ingrediente:
Crema de brânză de vaci
În plus:
Mod de preparare:
Într-un castron mare, se amestecă brânza de vaci cu ouăle întregi, smântâna, coaja rasă de lămâie, vanilia și sarea. Se amestecă totul bine, după care se adaugă și stafidele. Crema de brânză trebuie lăsată 10 minute la odihnit, astfel încât stafidele să se umfle.
Între timp se pregătesc merele, care vor fi curățate doar de cotor, nu și de coajă. Acestea se feliază, se pun într-un castron, unde sunt stropite cu zeama de lămâie.
Într-o tavă pentru cuptor, unsă cu unt, se adaugă feliile întregi de cozonac, peste care se toarnă brânza de vaci. Deasupra așezăm feliile de măr și se mai presară puțin zahăr, pentru luciu. Budinca se coace la 170 de grade, timp de aproape 50 de minute.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Batem oul cu laptele și cu esențele, după care trecem feliile de cozonac prin el. Într-o tigaie, adăugăm untul, iar când acesta s-a încins, trecem felia pe o parte, dar și pe cealaltă. Punem felia de cozonac în farfurie, pe care o servim alături de fructe. Poate fi servit drept mic dejun sau gustare, fiind gata în doar câteva minute. Poftă bună!
Te poate interesa și: Rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu. Ce pași importanți respectă juratul „Chefi la cuțite”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cozonac uscat desert retete
Daniela Simulescu a dezvăluit...