Cum să folosești untul când gătești fripturi. Chef Joseph Hadad: „Rolul lui este să facă mai suculentă carnea”
Data actualizării:
Data publicării:
Untul are un rol semnificativ în prepararea mâncărurilor, iar Joseph Hadad a explicat cum trebuie să-l folosim.

Untul este foarte important în pregătirea unor mâncăruri gustoase, și nu o spunem noi, ci celebrul chef bucătar Joseph Hadad, care oferă câteva informații extrem de importante în ceea ce privește acest aliment. Nu trebuie să fie folosit nici în cantități prea mari, dar nici în cantități reduse, pentru că în acest fel poți pierde din savoarea cărnii. 

„Fie că pregătiți o friptură de vită finisată în tigaie, fie că puneți la cuptor un curcan, de exemplu, untul este o mare binefacere pentru rezultatul final, ajutând la obținerea unei cărni suculente și gustoase. Dar deși poate părea o tehnică simplă, și aici există câteva greșeli pe care le puteți face și care să strice friptura.

În primul rând trebuie să vorbim despre cantitate. Pentru că prea mult e rău, prea puțin e rău. În general, ar cam fi nevoie de 2-4 linguri de unt pentru jumătate de kilogram de carne. Prea mult unt poate să lase friptura într-un strat prea puternic de grăsime. În plus, în cazul în care este prea mult unt, acesta începe să se ardă. Rolul untului este să facă mai suculentă carnea, iar când acesta este prea puțin, nu își atinge scopul. Un alt rol este cel de a distribui căldura uniform peste carne atunci când este turnat cu lingura deasupra în procesul de gătire. Dacă este prea puțin, acesta nu va ajunge pe toată suprafața.”, scrie Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Citește și: 3 rețete de salate potrivite pentru grătar. Chef Joseph Hadad: ‘’Merg perfect’’

Când se pune untul în tigaie

Prima dată se adaugă untul în tigaie, trage atenția bucătarul chef. După ce acesta s-a înfierbântat bine, putem adăuga și cantitatea de carne. 

„Ca tehnică generală pentru fripturile la tigaie, regula este simplă. Se pune tigaia goală la foc mediu, se adaugă cantitatea de unt corespunzătoare, se lasă să se topească și când începe să facă spumă, se adaugă bucata de carne.

Unturile vegetale pot fi o opțiune, dar nu margarina. Sunt multe unturi vegetale de calitate, însă nu vă așteptați să aibă același gust ca în cazul proteinei animale.”, a continuat acesta.

VEZI și: Alimentele care NU se congelează niciodată. Chef Joseph Hadad: „Textura lor va fi una complet diferită”

Ce fel de tigaie trebuie să folosești

În tot acest proces, extrem de importantă mai este și tigaia pentru care optezi, mai spune Joseph Hadad.

„Tigaia pe care o folosiți este importantă. O tigaie cu fundul gros ajută la distribuirea căldurii uniform, prevenind arderea. De asemenea, aceasta nu ar trebui să fie prea mică, pentru a avea loc de manevră în jurul bucății de carne. Trebuie să puteți lua cu lingura untul topit din tigaie și să îl turnați peste elementele preparatului (carne, legume).

Și este recomandat să aveți carnea cât mai uscată în momentul în care o puneți în tigaia cu unt. Prea multă umiditate la suprafață va împiedica aderarea grăsimii la fibră, va stropi totul împrejur și va încetini procesul de gătire. Iar o stropire prea deasă a cărnii cu untul din tigaie poate duce la procesul de gătire la aburi și să se piardă crusta gustoasă care se formează în mod normal. Și același lucru se întâmplă și în cazul păsărilor gătite la cuptor, garnisite cu unt: nu înecați carnea în untul topit.”, mai spune el.

Citește și: Rețete simple și gustoase cu ouă, din întreaga lume. Chef Joseph Hadad: "O selecție rapidă a unor rețete delicioase, care sper să vă inspire"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: importanta  joseph hadad  mancare  retete  unt 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel