Cum să gătești corect broccoli. Secretele chefului Joseph Hadad care te vor face să iubești această legumă
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri importante ce țin de gătirea corectă a acestei legume verzi, care de multe ori este ocolită de foarte multe persoane.

Broccoli este una dintre legumele în fața căreia destul de multe persoane prezintă o mare reticență, din cauza faptului că, de cele mai multe ori, acesta nu are un gust prea prietenos, dacă nu este gătit corespunzător. Astfel, dacă vrei să introduci în alimentația copiilor și chiar și în alimentația ta acest aliment, trebuie să știi că există mai multe metodă prin care îl poți pregăti. Prima, dar și cea mai simplă, începe cu fierberea sa, dezvăluie chef Joseph Hadad, care spune ce trebuie să faci după acest pas.

„Să începem cu metodele de gătire. Sigur că se fierbe. Poate că aici greșesc mulți, că se rezumă doar la fierbere. Dar ca să nu fie neplăcut, broccoliul trebuie mai curând blanșat decât fiert. Câteva minute în apă sunt suficiente pentru a-și păstra textura crocantă și culoarea verde aprins, dar a deveni și mai moale și ușor de mâncat. Același efect, ba chiar mai puțin apos, se obține din fierberea la aburi. Însă și aici trebuie să aveți grijă să nu se supra-gătească. Tot câteva minute la aburi sunt suficiente. Încercați-l cu o furculiță și nu îl lăsați să se îngălbenească.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Cea mai simplă și delicioasă ciorbă a la grec. Încearcă și tu rețeta virală de pe TikTok / video

Broccoli poate fi pregătit la cuptor

Dacă metodele de mai sus nu te-au convins, atunci ar trebui să iei în calcul și rețeta de broccoli la cuptor. Acesta poate fi amestecat cu alte legume preferate și, astfel, să obții o garnitură cât se poate de sănătoasă, dar și delicioasă, fără prea mult efort.

„O altă metodă gustoasă o reprezintă coacerea. Broccoliul gătit la cuptor va fi mai dulceag. Puteți, așadar, să îl amestecați cu alte legume pentru un ghiveci la cuptor sau să îl faceți gratinat. Metoda care necesită poate cel mai scurt timp de gătire este sotarea, fie clasică, fie stir-fry. În cazul acesta, trebuie să îl tăiați în bucățele mici, astfel încât să se pătrundă repede. Dar, să nu uităm, totuși, că broccoli poate fi consumat și crud, așa că nu vă sfiiți să îl tocați și să îl presărați în salate sau chiar topping peste paste, de exemplu.”, mai scris acesta.

Citește și: Alimentul care te ajută să slăbești și să fii mai inteligent: „Face ca procesul de slăbire să fie unul foarte rapid”

Nu arunca niciodată cozile de la broccoli

Nu în ultimul rând, chef Joseph Hadad spune că nu ar trebui niciodată să arunci coada, adică acea tulpină groasă pe care o are această legumă achiziționată în forma sa proaspătă. 

„Și să nu uităm de cozi. Dacă luați broccoli congelat, veți găsi doar inflorescențele în pungă, însă dacă îl luați proaspăt, vine cu tot cu tulpină. Și, până la urmă, în zilele noastre se găsește proaspăt cam tot anul, așa că de ce nu ne-am bucura de el? Iar cozile sunt o parte minunată, așa că nu trebuie aruncate. Gustul este ceva mai molcom decât al inflorescențelor, iar textura este mai crocantă. Dacă vreți să le gătiți rapid, sfatul meu este să curățați stratul exterior al tulpinii (ca la sparanghel), pentru că acesta poate fi puțin ațos. Puteți să o feliați și să o mâncați crudă, ca pe gulie sau puteți pune feliile pe grătar. Oricum ar fi consumate, cozile de broccoli nu trebuie aruncate.”, a mai spus el.

VEZI și: Ingredientul secret care va face spanacul extrem de cremos. Chef Joseph Hadad: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel