Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Broccoli este una dintre legumele în fața căreia destul de multe persoane prezintă o mare reticență, din cauza faptului că, de cele mai multe ori, acesta nu are un gust prea prietenos, dacă nu este gătit corespunzător. Astfel, dacă vrei să introduci în alimentația copiilor și chiar și în alimentația ta acest aliment, trebuie să știi că există mai multe metodă prin care îl poți pregăti. Prima, dar și cea mai simplă, începe cu fierberea sa, dezvăluie chef Joseph Hadad, care spune ce trebuie să faci după acest pas.
„Să începem cu metodele de gătire. Sigur că se fierbe. Poate că aici greșesc mulți, că se rezumă doar la fierbere. Dar ca să nu fie neplăcut, broccoliul trebuie mai curând blanșat decât fiert. Câteva minute în apă sunt suficiente pentru a-și păstra textura crocantă și culoarea verde aprins, dar a deveni și mai moale și ușor de mâncat. Același efect, ba chiar mai puțin apos, se obține din fierberea la aburi. Însă și aici trebuie să aveți grijă să nu se supra-gătească. Tot câteva minute la aburi sunt suficiente. Încercați-l cu o furculiță și nu îl lăsați să se îngălbenească.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.
Citește și: Cea mai simplă și delicioasă ciorbă a la grec. Încearcă și tu rețeta virală de pe TikTok / video
Dacă metodele de mai sus nu te-au convins, atunci ar trebui să iei în calcul și rețeta de broccoli la cuptor. Acesta poate fi amestecat cu alte legume preferate și, astfel, să obții o garnitură cât se poate de sănătoasă, dar și delicioasă, fără prea mult efort.
„O altă metodă gustoasă o reprezintă coacerea. Broccoliul gătit la cuptor va fi mai dulceag. Puteți, așadar, să îl amestecați cu alte legume pentru un ghiveci la cuptor sau să îl faceți gratinat. Metoda care necesită poate cel mai scurt timp de gătire este sotarea, fie clasică, fie stir-fry. În cazul acesta, trebuie să îl tăiați în bucățele mici, astfel încât să se pătrundă repede. Dar, să nu uităm, totuși, că broccoli poate fi consumat și crud, așa că nu vă sfiiți să îl tocați și să îl presărați în salate sau chiar topping peste paste, de exemplu.”, mai scris acesta.
Nu în ultimul rând, chef Joseph Hadad spune că nu ar trebui niciodată să arunci coada, adică acea tulpină groasă pe care o are această legumă achiziționată în forma sa proaspătă.
„Și să nu uităm de cozi. Dacă luați broccoli congelat, veți găsi doar inflorescențele în pungă, însă dacă îl luați proaspăt, vine cu tot cu tulpină. Și, până la urmă, în zilele noastre se găsește proaspăt cam tot anul, așa că de ce nu ne-am bucura de el? Iar cozile sunt o parte minunată, așa că nu trebuie aruncate. Gustul este ceva mai molcom decât al inflorescențelor, iar textura este mai crocantă. Dacă vreți să le gătiți rapid, sfatul meu este să curățați stratul exterior al tulpinii (ca la sparanghel), pentru că acesta poate fi puțin ațos. Puteți să o feliați și să o mâncați crudă, ca pe gulie sau puteți pune feliile pe grătar. Oricum ar fi consumate, cozile de broccoli nu trebuie aruncate.”, a mai spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete