Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
De ziua Națională a României, toată lumea obișnuiește să pregătească anual pe 1 Decembrie celebra fasole cu ciolan, care este savurată alături de o porție generoasă de murături sau de varză murată. Cu toate acestea, ne aflăm în Postul Crăciunului, iar cei care au renunțat la produsele pe bază animală în această perioadă, pot renunța oricând la carne și pot face o fasole delicioasă de post. Astfel, chef Joseph Hadad a dezvăluit și câteva trucuri eficiente care te vor ajuta să obții cel mai bun preparat pentru masa de 1 Decembrie.
„Fasolea este o sursă bună de proteine și fibre, ca să nu mai vorbim și cât de gustoasă este. Și atât de versatilă, poți obține cu ea preparate interesante, chiar dacă este un ingredient ieftin și ușor de găsit peste tot, fie că o cumperi sub formă de boabe uscate sau conservă, gata de folosit.
Conservele sunt mult mai practice în viața agitată de zi cu zi, dar dacă vrei gustul complet, atunci cel mai bine este să o gătești de la zero.”, scrie Joseph Hadad pe blogul său personal.
VEZI și: Horoscop pentru 2024. Daniela Simulescu - previziuni pentru toate zodiile / VIDEO
Înainte însă de gătirea în sine a acestui preparat, este nevoie să pregătești corespunzător fasolea, care trebuie pusă la înmuiat cu câteva ore înainte. Chef Joseph Hadad explică, astfel, motivul pentru care nu trebuie să sari peste acest pas, dar și ce se întâmplă dacă fasolea va sta prea mult în apă.
„Fasolea se va găti mai ușor dacă este lăsată câteva ore la înmuiat în apă rece, undeva între 6 și 12 ore. Dacă le lăsați mai mult, se vor dezintegra la fierbere. După înmuiere, se aruncă apa și se pun la fiert într-una nouă, acoperite de câțiva centimetri de apă. Se lasă la fiert la foc mic. Focul mare va deteriora textura boabelor. Fasolea lăsată la înmuiat nu va avea nevoie de reumplere cu apă așa de frecvent ca cea pusă proaspăt la fiert, dar tot trebuie să verificați din când în când dacă nu este nevoie să mai completați cu apă.”, a continuat acesta.
Citește și: Fasole cu ciolan afumat, după rețeta lui Radu Anton Roman. Preparatul vedetă de 1 Decembrie
De asemenea, există și foarte multe trucuri ascunse care te vor ajuta să le pui pe masă celor dragi cea mai bună mâncare de fasole. Astfel, Joseph Hadad dezvăluie mai multe alternative pe care le poți lua în considerare, astfel încât să te bucuri de cel mai bun preparat.
„Când boabele sunt aproape fierte se adaugă sarea în oală și se mai lasă până la consistența dorită. Dacă puneți sarea de la început, aceasta va determina desfacerea boabelor pentru că ajută la ruperea cojii. Pentru fasole moale, dar cu coaja intactă, bună pentru salate sau garnituri, la sfârșitul gătirii, când adăugați sarea, puneți și două linguri de oțet alb sau zeamă de lămâie în apă. Va altera puțin gustul, însă, mai ales pentru salate, acest lucru nu este deloc rău. În schimb, pentru o fasole mai cremoasă, puteți adăuga o cană, două de lapte în apa de fierbere, fie că este lapte de vacă sau lapte vegetal.
De asemenea, pentru fasole mai gustoasă, în apa de fierbere a acesteia puteți adăuga ierburi aromatice sau diverse condimente. Și legumele, precum ceapa sau morcovul, ajută gustul fasolei fierte. Sau puteți fierbe boabele în supă de bază, de pui sau de legume. Și mai puteți înlocui o parte din lichidul de fierbere cu bere sau vin și chiar suc de legume.”, mai spune el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete