Cum să obții cea mai bună fasole de post, pentru masa de 1 Decembrie. Chef Joseph Hadad, sfaturi și trucuri utile
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva trucuri pe care trebuie să le știi, pentru a prepara cea mai bună mâncare de fasole. 

De ziua Națională a României, toată lumea obișnuiește să pregătească anual pe 1 Decembrie celebra fasole cu ciolan, care este savurată alături de o porție generoasă de murături sau de varză murată. Cu toate acestea, ne aflăm în Postul Crăciunului, iar cei care au renunțat la produsele pe bază animală în această perioadă, pot renunța oricând la carne și pot face o fasole delicioasă de post. Astfel, chef Joseph Hadad a dezvăluit și câteva trucuri eficiente care te vor ajuta să obții cel mai bun preparat pentru masa de 1 Decembrie.

„Fasolea este o sursă bună de proteine și fibre, ca să nu mai vorbim și cât de gustoasă este. Și atât de versatilă, poți obține cu ea preparate interesante, chiar dacă este un ingredient ieftin și ușor de găsit peste tot, fie că o cumperi sub formă de boabe uscate sau conservă, gata de folosit.

Conservele sunt mult mai practice în viața agitată de zi cu zi, dar dacă vrei gustul complet, atunci cel mai bine este să o gătești de la zero.”, scrie Joseph Hadad pe blogul său personal.

VEZI și: Horoscop pentru 2024. Daniela Simulescu - previziuni pentru toate zodiile / VIDEO

De ce trebuie să pui fasolea la înmuiat

Înainte însă de gătirea în sine a acestui preparat, este nevoie să pregătești corespunzător fasolea, care trebuie pusă la înmuiat cu câteva ore înainte. Chef Joseph Hadad explică, astfel, motivul pentru care nu trebuie să sari peste acest pas, dar și ce se întâmplă dacă fasolea va sta prea mult în apă. 

„Fasolea se va găti mai ușor dacă este lăsată câteva ore la înmuiat în apă rece, undeva între 6 și 12 ore. Dacă le lăsați mai mult, se vor dezintegra la fierbere. După înmuiere, se aruncă apa și se pun la fiert într-una nouă, acoperite de câțiva centimetri de apă. Se lasă la fiert la foc mic. Focul mare va deteriora textura boabelor. Fasolea lăsată la înmuiat nu va avea nevoie de reumplere cu apă așa de frecvent ca cea pusă proaspăt la fiert, dar tot trebuie să verificați din când în când dacă nu este nevoie să mai completați cu apă.”, a continuat acesta.

Citește și: Fasole cu ciolan afumat, după rețeta lui Radu Anton Roman. Preparatul vedetă de 1 Decembrie

Cum obții o mâncare de fasole gustoasă

De asemenea, există și foarte multe trucuri ascunse care te vor ajuta să le pui pe masă celor dragi cea mai bună mâncare de fasole. Astfel, Joseph Hadad dezvăluie mai multe alternative pe care le poți lua în considerare, astfel încât să te bucuri de cel mai bun preparat.

„Când boabele sunt aproape fierte se adaugă sarea în oală și se mai lasă până la consistența dorită. Dacă puneți sarea de la început, aceasta va determina desfacerea boabelor pentru că ajută la ruperea cojii. Pentru fasole moale, dar cu coaja intactă, bună pentru salate sau garnituri, la sfârșitul gătirii, când adăugați sarea, puneți și două linguri de oțet alb sau zeamă de lămâie în apă. Va altera puțin gustul, însă, mai ales pentru salate, acest lucru nu este deloc rău. În schimb, pentru o fasole mai cremoasă, puteți adăuga o cană, două de lapte în apa de fierbere, fie că este lapte de vacă sau lapte vegetal.

De asemenea, pentru fasole mai gustoasă, în apa de fierbere a acesteia puteți adăuga ierburi aromatice sau diverse condimente. Și legumele, precum ceapa sau morcovul, ajută gustul fasolei fierte. Sau puteți fierbe boabele în supă de bază, de pui sau de legume. Și mai puteți înlocui o parte din lichidul de fierbere cu bere sau vin și chiar suc de legume.”, mai spune el.

VEZI și: Ce se întâmplă când mănânci prea multe portocale. Greșeala pe care mulți români o fac în preajma sărbătorilor de iarnă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel