Cum să obții cel mai bun avocado toast. Chef Joseph Hadad, idee de mic dejun sănătos, sățios și delicios
Data publicării:
Chef Joseph Hadad a devăluit toate trucurile pe care trebuie să le știi în prepararea unui avocado toast

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, iar acest lucru l-au confirmat extrem de mulți nutriționiști, de-a lungul timpului. Totuși, este important nu doar să mănânci dimineața, ci este esențial să faci și cele mai bune alegeri, din acest punct de vedere. Astfel, chef Joseph Hadad le-a propus fanilor săi o rețetă delicioasă, extrem de potrivită de a fi savurată dimineață și care poate fi adaptată după propriile preferințe, fiind, astfel, și foarte versatilă. 

„Luna în care ne propunem să mâncăm mai sănătos în fiecare an este pe sfârșite, însă aceasta nu înseamnă că și obiceiurile culinare sănătoase și gustoase sunt pe sfârșite. Iar avocado toast este în ultimii ani o mâncare foarte apreciată. Partea ei cea mai frumoasă, este că are așa de multe varietăți care o pot face și mai bună. Despre toate acestea vreau să vorbim astăzi.

Prima regulă este folosirea unui avocado perfect copt. Fie că îl puneți ca atare, doar tăiat felii sau îl zdrobiți ca pentru guacamole, avocado trebuie să fie copt, unul crud va strica și textura, dar mai ales gustul. Același lucru se va întâmpla și din cauza unui avocado trecut. Nu doar estetic va arăta rău, nu va mai fi verde proaspăt, ci maro, dar și gustul va fi unul neplăcut.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Gogoși pufoase umplute cu ciocolată. Chef Joseph Hadad, cea mai delicioasă rețetă pe care trebuie să o încerci

Cum obții cel mai bun avocado toast

Un alt secret important pentru a obține cel mai delicios mic dejun pe bază de avocado este și alegerea pâinii, dezvăluie celebrul bucătar chef. Chiar dacă, aparent, aceasta nu pare a fi o decizie prea importantă, în realitate, Joseph Hadad spune că există extrem de multe alternative, care pot schimba considerabil rezultatul final. De asemenea, când vine vorba de asezonarea corectă a acestui fruct delicios, imaginația și gusturile proprii nu trebuie să aibă limite.

„În al doilea rând, experimentați cu pâinea. Mai ales că acum se găsesc tot felul de brutarii cu o varietate foarte mare, de la deja clasica pâine cu maia, la diverse sortimente cu tot felul de grâne, la pâine de tip brioșă, care prin dulceața ei contrastează interesant cu toppingul de avocado și condimente, sau alte versiuni de panificație. Încercați mai multe și vedeți care vă place cel mai mult. Și pentru că se numește avocado toast, pâinea trebuie să fie prăjită. Evident că se poate foarte bine și cu pâinea proaspătă, însă o felie mediu prăjită va adăuga textură felului, cu un exterior crocant și un interior al pâinii mai moale, dar și un gust mai bogat dat de caramelizarea zaharurilor din pâine.

Cât despre avocadoul în sine, un pas important este asezonarea lui. Sarea este cel mai bun prieten al său, de care nu trebuie să uitați niciodată, însă, dincolo de sare, puteți fi oricât de creativi după gustul propriu: fulgi de chili, chimion, zaatar, pulbere de usturoiu sau ceapă, ierburi aromatice, negrilică, și lista poate continua mult. Însă avocadoul are nevoie și de un element acid, care să îl echilibreze. Sucul de lămâie este cel mai folosit, care ajută și la prevenirea oxidării, dar dacă îl consumați imediat puteți înlocui lămâia cu alte variante mai interesante, cum ar fi roșia tocată cubulețe și adăugată în pasta de avocado sau chiar oțet balsamic presărat deasupra.”, a continuat acesta.

VEZI și: Mihaela Bilic a savurat parizer cu pâine în Italia: „Aici toată lumea mănâncă, fără să întrebe dacă este sănătos”. La noi e considerat un pericol uriaș pentru sănătate

Toppingurile pe care le poți servi peste avocado

Nu în ultimul rând, dacă vrei să te bucuri de o masă mai sățioasă, care să-ți țină de foame până la prânz, atunci mai poți adăuga și alte câteva toppinguri peste felia de pâine, după bunul plac.

„Și dacă tot vorbim despre deasupra, diversele toppinguri dau bogăție unui avocado toast. De la clasicul ou poșat, la brânzeturi, cum ar fi feta sau brânza de capră, la alte legume, proaspete sau coapte, semințe și, de ce nu, creveți. Toate merg foarte bine peste un sandviș cu avocado. Însă toppingurile pot merge și sub stratul de avocado, cum ar fi să ungi pâinea cu pesto înainte de a pune fructul cremos deasupra. Sau stropirea feliei de pâine cu un ulei de măsline de calitate sau alt ulei cu gust, în funcție de nota pe care vreți să o dați sandvișului final, de la uleiul de susan la cel de cocos, de exemplu. Toate acestea nu fac decât să dea personalitate preparatului final.”, mai scrie bucătarul.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de prăjitură cu zmeură, iaurt și ricotta. Este gata în câțiva pași simpli și e ideală pentru dietă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel