Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Chiar dacă nu este deloc răspândită în țara noastră, anghinarea este una dintre legumele cu efecte extrem de benefice asupra sănătății, dar și cu un gust asemănător sparanghelului, deci extrem de plăcut, spune chef Joseph Hadad. Astfel, dacă ai văzut-o până acum pe rafturile magazinelor, însă nu i-ai acordat importanță din cauza faptului că nu știi exact cum se pregătește, avem câteva trucuri extrem de importante pentru tine. Celebrul bucătar chef a dezvăluit, astfel, cum te poți bucura de cel mai bun gust al său și care sunt trucurile peste care nu trebuie să sari.
„Cea mai bună variantă de gătire a lor este la aburi. Așezați anghinarele pe sita vasului de gătire la aburi cu inflorescența în jos și codițele în sus. Dacă vreți să le fierbeți, vor absorbi prea multă apă și nu vor mai avea aceeași textură. Mai pot fi gătite și la cuptor. Puteți să le porniți la aburi înainte de coacere sau să le puneți direct, însă la cuptor este recomandat să le tăiați pe jumătate pe lungime ca să se pătrundă uniform și să le lăsați la foc mic ceva mai mult timp decât alte legume. Iar pentru a ști când este gata, încercați frunzele de la mijlocul distanței dintre miez și tulpină.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.
În cazul în care este prima dată când gătești anghinare și nu știi exact cum să-ți dai seama dacă aceasta este sau nu gătită perfect, chef Joseph Hadad are și un sfat util pentru tine, care-ți va fi de folos pe viitor.
„Dacă se desprinde ușor din bază și este moale, atunci anghinarea este gătită. Aceeași metodă se aplică și la gătirea la aburi. Însă mai merge și metoda furculiței. Dacă aceasta intră ușor, ca într-o banană în anghinare, atunci este gata. Și aveți grijă ca la coacere să nu înghesuiți legumele ca să aibă loc aburul să se elibereze.”, a mai spus acesta.
În final, există câteva trucuri important pe care trebuie să le știi și când vine vorba la părțile pe care le poți consuma din anghinare. De asemenea, Joseph Hadad a dezvăluit și un sos delicios care poate acompania perfect această legumă deloc comună în țara noastră.
„Când vine vorba de mâncatul anghinarei, vă spuneam că în unele cazuri se pot mânca frunzele exterioare. Însă doar partea lor inferioară, cea care se unește cu inima. Desprindeți fiecare frunză și înmuiați baza în vreun sos, pentru ca apoi, ținând de vârf, să trageți cu dinții pulpa de pe partea de jos a frunzei, aruncând restul.
Este cam ca la semințe sau edamame procesul de mâncare. Inima, însă, locul în care toate frunzele se unesc, se poate mânca integral (fără puful din mijlocul ei). Iar sosul de înmuiat poate fi de la un banal unt topit cu sare, la sosuri pe bază de brânză, humus, sos olandez sau chiar ulei de măsline și usturoi.”, a încheiat bucătarul chef.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Iată ce-ți rezervă astrele...