Donald Trump, găsit vinovat în procesul în care e acuzat de abuz sexual. Care a fost reacția fostului președinte
Donald Trump va trebui să-i plătească acum daune unei foste jurnaliste, care l-a dat în judecată pentru agresiune sexuală.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost găsit marţi vinovat de "agresiune sexuală" de către un tribunal civil din New York care trebuia să stabilească dacă acesta a comis un viol în 1996 asupra unei foste jurnaliste, care l-a acuzat şi de defăimare, potrivit presei, transmite AFP.

Cei nouă juraţi au stabilit că Donald Trump nu se face vinovat de "viol", aşa cum fusese acuzat de fosta jurnalistă E. Jean Carroll, au raportat mass-media americane, inclusiv New York Times şi CNN.

Curtea civilă federală din Manhattan a decis, de asemenea, că Trump ar trebui să plătească despăgubiri în valoare de aproximativ cinci milioane de dolari pentru agresiunea sexuală care a avut loc într-un mare magazin din New York în 1996 şi pentru defăimare pe baza dezvăluirii faptelor de către E. Jean Carroll în 2019.

Donald Trump a denunţat marţi un "verdict ruşinos" după ce a fost găsit vinovat de agresiune sexuală. Fostul preşedinte american a repetat că nu o cunoaşte pe jurnalista care l-a acuzat."Nu am absolut nicio idee cine este această femeie", a spus Trump pe reţeaua sa de socializare Truth Social. Echipa sa de campanie a declarat într-un comunicat că Donald Trump intenţionează să facă recurs împotriva acestei hotărâri.

Reclamanta, E. Jeana Carroll, în vârstă de 79 de ani, a fost foarte emoţionată şi şi-a îmbrăţişat avocaţii şi persoanele apropiate, prezent la proces. A părăsit, zâmbind, tribunalul din Manhattan fără să facă declaraţii, însoţită de principala sa avocată, Roberta Kaplan.

Procesul civil a durat două săptămâni şi Donald Trump nu a venit să depună mărturie la tribunalul federal din Manhattan, prezidat de judecătorul Lewis Kaplan.

Fostul preşedinte al Statelor Unite (2017-2021), care intenţionează să obţină un nou mandat în 2024, a negat întotdeauna faptele.

Imediat după ce juriul s-a retras să delibereze, avocata Roberta Kaplan a deplâns faptul că Donald Trump a publicat o nouă postare pe reţeaua sa de socializare Truth Social, în timp ce judecătorul îi ceruse acestuia să se abţină de la perturbarea dezbaterilor.

Fostul preşedinte a susţinut, în mod fals, că nu a fost autorizat să ia cuvântul la acest proces, în timp ce judecătorul l-a invitat, în realitate, să depună mărturie în nenumărate rânduri.

E. Jean Carroll a făcut primele dezvăluiri în 2019, într-o carte în care îl acuza pentru prima dată pe Donald Trump, pe atunci preşedinte al SUA. Ea depusese iniţial o plângere pentru defăimare, pentru că el o acuzase că a minţit pentru a-şi vinde cartea. Apoi, în noiembrie anul trecut, a deschis un proces pentru viol, ca urmare a unei noi legi a statului New York care permite presupuselor victime să poată acţiona în justiţie chiar şi în cazul unor fapte potenţial prescrise.

Deşi nu există martori oculari care să îi fi văzut pe Donald Trump şi E. Jean Carroll în urmă cu mai bine de 25 de ani în raioanele - goale potrivit reclamantei - ale magazinului, doi prieteni apropiaţi ai jurnalistei au confirmat în instanţă că ea le-a spus, la scurt timp după presupusele fapte, că a fost "agresată" sau "atacată" de către omul de afaceri.

Alte două femei, dintre cele care l-au acuzat pe Donald Trump de agresiune sexuală în trecut, au depus, de asemenea, mărturia în faţa juriului.

Potrivit avocatei Kaplan, fostul preşedinte american ar fi procedat de fiecare dată la fel, aşa cum el însuşi afirma într-un clip din 2005, devenit celebru, în care se lăuda că sărută şi atinge femei după bunul său plac, notează Agerpres. 

Data: 10 mai 2023, 13:06
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Actualitate
Tagurile articolului: abuz sexual  acuzatii  donald trump  vinovat 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...