Rux, ironii la adresa Andreei Bănică după momentul incendiar de pe scenă: „E ca și cum le arunca. Parcă voia să le arunce pe oameni”
Ingrediente:
1 kg de dovlecei
300 g cașcaval, parmezan sau telemea
4 ouă
3-4 linguri pesmet
400 g smântână sau iaurt
sare
piper
1 lingură de unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Dovleceii trebuie spălați bine și tăiați felii. Punem într-o strecurătoare, adăugăm sare și amestecăm bine.
Îi lăsăm la scurt pentru 15-20 de minute.
Tava în care vom pune dovleceii trebuie unsă cu unt și tapetăm cu o lingură de pesmet.
Punem dovleceii într-un bol și îi presărăm cu 2 linguri de pesmet. Adăugăm și 3/4 din parmezan. După aceea punem ouăle, piperul și puțină sare și amestecăm. Adăugăm și 400 ml de smântână și amestecăm din nou.
Punem totul în tavă și băgăm la cuptor la 180C. După 30 de minute, verificăm dacă este copt și presărăm parmezanul. Dacă nu este gata, mai lăsăm la cuptor.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovlecei gratinati retete