Imagini emoționante de la priveghiul lui Helmut Duckadam: „Eroul de la Sevilla” va fi incinerat /FOTO
Tiberiu Mihail Ioana are 42 ani și a urmat Facultatea de Drept. A profesat foarte puțin și, deși face parte în continuare din Baroul consilierilor juridici Prahova, a renunțat la acest domeniu de activitate.
Motivul? Și-a descoperit adevărata vocație și pasiune în cinematografie, de care a fost atras încă din copilărie. A fost dintotdeauna fascinat de domeniul artistic și nu a lăsat această pasiune doar la nivel de vis.
Ideea filmului îi aparține, de asemenea, lui Tiberiu care spune că sursa de inspirație a fost chiar mama sa și își dorește ca prin acest omagiu să celebreze puterea și independența femeilor și capacitatea lor extraordinară de a dărui.
El a mai fost, de asemenea, producător și actor în filmele „Zăpadă, Ceai și Dragoste” și „Băieți deștepți” (la producția căruia a participat și în calitate de scenarist, pe lângă cea de producător și actor). Cu excepția meseriei, de avocat, Tiberiu face în „Ca fetele” un rol de contre-emploi în interpretarea personajului Radu care are parte de multe surprize când își adună curajul de a-i mărturisi dragostea celei pe care o iubește încă din adolescență.
Spectacola: Care a fost cea mai mare provocare a ta, ca producător, în realizarea filmului „Ca fetele”?
Tiberiu Ioana: „Cea mai mare provocare a fost să le aduc împreună pe doamnele Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Aura Călărașu, protagonistele filmului, care au programe foarte încărcate și erau angrenate în proiecte multe și diferite”.
Spectacola: Cum ai caracteriza producția „Ca fetele”?
Tiberiu Ioana: „Este un film despre provocările femeilor în viața cotidiană, în ziua de azi. Este, de asemenea, o frumoasă poveste despre prietenie și dragoste, despre susținere și tandrețe și nevoia de a iubi și a fi iubit”.
Spectacola: De la ce a pornit ideea acestui film?
Tiberiu Ioana: „Ideea poveștii îmi aparține și sursa de inspirație a fost mama. Urmărind-o pe ea, și ca reprezentantă a femeilor și uitându-mă cu ce probleme se confruntă, mi-am dorit să glorific această putere și independență a femeilor, a capacității lor extraordinare de a dărui și de sacrificiu.
Filmul este un elogiu adus mamei mele, inclusiv pentru a-i mulțumi pentru câte a făcut pentru noi. Dar nu este un film doar despre sau pentru generația ei, fiecare spectator, de orice vârstă, se va regăsi în această poveste, în mesajul filmului, că nu e niciodată prea târziu să visezi și să îți împlinești visele.
Iar vârsta e doar un număr. Îmi doresc ca generația tânără să își privească altfel părinții și bunicii și să înțeleagă că aceștia mai pot visa, că au un viitor, că e bine să aibă planuri și ca ei să le fie alături în îndeplinirea lor. Și că înaintarea în vârstă nu înseamnă plafonare”.
Spectacola: De ce ar veni oamenii la cinema?
Tiberiu Ioana: „Pe lângă distribuția extraordinară și chimia fantastică între actorii care dau viață personajelor, printre care Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, Aura Călărașu, Mircea Andreescu, Marian Râlea, Alina Eremia, Lora, Emil Rengle, Mimi, Cătălin Cățoiu, Cezar Ouatu și subsemnatul, filmul este o poveste curată, frumoasă, cu accente comice, dar și duioase”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Exclusiv
Regele Charles a luat o...
Ștefan Mandachi a publicat un...
Universitatea Cluj a strâns un...