Expoziţie de incunabule din secolul al XV-lea, vernisată la Biblioteca Naţională a României
Data actualizării:
Data publicării:
Desfăşurat în cadrul celei de-a XXIII-a ediţii a Zilelor Bibliotecii Naţionale a României, evenimentul a fost vernisat în prezenţa directorului Bibliotecii Naţionale a României

Expoziţia cuprinde capodopere din perioada de leagăn a tiparului, cu incunabule din colecţiile speciale ale Bibliotecii Naţionale a României şi lucrări dedicate Crăciunului realizate de elevi ai Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" din Capitală.

"Biblioteca Naţională Sărbătoreşte cea de-a XXIII-a ediţie, în mediul online de data aceasta. Vă propunem un parcurs, o incursiune în lumea Inkunabularia, o pendulare între vechi şi nou şi vă propunem expoziţia legată de primele tipărituri, incunabulele, tipărituri după 1455. Sunt ediţii care fac parte din colecţia Bibliotecii Naţionale, o colecţie importantă care ţine de valoarea şi de patrimoniul acestei biblioteci şi, de asemenea, astăzi noul este reprezentat de expoziţia unor tineri artişti de la Colegiul Lazăr, tineri care ne propun o viziune optimistă a apropiatelor sărbători de iarnă", a declarat Carmen Mihaiu, potrivit Agerpres.

"Felicitări pentru acest eveniment care, din punctul nostru de vedere, ne ajută să îndeplinim o parte a misiunii Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, aceea de a promova şi de a sprijini cultura, educaţia şi arta. Am lângă mine trei parteneri ai AGERPRES - Biblioteca Naţională a României, Colegiul Naţional 'Gheorghe Lazăr' şi Artmark - care au reuşit să pună la un loc, împreună, cu sprijinul profesorului Sorin Mărgărit, cerneala de pe manuscrise vechi şi uleiul actual al unor tinere talente şi, mai presus de toate, Artmark care vine şi promovează şi premiază toate aceste opere ale micilor pictori. Mulţumesc şi vom fi întotdeauna alături de dumneavoastră, pentru că noi considerăm că este nevoie de o promovare mult mai activă şi o susţinere mult mai activă a tot ceea ce este frumos, educativ şi cultural", a spus Claudia Nicolae, potrivit Agerpres

"Ne dorim să fim ambasadorii culturii şi ambasadorii Bibliotecii Naţionale, ne dorim să aducem copiii aproape de carte, fizic vorbind. Am început o colaborare frumoasă şi o vom continua şi ceea ce este foarte important la noi este că această latură artistică a copiilor contează foarte mult, le stimulăm creativitatea şi îi încurajăm să îşi urmeze pasiunile şi, chiar dacă unii dintre ei sunt oameni de ştiinţă, să-şi urmeze visul acesta de a picta, de a cânta, de a lansa, de a face teatru, pentru că toate, în esenţă, ne fac un om complet şi fără emoţie, fără suflet nu suntem nimic", a spus Ionela Neagoe, potrivit Agerpres

Expoziţia "Inkunabularia - de la primele tipărituri, la grafica modernă" va rămâne deschisă joi şi vineri online pe website-ul şi pe pagina de Facebook a Bibliotecii Naţionale a României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Carte
Tagurile articolului: biblioteca nationala a romaniei  expozitie 


DC Media Group Audience

Connect-R/ captură video Youtube, DA BRAVO! by Mihai Bobonete. Captură video YouTube: a7tv

Connect-R nu s-a mai abținut, după ce Oana Roman a vorbit despre ținuta sa: „Exprimarea nu a fost cea mai fericită”

Sursă foto: Iamspeak/Instagram

Speak a stat de vorbă cu Chris Martin. Ce i-a transmis marele artist după incidentul cu Babasha: „Niciodată, nicăieri nu a pățit așa ceva!”

Sursă foto:Iamandreeabanica/Instagram

Andreea Bănică, ipostază incendiară pe Internet! Din cauza rochiei, vedeta a lăsat totul la vedere

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Mirela Vaida are mai multe semne de întrebare după concertul Coldplay: „De ce nu a făcut la fel în toate țările? A fost ceva de PR?”

Zanni, captură video Youtube, un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni este într-o relație! Câștigătorul Survivor se gândește deja la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni, mărturisiri neștiute despre mama sa. Cine e femeia care i-a dat viață, iar apoi l-a abandonat la orfelinat: „Ea are probleme, nu este normală”

Iancu Sterp, captură video Youtube

Iancu Sterp, noi acuzații dure către Zanni: „Un reporter i-a dat simbolul, noi ne-am prefăcut că-l căutăm”

Ana-Maria Ticea. Captură video: YouTube/WOWnews

Horoscop 17 – 23 iunie 2024, cu Ana-Maria Ticea. Zodia care are parte de bani

Zanni, Alex Velea, captură video Youtube, Trapanele All Stars

Zanni, adevărul despre scandalul cu Alex Velea. De ce a rupt, de fapt, contractul cu artistul: „De asta am plecat. A fost o lecție bună”

Adevăruri ascunse/ YouTube

Care sunt cele 5 zodii care se vor îmbogăți în această vară! Mihai Voropchievici vine cu vești bune

Sursă foto: Babasha/Instagram

Câți bani a luat Babasha ca să cânte la concertul trupei Coldplay? Iată răspunsul!

Sursa foto: Theo Rose, Instagram

Theo Rose, revoltată după concertul Coldplay: „Mi-a venit să plâng, mi s-a pus nodul în gât. Așa ceva nu am trăit”
pixel