Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii
Data publicării:
Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

Festivalul Opera Copiilor este unul dintre proiectele emblematice ale Operei Comice pentru Copii, organizat începând din 2015, în jurul datei de 1 iunie, Ziua Mondială a Copilului. Deschiderea oficială a evenimentului are loc anul acesta pe 17 mai, începând cu ora 16, iar apoi festivalul este este deschis publicului în fiecare vineri, în intervalul orar 16-21, respectiv sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10-21, până pe 9 iunie inclusiv. Printre atracțiile nelipsite se numără Grădina cu Fluturi, Aventura Parc, Căsuța Păsărelelor, Ținta cu Baloane de Apă, Caruselul și Trenulețul, la care se vor adăuga multe altele, dezvăluite la deschiderea evenimentului. De asemenea, și în acest an, copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani au un spațiu dedicat în exclusivitate lor – zona Bebe F.O.C., din care nu vor lipsi Orașul Bebelușilor și Căsuța Senzorială – precum și evenimente în aer liber, desfășurate la Căsuța din Copac, cum sunt mini-concertele cu personajele din spectacolele „Bubu”.

Și la această ediție F.O.C. se va pune accentul pe lectură, prin întâlniri cu autori de cărți pentru copii și evenimente dedicate bibliofililor, programate la Căsuța din Copac. Cinefilii se vor putea bucura de filme în aer liber, în fiecare sâmbătă de festival, după apusul soarelui. Accesul este liber, iar selecția include lungmetraje dublate: „Wonka” (2023), „Mica Sirenă” (2023), „Elementar” (2023) și „Encanto” (2021). Iar pe măsură ce întunericul se instalează, Observatorul de Stele transformă nopțile de vară în amintiri frumoase pentru cei mici și familiile lor. 

Pe lângă activitățile și atracțiile amenajate în aer liber și în spații neconvenționale, festivalul cuprinde 60 de reprezentații, programate în Sala Mare, în Salonul Mozart și în Sala UnderGrant. 

„Matilda” în Sala Mare

Superproducția care deschide cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, musicalul „Matilda” se joacă în premieră în România, începând cu 17 mai, în Sala Mare, în regia lui Emil Pantelimon. 

„Matilda” aduce în scenă povestea captivantă a unei fetițe cu puteri neobișnuite, inspirată de romanul clasic al lui Roald Dahl. Prin muzică, dans și interpretare, spectacolul transmite mesaje puternice despre găsirea frumuseții în lucrurile mărunte și despre lupta împotriva bullying-ului și a violenței, abordând în același timp subiecte actuale, precum manipularea mediatică și rezistența în fața presiunilor sociale.


Această producție nu doar captivează publicul cu povestea originală a protagonistei, ci îi și provoacă pe spectatori să reflecteze asupra unor probleme sociale profunde și actuale. "Matilda" nu este doar un spectacol de divertisment, ci și un mijloc prin care se promovează mesaje de înțelegere, toleranță și curaj, oferind o experiență teatrală memorabilă și plină de învățăminte pentru întreaga familie.


„Poveste magică” și „Petrică și lupul” în Salonul Mozart

Pe durata Festivalului Opera Copiilor, Salonul Mozart găzduiește două titluri îndrăgite de întreaga familie: spectacolul de magie „Poveste magică”, prezentat și conceput de Bogdan Muntean, și basmul simfonic „Petrică și lupul”, de Serghei Prokofiev.


Spectacolul de magie „Poveste magică”, prezentat și conceput de talentatul Bogdan Muntean, aduce în prim-plan arta magică într-un mod inedit și plin de umor. Bogdan Muntean, magicianul Operei Comice pentru Copii, îi poartă pe spectatori prin universul fascinant al iluziei, folosind trucuri și glume pentru a crea o atmosferă plină de surprize și incantații. De la apariții misterioase la dispariții inexplicabile, spectacolul „Poveste magică” promite să fie o călătorie captivantă în lumea magiei.


În spectacolul „Petrică și lupul”, instrumentiștii Operei Comice pentru Copii dau viață poveștii, fiecare instrument muzical fiind un personaj în sine, pentru a ilustra aventurile lui Petrică și ale prietenii lor. Cu ajutorul Domnului Poveste și al unei proiecții care înfățișează desene în nisip, „Petrică și lupul” este o experiență muzicală și vizuală memorabilă pentru cei mici.
„Scufița roșie” și „Bubu și anotimpurile” în Sala UnderGrant.

În Sala UnderGrant, în cadrul Festivalului Opera Copiilor, revine un spectacol mult aștept de public, baletul „Scufița roșie”, precum și primul titlu din trilogia „Bubu”, „Bubu și Anotimpurile”, spectacol senzorial dedicat bebelușilor.


Într-o reinterpretare inedită realizată de Andreea Soare, baletul „Scufița roșie” aduce noi personaje și elemente speciale, transformând povestea clasică într-o aventură captivantă și plină de surprize. De la dansurile fermecătoare ale Scufiței roșii și Lupului cel Mare, până la întâlnirea lor cu personaje noi și neașteptate din pădure, acest spectacol este o bucurie pentru întreaga familie.


De asemenea, în Sala UnderGrant, va fi prezentat și primul titlu din trilogia „Bubu”, intitulat „Bubu și anotimpurile”. Acest spectacol senzorial este dedicat în mod special bebelușilor și are ca scop stimularea senzorială și dezvoltarea emoțională a micuților. Cu muzică inspirată din celebrele concerte „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, acest spectacol aduce în prim-plan lumea sunetelor și senzațiilor, oferindu-le copiilor o experiență interactivă și captivantă.


Festivalul Opera Copiilor este evenimentul la care arta întâlnește distracția, într-o atmosferă vibrantă, în aer liber, facilitând o experiență culturală bogată pentru întreaga familie. Accesul la festival este gratuit, iar participarea la anumite activități se face cu tichete OCC, disponibile la Magazinul OCC din locație. Costul unui tichet este de 3 lei.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu
Categorie: Teatru - Opera


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Adriana Bahmuțeanu și iubitul ei, foto Facebook

Adriana Bahmuțeanu și George Restivan și-au spus „adio”, după 1 an și 3 luni de căsnicie. Adevăratul motiv al despărțirii: „Am decis să punem punct aici relației”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face

Fotografie de la fauxels: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/om-oameni-munce-te-munca-3184328/

De ce se îmbracă profesorii în fuste. Este o mișcare la nivel global. Cum arată situația în Spania

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, previziuni astrologice pentru vara aceasta. Zodia care va câștiga foarte mulți bani până la sfârșitul lunii august
pixel