Festivalul Opera Copiilor. Felicia Filip lansează o invitație pe care nu trebuie să o ratezi! video
Data publicării:
A opta ediție a Festivalului Opera Copiilor a început pe 17 mai și se va desfășura până pe 9 iunie, oferind un program bogat și diversificat pentru micii spectatori. Cu 60 de spectacole și 37 de ateliere, festivalul aduce o atmosferă vibrantă de muzică, dans, și veselie, unde copiii pot descoperi bucuria și magia artei. Sub conducerea Feliciei Filip, Opera Copiilor promite să îmbogățească viețile tinerilor spectatori și să promoveze educația artistică într-un mod captivant și interactiv.

A opta ediție a Festivalului Opera Copiilor a debutat pe 17 mai și se va desfășura până pe 9 iunie, oferind un program bogat și diversificat pentru copii de toate vârstele. În fiecare weekend, între orele 10 și 21, iar vinerea de la 16 la 21, Opera Copiilor din Giulești devine un tărâm magic al artei și culturii.

Un “festin artistic” de neuitat

Festivalul Opera Copiilor include 60 de spectacole și 37 de ateliere, toate gândite să aducă bucurie și să educe prin artă. Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii, descrie atmosfera vibrantă a festivalului: “Totul este însoțit de muzică, de dans, de veselie, de culoare, de lumini, de umbre și, în afară de acestea, e acea muzică pe care ți-o dă hohotul de râs al copiilor.”

Educație prin artă

Unul dintre obiectivele principale ale Festivalului Opera Copiilor este de a oferi copiilor o înțelegere profundă a vieții artistice. “După fiecare sfârșit de spectacol, copilul să înțeleagă ce înseamnă viața artistului, ce înseamnă parcursul și la propriu și la figurat al acestui drum de artist,” explică Felicia Filip.

Diversitate și interactivitate

Festivalul Opera Copiilor se desfășoară în diverse spații tematice denumite Aventura Park , Grădina de fluturi, Madrigalul pentru copii și Orășelul bebelușilor. Aceste spații sunt concepute pentru a stimula curiozitatea și creativitatea copiilor, oferindu-le oportunități variate de învățare și distracție.

Spectacole și musical-uri

Festivalul Opera Copiilor prezintă și musical-uri îndrăgite precum Matilda, aducând pe scenă povești captivante și educative. Motto-ul Operei Copiilor, "Copilul este cel care educă maturul!", reflectă importanța viziunii copiilor în formarea și educarea publicului adult.

“De exemplu, după seria de spectacole cu Matilda, urmează Frumoasa adormită, balet, (...) pe scena Sălii Mari. Apoi este vorba despre Salonul Mozart, unde sunt spectacole cu universul magiei și, bineînțeles, un basm simfonic, Petrică și lupul.”

În Salonul Underground, unde s-a mutat Scufița roșie, urmează Bubu, un personaj creat special pentru categoria de vârstă 0-3 ani.

Incluziune pentru toate vârstele

Nu există o limită de vârstă pentru participarea la Festivalul Opera Copiilor, însă spectacolele sunt adaptate pentru diferite grupe de vârstă: 0-3 ani, 4-6 ani, 7-10, 11 ani și așa mai departe. Fiecare spectacol are indicată vârsta minimă recomandată, asigurându-se astfel că fiecare copil se bucură de o experiență adecvată nivelului său de dezvoltare.

Repertoriu internațional și recunoaștere

Spectacolele prezentate în cadrul Festivalului Opera Copiilor fac parte dintr-un repertoriu internațional, testat de timp, incluzând opere, operete, musicaluri și balet. “Spectacolele noastre sunt compuse din repertoriul internațional care are această probă a timpului fie că vorbim despre operă, operetă, musical sau balet,” precizează Felicia Filip.

Opera Copiilor a fost prezentă la Gala UNITER, unde a primit un premiu special pentru “coerența și consecvența programelor” și a fost nominalizată pentru spectacolul de operă Elixirul dragostei.

Continuitate și succes

Cele mai importante spectacole ale Festivalului Opera Copiilor beneficiază de suplimentări și reluări în stagiunile următoare, asigurând astfel continuitatea și accesul unui public cât mai larg la aceste producții de succes.

Festivalul Opera Copiilor reprezintă o oportunitate extraordinară de a introduce copiii în lumea fascinantă a artei și culturii, oferindu-le momente de neuitat și învățături valoroase. Sub conducerea inspirată a Feliciei Filip, acest festival continuă să îmbogățească viețile tinerilor spectatori și să promoveze importanța educației artistice.

 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Cristina Roman
Categorie: Teatru - Opera



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel