Festivalul Opera Copiilor. Felicia Filip lansează o invitație pe care nu trebuie să o ratezi! video
Data publicării:
A opta ediție a Festivalului Opera Copiilor a început pe 17 mai și se va desfășura până pe 9 iunie, oferind un program bogat și diversificat pentru micii spectatori. Cu 60 de spectacole și 37 de ateliere, festivalul aduce o atmosferă vibrantă de muzică, dans, și veselie, unde copiii pot descoperi bucuria și magia artei. Sub conducerea Feliciei Filip, Opera Copiilor promite să îmbogățească viețile tinerilor spectatori și să promoveze educația artistică într-un mod captivant și interactiv.

A opta ediție a Festivalului Opera Copiilor a debutat pe 17 mai și se va desfășura până pe 9 iunie, oferind un program bogat și diversificat pentru copii de toate vârstele. În fiecare weekend, între orele 10 și 21, iar vinerea de la 16 la 21, Opera Copiilor din Giulești devine un tărâm magic al artei și culturii.

Un “festin artistic” de neuitat

Festivalul Opera Copiilor include 60 de spectacole și 37 de ateliere, toate gândite să aducă bucurie și să educe prin artă. Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii, descrie atmosfera vibrantă a festivalului: “Totul este însoțit de muzică, de dans, de veselie, de culoare, de lumini, de umbre și, în afară de acestea, e acea muzică pe care ți-o dă hohotul de râs al copiilor.”

Educație prin artă

Unul dintre obiectivele principale ale Festivalului Opera Copiilor este de a oferi copiilor o înțelegere profundă a vieții artistice. “După fiecare sfârșit de spectacol, copilul să înțeleagă ce înseamnă viața artistului, ce înseamnă parcursul și la propriu și la figurat al acestui drum de artist,” explică Felicia Filip.

Diversitate și interactivitate

Festivalul Opera Copiilor se desfășoară în diverse spații tematice denumite Aventura Park , Grădina de fluturi, Madrigalul pentru copii și Orășelul bebelușilor. Aceste spații sunt concepute pentru a stimula curiozitatea și creativitatea copiilor, oferindu-le oportunități variate de învățare și distracție.

Spectacole și musical-uri

Festivalul Opera Copiilor prezintă și musical-uri îndrăgite precum Matilda, aducând pe scenă povești captivante și educative. Motto-ul Operei Copiilor, "Copilul este cel care educă maturul!", reflectă importanța viziunii copiilor în formarea și educarea publicului adult.

“De exemplu, după seria de spectacole cu Matilda, urmează Frumoasa adormită, balet, (...) pe scena Sălii Mari. Apoi este vorba despre Salonul Mozart, unde sunt spectacole cu universul magiei și, bineînțeles, un basm simfonic, Petrică și lupul.”

În Salonul Underground, unde s-a mutat Scufița roșie, urmează Bubu, un personaj creat special pentru categoria de vârstă 0-3 ani.

Incluziune pentru toate vârstele

Nu există o limită de vârstă pentru participarea la Festivalul Opera Copiilor, însă spectacolele sunt adaptate pentru diferite grupe de vârstă: 0-3 ani, 4-6 ani, 7-10, 11 ani și așa mai departe. Fiecare spectacol are indicată vârsta minimă recomandată, asigurându-se astfel că fiecare copil se bucură de o experiență adecvată nivelului său de dezvoltare.

Repertoriu internațional și recunoaștere

Spectacolele prezentate în cadrul Festivalului Opera Copiilor fac parte dintr-un repertoriu internațional, testat de timp, incluzând opere, operete, musicaluri și balet. “Spectacolele noastre sunt compuse din repertoriul internațional care are această probă a timpului fie că vorbim despre operă, operetă, musical sau balet,” precizează Felicia Filip.

Opera Copiilor a fost prezentă la Gala UNITER, unde a primit un premiu special pentru “coerența și consecvența programelor” și a fost nominalizată pentru spectacolul de operă Elixirul dragostei.

Continuitate și succes

Cele mai importante spectacole ale Festivalului Opera Copiilor beneficiază de suplimentări și reluări în stagiunile următoare, asigurând astfel continuitatea și accesul unui public cât mai larg la aceste producții de succes.

Festivalul Opera Copiilor reprezintă o oportunitate extraordinară de a introduce copiii în lumea fascinantă a artei și culturii, oferindu-le momente de neuitat și învățături valoroase. Sub conducerea inspirată a Feliciei Filip, acest festival continuă să îmbogățească viețile tinerilor spectatori și să promoveze importanța educației artistice.

 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Cristina Roman
Categorie: Teatru - Opera


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Adriana Bahmuțeanu și iubitul ei, foto Facebook

Adriana Bahmuțeanu și George Restivan și-au spus „adio”, după 1 an și 3 luni de căsnicie. Adevăratul motiv al despărțirii: „Am decis să punem punct aici relației”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face

Fotografie de la fauxels: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/om-oameni-munce-te-munca-3184328/

De ce se îmbracă profesorii în fuste. Este o mișcare la nivel global. Cum arată situația în Spania

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, previziuni astrologice pentru vara aceasta. Zodia care va câștiga foarte mulți bani până la sfârșitul lunii august
pixel