„Heidi”, premiera lunii martie la Opera Comică pentru Copii
Data publicării:
Fiecare lună a anului aduce în fața publicului OCC cel puțin o producție în premieră. Astfel, după „Universul Magiei”, „Bubu la Zoo” și „Elixirul dragostei”, a venit vremea să cunoaștem o fetiță bună la suflet care trăiește în munți și face numai fapte bune.

Heidi sosește cu prietenii ei în martie 2023 la Opera Comică pentru Copii, într-un spectacol proaspăt ca aerul munților. Realizatorii spectacolului își propun ca Heidi să devină un model pentru spectatori: ea vede tot ce e bun în oameni, iubește natura și animalele, vrea să descopere cât mai multe lucruri, dar mai presus de toate, reușește să-i ajute pe toți cei din jurul său să-și găsească menirea, calea. Întâlnirea cu Heidi și încercările prin care trebuie să treacă va fi o experiență unică, de văzut doar la Opera Comică pentru Copii.

Regie, scenariu și versuri: Claudia Ciobanu

Muzică și scenariu: Andrei Neamțu

Scenografie și desene pentru proiecții: Iuliana Gherghescu

Coregrafie: Ana Badea

Pregătire vocală: Ioana Sihota

Video: Dorin Popovici

Light design: Alin Popa

Asistent de regie: Cătălina Antal

Gen: musical

Vârsta recomandată: +5 ani

Sala: Sala UnderGrant

 

Înscrieri promoționale la Școala de Vară OCC 2023

După succesele obținute în anii trecuți, Opera Comică pentru Copii organizează a doua ediție a „Școlii de Vară”, un program care cuprinde 2 serii a câte 2 săptămâni de distracție și jocuri educative la sediul instituției, în timpul vacanței de vară a elevilor, în perioada 3-14 iulie 2023 (seria I), respectiv 17-28 iulie 2023 (seria a II-a). Ateliere interactive cu artiștii Operei Comice pentru Copii, jocuri distractive în curte și în interior, audiții muzicale, Aventura Parc și multă voie bună, timp de 10 zile, 8 ore pe zi, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 16.30, cu pauze de masă incluse.

Proiectul se adresează grupelor de vârstă 4-6 ani, 7-9 ani și 10-12 ani, iar costul este de 90 de lei/zi, cu mese de prânz și gustări incluse; seria de 2 săptămâni va cuprinde 10 zile și va avea un cost final de 900 de lei. Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionare de spectacole, ateliere de creație, exerciţii de dezvoltare personală – şi vor fi implicaţi în diverse activităţi artistice la care vor participa artiști profesionişti. Regulamentul (bit.ly/RegulamentSDV_OCC_2023) și formularul de înscriere (bit.ly/InscrieriSDV_OCC_2023) sunt disponibile pe site-ul instituției. Participanții care se înscriu până pe 31 martie beneficiază de un cost promoțional redus cu 10%.

 

Încă două weekend-uri cu „Elixirul dragostei” la OCC

Opera comică „Elixirul dragostei”, celebra lucrare a lui Gaetano Donizetti, mai poate fi vizionată în Sala Mare până pe 12 martie, după ce a avut avanpremiera chiar de Dragobete.. Montarea semnată de maestrul Cristian Mihăilescu promite publicului de toate vârstele și mai multe momente comice decât oferă opera în sine. Acțiunea este gândită de regizor ca o întreagă aventură pentru personaje, interpreți și spectatori, care implică salturi în timp, călătorii în spațiu, personaje din alte lumi și o mulțime de poante și aluzii la viața de zi cu zi, plus efecte și gaguri care vor face deliciul copiilor.

 

„De fiecare dată m-am apropiat de lucrare din unghiuri diferite pentru că, dacă adevărul artistic este unul singur, drumurile spre el pot fi diferite. De data aceasta am hotărât să dau o extensie acestui personaj fabulos, Dulcamara, un vrăjitor, un mincinos cu o fantezie luxuriantă, care știe să-și pună în valoare marfa într-un mod spectaculos. De aceea i-am dat o dimensiune… interstelară. Acțiunea spectacolului se va desfășura pe Pământ, dar și în cosmos, în diverse galaxii pe care le vom traversa împreună cu spectatorii.” , a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Teatru - Opera
Tagurile articolului: felicia filip  heidi  opera comica copii 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel