„În căutarea rațională a dragostei adevărate” sau cum să facem cele mai potrivite alegeri pentru o relație fericită de cuplu
În cartea sa, „În căutarea rațională a dragostei adevărate. Știința relațiilor de cuplu fericite și durabile”, doctorul în psihologie Ty Tashiro analizează studiile realizate și datele de cercetare despre romantism și relații.

Cartea doctorului în psihologie Ty Tashiro va fi prezentată în cadrul unei noi ediții a „Săptămânii PSI”, dedicate cuplului și parentingului, în perioada 20-26 februarie.

 

 În cartea sa, „În căutarea rațională a dragostei adevărate. Știința relațiilor de cuplu fericite și durabile”, publicată recent la Editura Trei, în colecția Psihologie practică, acesta analizează studiile realizate și datele de cercetare despre romantism și relații. Și, mai ales, felul în care oamenii iau decizii când vine vorba despre alegerea partenerului de cuplu. El precizează de ce abilitățile noastre de luare a deciziilor par să eșueze în prezent, când rata divorțului este în creștere, și cum putem face alegeri mai inteligente. „Aceasta nu este o carte de dezvoltare personală ce îți garantează că dacă vei urma trei pași simpli îți vei găsi sufletul pereche. Dragostea este complexă și personală, iar un străin nu îți poate prescrie ție, un individ cu caracteristici unice, o rețetă exactă pentru o viață amoroasă de calitate. Scopul meu este, în schimb, să te ajut să îți înțelegi mai bine propria versiune despre o <viață fericită până la adânci bătrâneți>. Și să îți ofer informațiile de care ai nevoie pentru a lua decizii înțelepte în alegerea unui partener”, precizează autorul care a descoperit că, dacă oamenii își doresc și își propun să trăiască o viață fericită și împlinită - nu doar împreună – felul în care își aleg partenerii contează cel mai mult.

Cu ingeniozitate și perspicacitate, folosind aceste studii, dar și exemple și povești reale din cazuistica sa, Ty Tashiro demitizează în paginile cărții și multe credințe perpetuate prin basme și filme de referință, pe acest subiect.  Ca de exemplu că fiecare om are un „unic suflet pereche”, care „apare pur și simplu” sau că dragostea și întâlnirea persoanei iubite țin de destin, noroc, întâmplare. „Norocul în dragoste începe cu alegeri conștiente, și nu aleatorii, în privința trăsăturilor viitorului partener”, spune Tashiro, explicând știința din spatele găsirii persoanei potrivite prin sfaturi practice și exerciții. Acestea îi vor ajuta pe cititori în primul rând să se cunoască mai bine pe ei înșiși și să-și poată defini, în mod realist, așteptările și o listă de calități ale viitorului partener.

El precizează, de asemenea, că avem la dispoziție doar 3 dorințe pentru a configura portretul alesului sau alesei, dacă vrem să avem o relație stabilă și fericită. De ce doar trei dorințe și care pot fi acestea, în funcție de personalitatea și stilul de atașament al fiecărei persoane, de ce mulți oameni sfârșesc în relații neîmplinite, cum pot evalua trăsăturile unui potențial partener pentru a evita acest aspect și, mai ales, cum pot oamenii să ia cele mai bune alegeri în mediul online, autorul descrie pe larg în paginile cărții „În căutarea rațională a dragostei adevărate. Știința relațiilor de cuplu fericite și durabile”.

 

Ty Tashiro, doctor în psihologie, expert în relațiile interumane, a predat la Universitățile din Maryland și din Colorado, iar în prezent activează ca speaker și scriitor în New York. La Editura Trei a mai publicat cartea Arta adaptării celor inadaptați. A fost invitat să vorbească la conferințe, în diferite corporații și universități de prestigiu, printre acestea numărându-se conferința Asociației Americane de Psihologie, Harvard University, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Texas Society of Association Executives și la TEDx Nashville, unde a susținut prelegeri pe temele An algorithm for happily ever after și Why We’re Socially Awkward and Why That’s Awesome.

Data: 14 feb 2023, 10:21
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Carte
Tagurile articolului: carte  psihologie  ty tashiro 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacaleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...