Instagram, schimbări majore. Aplicația va lansa în lunile următoare noi instrumente pentru a preveni agresiunea cibernetică
Data actualizării:
Data publicării:
Platforma social media Instagram anunţă lansarea unei noi funcţii pentru a ajuta la stoparea hărţuirii online şi a altor comportamente abuzive, notează blogul din România al companiei de securitate cibernetică Eset.

Astfel, este vorba despre un filtru care va împiedica utilizatorii să vadă mesajele directe (DM) abuzive, precum şi despre un instrument pentru a opri persoanele deja blocate să nu vă mai poată contacta dintr-un alt cont.

"Înţelegem impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor conţinutul abuziv - fie că este rasist, sexist, homofob sau orice alt tip de abuz. Nimeni nu trebuie să experimenteze asta pe Instagram. Dar combaterea abuzului este o provocare complexă şi nu putem face un singur pas pentru a-l elimina complet ", a declarat Instagram într-un post de blog care prezintă introducerea noilor instrumentele.

"Într-adevăr, hărţuirea cibernetică a devenit o problemă constantă pe reţelele de socializare, victimele variind de la copii la adulţi. Pentru a proteja confidenţialitatea utilizatorilor, reţeaua de socializare deţinută de Facebook nu monitorizează proactiv DM-urile utilizatorilor, aşa cum este cazul conţinutului vizibil public pe platforma sa. În schimb, lansează un instrument care va filtra mesajele abuzive. În acest scop, introducem un nou instrument care, atunci când este activat, va filtra automat cererile de DM care conţin cuvinte, fraze şi emojis jignitoare, astfel încât să nu fie nevoie să le vedeţi vreodată. Acest instrument se concentrează pe cererile din DM, deoarece aici oamenii primesc de obicei mesaje abuzive - spre deosebire de căsuţa de mesaje obişnuită, unde primiţi mesaje de la prieteni", au explicat reprezentanţii reţelei de socializare, citaţi de Eset.

Potrivit sursei citate, noua funcţie nu este diferită de sistemul de filtrare a comentariilor introdus anterior, care permite utilizatorilor să ascundă comentariile abuzive sau jignitoare, precum şi să configureze un filtru de cuvinte care să ascundă comentariile ce conţin termenii semnalizaţi.

Noile filtre pot fi configurate prin accesarea Setărilor de Confidenţialitate (Privacy Settings), în secţiunea Cuvinte Ascunse (Hidden Words).

"În timp ce utilizatorii Instagram vor avea opţiunea de a crea o listă personalizată de cuvinte în funcţie de ceea ce consideră ofensator, compania a lucrat, de asemenea, cu mai multe organizaţii anti-agresiune şi anti-discriminare pentru a crea o listă predefinită de cuvinte jignitoare. Important, Instagram nu va vedea conţinutul mesajelor, deoarece filtrarea se va face nativ pe dispozitiv; cu toate acestea, utilizatorii vor avea opţiunea de a raporta un comportament jignitor. Deşi utilizatorii au reuşit deja să blocheze conturile persoanelor care îi hărţuiau, Instagram introduce, de asemenea, un nou instrument care le va permite să blocheze şi orice alt cont nou pe care agresorul îl va crea pentru a-şi continua seria de mesaje jignitoare". notează specialişti Eset.

Ambele instrumente de la Instagram ar urma să fie lansate pentru utilizatori în lunile următoare.

Instagram, care numără peste un miliard de utilizatori, încearcă de mai mulţi ani să lupte împotriva hărţuirii, discurilor bazate pe ură şi dezinformării, care abundă pe reţelele de socializare.

În 2019, compania a lansat un program pentru a avertiza proactiv personale care vor să publice mesaje injurioase şi, mai recent, a anunţat că va folosi un algoritm automat pentru a intui vârsta reală a utilizatorilor.

În martie, reţeaua de socializare şi-a confirmat planul de a crea o versiune a serviciului său rezervat celor mai mici dintre adolescenţi, stârnind nemulţumirea specialiştilor în drepturilor copilului, notează Agerpres.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Atacuri cibernetice
Tagurile articolului: instagram 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



Cercetătorii, în cătarea misterioasei planete cu cifra 9

Pentru a descoperi misterioasa Planetă 9, despre care...

pixel