Întâlnire cu arta: Camelia Cavadia, povestea din spatele poveștilor / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 

Săptămâna aceasta, Camelia Cavadia, scriitoare și PR, vine în platoul Spectacola și DC News, pentru a vorbi despre lumea magică a cărților, dar și pentru a povesti cum a ajuns, la 45 de ani, să-și schimbe destinul. 

Despre Camelia Cavadia

Născută pe 10 mai 1969, la București, Camelia Cavadia a absolvit liceul de filologie-­istorie Zoia Kosmodemianskaia și este licențiată în filosofie și jurnalism. Are un background de 22 de ani în televiziune (Pro TV și Antena1), iar din 2017 are propria agenție de comunicare și PR.  A debutat în literatură în 2015, cu volumul Vina, care avea să fie desemnat cel mai bun roman de debut la Festival du Premier Roman de la Chambéry (Franța), un an mai târziu. În 2016, a apărut cel de al doilea roman, Măștile fricii, lansat ulterior și în Marea Britanie, iar în 2018 romanul Purgatoriul îngerilor, despre care scriitorul Radu Vancu a spus că este „documentul emoționant al unei lumi a copiilor dispăruți".
„Sufletul lumii”, scriitura de proză scurtă a Cameliei Cavadia, adună o serie de întâmplări „miracol” pe care aceasta le-a trăit. 


Povestea din spatele poveștilor


Viața Cameliei Cavadia ar putea fi un subiect de film motivațional. Cu modestie, scriitoarea declară în platoul Spectacola, că viața ei nu este așa „interesantă”. 


S-a căsătorit devreme, imediat după terminarea liceului, și a devenit mamă rapid, în timp ce prietenele ei se bucurau de libertatea vârstei. Tot rapid s-a sfârșit și mariajul ei, rămânând mamă singură, cu responsabilități și greutăți. 

Îndrăgostită de scris, legătura ei cu lumea cuvintelor erau jurnalul în care își scria gândurile și munca de dactilografă pe care o presta într-o fabrică. 

 

Cum a ajuns să lucreze în PRO TV

În 1995, o prietenă a convins-o să meargă să dea o probă de „centralistă, pentru televiziunea din Pache Protopopescu. Au urmat câteva a săptămâni de lucrat la ambele joburi, la fabrică ziua, iar la PRO TV noaptea, timp în care fiica ei, de  4 ani, stătea cu bunicii. A fost acceptată la PRO TV, iar de acolo, viața ei a început să se rostogolească în sus, ușor ușor, ajungănd să devină unul dintre primii PR-i de televiziune din România. 


La 45 de ani s-a apucat de scris

Pasul către marea ei dragoste, scrisul, l-a făcut abia la vârsta de 45 de ani. A debutat în literatura în 2015, iar „Vina”, primul ei volum, a avut un succes răsunător, deschizându-i astfel ușile către lumea cărților.

 


Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV

 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro   și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201         

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania              

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/          

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola         

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en           

Site: https://www.spectacola.ro/            

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Carte
Tagurile articolului: autor  camelia cavadia  carte  pr 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel