Întâlnire cu arta: Igor Bergler și aventurile lui Moș Teacă cel Nou / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 

Săptămâna aceasta, scriitorul Igor Bergler vine în platoul Spectacola și DC News, pentru a vorbi despre cartea Moș Teacă cel Nou.

Igor Bergler este regizor, scenarist şi critic de film, doctor în management şi profesor de naratologie. Primul său român, "Biblia pierdută", apărut în 2015, a stabilit un record de 250.000 de exemplare vândute. A fost depăşit de "Testamentul lui Abraham", publicat în 2017. Acesta din urmă deţine în acest moment recordul în preferinţele cititorilor, cu peste 300.000 de exemplare vândute numai pe piaţa românească. Ambele române au primit votul publicului pentru „Cea mai râvnită carte“ la Târgul Internaţional Gaudeamus în anii 2015 şi 2017. Acelaşi premiu, care îl plasează pe primul loc în preferinţele publicului, l-a primit în 2018 şi volumul de povestiri "6 poveşti cu draci". "Minciuna lui Michelangelo - Catedrala în flăcări" este al treilea român din seria "Charles Baker" şi va fi urmat de "Minciuna lui Michelangelo - Profeţi şi sibile".


Igor Bergler, cel mai bine vândut scriitor român din ultimii 32 de ani și singurului ale cărui cărți au fost publicate în peste 31 de tari, și-a obișnuit publicul cu romane de ficțiune ce aparțin genului thriller. 

Acum, scriitorul vine cu o nouă propunere, de data aceasta una umoristică:  Moș Teacă Cel Nou. O carte pamflet.

În cea mai nouă carte a sa, Igor Bergler se ține de glume și ne invită să explorăm Ronania, un ținut îndepărtat, dintr-un univers paralel. Și deși personajele ar putea fi asemănate cu unii politicieni din țara noastră, autorul ne asigură că această carte este un pamflet și că orice asemănare cu personaje, locuri sau situații din viața reală este nu numai întâmplătoare, ci și nedorită de autor.

Jumătate cronică, jumătate pamflet, aventurile lui Moș Teacă cel Nou dezvăluie istoria unui ținut în tranziție, în care obediența, lăcomia și cinismul îți garantează un loc călduț într-un ecosistem bizar, populat de o menajerie de personaje fără scrupule sau prea multe dovezi de inteligență.

Despre Igor Bergler

Igor Bergler s-a născut la Reșița pe 21 septembrie 1970, dar și-a petrecut copilăria și prima tinerețe la Timișoara, unde a absolvit liceul de elită "C. D. Loga". A intrat la Politehnică în 1989, dar revoluția, după cum însuși mărturisește, i-a schimbat viața. A plecat la București, unde a studiat mai întâi Regie de film, apoi Scenaristică și filmologie la ATF (în prezent UNATC), după care a fost admis în urma unui examen la DFFB (Academia de Film și Televiziune din Berlin). 

 A realizat 12 filme (scurt și mediu metraje) și două lungmetraje, printre care primul film produs vreodată de o televiziune particulară din România, „Gambitul Damei” (1995) și ceea ce presa a numit primul thriller românesc, „Porțile” (1996). A fost redactor încă de la început la revista ProCinema, unde a scris sute de articole de întâmpinare și despre istoria cinematografului. Întors la Timișoara, a condus pentru o scurtă perioadă televiziunea Analog și radiourile Analog din Timișoara, Lugoj și Deva. A fost, alături de Robert Șerban, realizatorul emisiunii  "A cincea roata". E doctor in Naratologie si in Stiinte Economice. A plecat la București ca producător în publicitate, după care, la scurtă vreme, și-a făcut propria agenție. De numele lui se leagă câteva campanii și branduri românești care au devenit celebre.

 

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro    și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201           

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania                

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/            

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola           

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en             

Site: https://www.spectacola.ro/               

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola           

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Carte
Tagurile articolului: biblia pierduta  carte  igor bergler  minciuna lui michelangelo  mos teaca  scriitor  testamentul lui abraham 


DC Media Group Audience

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional




pixel