Bianca Drăgușanu a răbufnit după scandalul cu Gabi Bădălău. Ce s-a întâmplat, de fapt, între cei doi: „Se exagerează incredibil”
Am sunat-o pe Irina Margareta Nistor pentru a o întreba ce planuri de viitor mai are, derulând în cele din urmă o întreagă discuție despre cinematografie. Astfel, după ce am întrebat-o ce „planuri de viitor are”, ea ne-a răspuns că „Am chiar și niște planuri de trecut! (râde)”.
„Tocmai m-am întors de la Karlovy Vary și am văzut vreo 42 de filme, printre care, o parte dintre ele mai vin și pe aici (România) și am văzut un film care, inițial, după titlu, am zis că e un film horror, de groază - Monstrul, dar noroc că am avut înțelepciunea să mă duc să și vizionez, are și 2 ore jumătate. E absolut remarcabil. Acum pleacă în caravana pe care o face TIFF-ul prin țară. Realmente trebuie să stați până la final!”, ne spune Irina Margareta Nistor, făcând referire la producția japoneză Monster, din 2023.
Dacă Irina Margareta Nistor ne recomandă vizionarea acestui film, precizăm sinopsisul acestuia pentru doritori:
„Saori își crește singură fiul, Minato. Când Minato începe să se comporte ciudat, ea este hotărâtă să descopere cauza acestei schimbări. Acuzațiile se îndreaptă către profesorul său, Hori, și o Saori furioasă se grăbește la școală pentru a căuta dreptate. Însă realitatea nu este atât de simplă pe cât pare la început... Scenariul premiat la Cannes al lui Yuji Sakamoto asamblează cu măiestrie piesele individuale ale poveștii, povestindu-le din perspectiva diferitelor personaje și determinând spectatorii să se îndoiască de ei înșiși exact atunci când cred că au descoperit adevărul. Regizorul Hirokazu Koreeda demonstrează din nou un talent rar în a ghida actorii copii și aplică abordarea sa umanistă tipică pentru a transmite o poveste emoționantă despre familie, dorința oamenilor de a fi înțeleși și povara secretelor”.
Critica de film este o susținătoare a rămânerii la generic la finalul oricărui film, iar în privința piesei vizionate, ea transmite că producția a introdus un cod QR, cei interesați putând să acceseze genericul cu smartphone-ul.
„Mereu am pledoaria aceasta de a rămâne la generic. Aici, genericul e foarte nostim. E un QR, pui telefonul și afli care e genericul. Mi s-a părut foarte drăguță treaba asta. A fost prezentat la Veneția și, într-adevăr, e grozav. Acum vine Ziua Franței, drept pentru care, la Instititul Francez, va fi proiectat L'argent de poche (Small Change), al lui François Truffaut, așa că ar fi bine să profitați de ocazie și să mergeți să vedeți cum era școala pe vremea lor, în Franța, mai ales că vedem ce debandadă s-a instaurat acum în Franța”, ne spune în exclusivitate Irina Margareta Nistor.
„Săptămâna următoare voi pleca la Feldioara unde, de ceva ani, avem un festival de 3 zile de film; se numește „Filme în Dar”. Abia aștept pentru că mereu proiectăm pe zidul cetății de la Feldioara, unde s-au făcut și multe filmări.
Dimineața, pentru copii, se face la casa de cultură o proiecție care se numește „Avioane”, asta deoarece au și ei un aeroport pe lângă Brașov, chiar dacă nu e foarte funcțional momentan.
Sunt foarte multe alte festivaluri ulterior, de filme SF, de filme la București, apoi Râșnov, la Câmpulung, dar și la Mediaș, unde mergem cu Femeia Bună - un film mut”, a spus Irina Margareta Nistor, pentru Spectacola.
„Da, cred că actualul cel mai bun din ultima vreme a fost Ilie Năstase, cu filmul lui „Nasty”. E făcut de 3 regizori. Nasty a ajuns nu numai la Cannes, unde a avut o primire specială, dar și la Karlovy Vary. Deci, cred că el e cel mai bun actor și ne poate reprezenta cel mai bine.
Mi se pare actorul cel mai izbutit în momentul de față, dar și care ne-a adus și alte beneficii de imagine”, ne spune, în exclusivitate, Irina Margareta Nistor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Exclusiv
Daniela Simulescu, astrolog DC...