Joseph Hadad, sfaturi pentru o friptură perfectă de ton. E ideală pentru zilele de vară
Data publicării:
Vrei să pregătești un ton delicios? Iată câteva sfaturi perfecte!

Vara este momentul ideal pentru a savura mesele ușoare, slab calorice și fresh, motiv pentru care nu trebuie să uiți să integrezi destul de des peștele în meniul tău. Cu toate acestea, este un tip de pește specific pe care trebuie să-l pui în meniul tău perioada aceasta, iar Joseph Hadad dezvăluie despre ce e vorba. Neapărat trebuie să încerci și tu sfaturile acestea.

„Vremea călduroasă din aceste zile cere mâncăruri lejere, pește, iar tonul este unul din cei mai buni pești pentru așa ceva. Doar că pentru a obține o friptură de ton perfectă, trebuie să țineți cont de câțiva pași simpli și de efect.

Dar să începem cu începutul: alegerea cărnii. Aceasta trebuie să fie cât se poate de proaspătă, având în vedere că la frigere tonul se gătește doar parțial. Așadar, trebuie să fie lucioasă și rozalie, în niciun caz maro, gri sau lăptoasă. De asemenea este important să cumpărați felii groase de minimum 2 cm, dacă îl luați gata porționat sau să le tăiați acasă corespunzător (cu un cuțit foarte ascuțit), dacă luați bucată întreagă. Și cu cât este mai subțire felia, cu atât trebuie ținută mai puțin pe plită, între 30 secunde și un minut pe o parte, iar pe laterale între 5 și 10 secunde.”, a scris Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Băutura care te ajută să slăbești rapid. Ai nevoie de câteva ingrediente simple: „Este plină de nutrienți, vitamine, minerale”

Ce trebuie să faci pentru o aromă mai bună

Pentru ca tonul să aibă un gust mult mai bun și aromat, este important să mai ai în vedere un truc extrem de important, dezvăluie Chef Hadad, care spune că acest lucru poate schimba complet gustul preparatului.

„Pentru o aromă mai bună, dar și pentru textură, este recomandată marinarea cărnii înainte de gătire într-o soluție salină. Saramura ajută nu doar la asezonarea tonului, dar și la eliminarea albuminei, cea care produce o peliculă albicioasă uneori pe peștele gătit, și crearea unei bariere la suprafață care menține hidratarea cărnii în interior, astfel încât să nu ajungă prea uscat însă aveți grijă la durată. În cazul saramurei și în cel al altei marinade, timpul de ținere a tonului în ele este de 15 minute pentru o felie mai subțire și până la maximum 30 de minute pentru o bucată mai groasă. Altfel carnea va deveni prea sărată și vă absorbi prea multe din ingredientele de marinare, pentru că este o carne destul de delicată.”, a mai povestit acesta.

Citește și: Secretul longevității și al vieții sănătoase. Dr. Mihail: „Reduci mortalitatea din orice cauză cu până la 70%”

Pașii esențiali pe care nu trebuie să-i sari

În continuare, celebrul bucătar chef a mai oferit câteva sfaturi esențiale, pentru un preparat de succes.

„Un pas esențial, mai ales dacă ați marinat carnea, este ștergerea ei de lichid. Pentru a se sigila corespunzător suprafața în tigaie, este nevoie ca aceasta să fie uscată. Și aici vorbim de apă, însă nu se aplică și la grăsimi (uleiuri). Acestea este chiar recomandat să fie întinse pe ton, în loc de a fi puse în tigaie. Și cum este nevoie de temperaturi mari pentru gătire, evitați grăsimile cu punct jos de ardere, cum ar fi untul sau uleiul de măsline extravirgin.

Dacă ați sărit peste partea de marinare, după ce ungeți tonul cu grăsime este momentul perfect pentru sărare și condimentare, fix înainte de a-l pune pe foc.

Ca și în cazul fripturii de vită, este important să nu puneți pe foc felia direct scoasă din frigider. Lăsați-o maximum o oră afară ca să ajungă la o temperatură optimă. Iar dacă este congelat, dezghețați lent, peste noapte, tonul în frigider înainte de a-l scoate pentru gătit. Și tot ca în cazul vitei, este important ca tigaia sau grătarul să fie foarte fierbinți atunci când puneți carnea pe ele, astfel încât sigilarea să se producă imediat. Tigăile non-aderente, însă, nu pot ajunge la acest grad de fierbințeală, deci dacă aveți de ales, gătiți tonul într-o tigaie de fontă sau inox.”, mai spune ea. 

VEZI și: Salată delicioasă și sănătoasă cu pui crispy ca la fast food. Rețeta pe care nu ai voie să o ratezi vara asta. Are puține calorii / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România




Rețetă înghețată irezistibilă cu ingrediente naturale

Înghețata naturală este delicioasă și poate fi făcută...

pixel