Imagini emoționante de la priveghiul lui Helmut Duckadam: „Eroul de la Sevilla” va fi incinerat /FOTO
Lidia Fecioru a fost prezentă în emisiunea Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, unde a vorbit despre semnițele de mărar și beneficiile pentru sănătate.
"Ceaiul din semințe de mărar este bun pentru cei care nu pot ține urina, deci pentru cei cu incontinenţă urinară, pentru tensiunea arterială și e foarte bun adjuvant pentru cei care nu pot dormi noaptea, care au insomnii.
Pentru prepararea ceaiului, se pune o lingură de semințe într-o cană mică de ceai, se toarnă 200 de mililitri de apă, se înveleşte ceainicul într-un prosop și se lasă 40 de minute.
Din cantitatea de ceai de mărar de 200 de mililitri se beau câte 2-3 guri o dată, pe durata întregii zile, deci cam de 10 ori pe zi.
Se face cura de tratament o săptămână, după care cam o dată pe lună câte 2-3 zile, în scop profilactic.
E bine de ştiut că ceaiul din semințe de mărar ne ajută și pentru broșite, pentru dureri în gât, pe amigdale, pentru insomnii, pentru tuse excesivă", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.
Semințele de mărar fac parte din aceeași familie cu chimenul, pătrunjelul și frunzele de dafin. Numele acestei plante în latină este Anethum graveolens. Cuvântul "mărar" înseamnă a calma sau a liniști. Doar uitându-vă la nume, vă puteți da seama că va calma un stomac deranjat sau un copil agitat.
Înălțimea buruienilor de mărar este cuprinsă între 16 și 24 de centimetri. Tulpinile sunt goale, subțiri și fin divizate. Frunzele sunt moi și au dimensiuni cuprinse între 3,9 și 7,9 centimetri. Segmentele de frunze au o lățime de 1-2 mm, mai late decât frunzele de fenicul.
Florile de mărar au trecut de la alb la galben, iar umbele mici au un diametru cuprins între 0,79 și 3,54 inci. Semințele au o lungime de 4-5 mm și o grosime de 1 mm, potrivit postandpans.in
Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de mărar:
1. Vindecă insomnia
Uleiul esențial din planta de mărar este foarte puternic. În antichitate, acest mărar era folosit ca medicament, deoarece calma, trezea și adormea oamenii.
Flavonoidele și complexul de vitamine B din uleiul esențial de mărar pornesc anumite enzime și hormoni. Acesta are efecte calmante și hipnotice, ceea ce face ca oamenii să poată dormi mai ușor noaptea.
2. Diabet
Mărarul este foarte bun pentru persoanele cu diabet, deoarece poate controla cantitatea de insulină din organism. Unele studii au arătat că mărarul ajută la menținerea nivelului de insulină și de lipide să nu se modifice prea mult la persoanele cu diabet cauzat de corticosteroizi.
3. Oase sănătoase
Mărarul are mult calciu, ceea ce înseamnă că oferă organismului suficient calciu pentru a ajuta la prevenirea pierderii oaselor și a pierderii densității minerale.
Cei mai mulți oameni au osteoporoză atunci când au artrită reumatoidă sau după ce au trecut prin menopauză. Mărarul este o parte importantă a modului în care oasele cresc și se dezvoltă și ajută, de asemenea, la vindecarea oaselor care au fost rănite.
4. Stimulator al imunității
Mărarul este bun la distrugerea germenilor. Așadar, punerea acestei plante în mâncare va ajuta la reducerea numărului de infecții microbiene din organism. De asemenea, va împiedica infectarea rănilor deschise și a micilor tăieturi ale pielii.
5. Balonare
Mărarul este un binecunoscut carminativ. Acesta ajută persoanele care au prea multe gaze să se simtă mai puțin inconfortabil. Te face să te simți inconfortabil în public, iar atunci când gazele se acumulează, pun presiune pe organele din piept, ceea ce poate fi periculos.
Carminativul din mărar face ca gazele să se deplaseze mai încet prin sistemul digestiv și le lasă să iasă într-un mod sigur. De asemenea, mărarul facilitează eliminarea gazelor și oprește formarea gazelor.
6. Oprește și tratează diareea
Cele două cauze principale ale diareei sunt problemele cu digestia și acțiunea germenilor. Pentru că mărarul este bun pentru digestie, este o modalitate excelentă de a opri indigestia.
De asemenea, uleiul esențial de mărar conține flavonoide și monoterpene, care ucid bacteriile și germenii. Prin oprirea infecției microbiene, aceste proprietăți ajută la tratarea diareei.
7. Sughiț
De obicei, sughițul este cauzat de mai multe lucruri, dar motivul principal este că gazele se blochează în conducta alimentară și continuă să urce. Sughițul poate fi cauzat și de prea multă activitate, prea multă sensibilitate, alergii sau o problemă cu sistemul nervos.
Mărarul oprește aceste lucruri să se întâmple. Mărarul este un carminativ, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea gazelor și oprește formarea gazelor. De asemenea, poate fi folosit ca sedativ pentru a opri sughițul cauzat de hiperactivitate, alergii sau tulburări nervoase.
8. Reglează menstruația
Uleiul esențial de mărar face ca flavonoidele să acționeze mai bine. De asemenea, are o proprietate numită emenagog, care este folosită ca medicament popular pentru a stimula eliberarea anumitor hormoni. Acest lucru ajută femeile să aibă menstruații regulate.
9. Artrită
Mărarul este o plantă bine cunoscută care poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii care vine cu ea. Acesta poate ajuta în cazul unor afecțiuni precum guta și artrita reumatoidă. Din acest motiv, mărarul a fost folosit ca medicament încă de la începutul timpului.
10. Îngrijirea orală
Frunzele și semințele acestui mărar sunt bune pentru a vă împrospăta gura și respirația. De asemenea, uleiul esențial de mărar are proprietăți naturale care îl fac să fie un antioxidant, să omoare germenii și să curețe.
Datorită acestor lucruri, ajută la reducerea infecțiilor din gură. Proprietatea antioxidantă a mărarului ajută la stoparea daunelor pe care radicalii liberi le fac dinților și gingiilor.
11. Respirație urât mirositoare
Kaempferolul și alte flavonoide și monoterpene din uleiul esențial de mărar au proprietăți antihistaminice și de ameliorare a congestiei. Atunci când aveți alergii, histamine sau tuse, aceste calități ajută la eliminarea mucusului din plămâni. Poți găsi și alte plante care sunt bune pentru sănătatea plămânilor tăi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ceai insomnie lidia fecioru marar seminte marar
Regele Charles a luat o...
Ștefan Mandachi a publicat un...
Universitatea Cluj a strâns un...