Leac pentru insomnie. Ceaiul care te face să dormi „ca un bebeluș”. Lidia Fecioru: "Ne ajută și pentru bronșite, pentru dureri în gât, pe amigdale, pentru insomnii, pentru tuse excesivă"
Data actualizării:
Data publicării:
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru dezvăluie beneficiile unui condiment banal. Preparat sub formă de ceai, acesta ne-ar putea ajuta să dormim mai bine. 

Lidia Fecioru a fost prezentă în emisiunea Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, unde a vorbit despre semnițele de mărar și beneficiile pentru sănătate. 


"Ceaiul din semințe de mărar este bun pentru cei care nu pot ține urina, deci pentru cei cu incontinenţă urinară, pentru tensiunea arterială și e foarte bun adjuvant pentru cei care nu pot dormi noaptea, care au insomnii.

Pentru prepararea ceaiului, se pune o lingură de semințe într-o cană mică de ceai, se toarnă 200 de mililitri de apă, se înveleşte ceainicul într-un prosop și se lasă 40 de minute.

Din cantitatea de ceai de mărar de 200 de mililitri se beau câte 2-3 guri o dată, pe durata întregii zile, deci cam de 10 ori pe zi.

Se face cura de tratament o săptămână, după care cam o dată pe lună câte 2-3 zile, în scop profilactic. 


E bine de ştiut că ceaiul din semințe de mărar ne ajută și pentru broșite, pentru dureri în gât, pe amigdale, pentru insomnii, pentru tuse excesivă", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.


Alte beneficii ale semințelor de mărar
 

Semințele de mărar fac parte din aceeași familie cu chimenul, pătrunjelul și frunzele de dafin. Numele acestei plante în latină este Anethum graveolens. Cuvântul "mărar" înseamnă a calma sau a liniști. Doar uitându-vă la nume, vă puteți da seama că va calma un stomac deranjat sau un copil agitat.


Înălțimea buruienilor de mărar este cuprinsă între 16 și 24 de centimetri. Tulpinile sunt goale, subțiri și fin divizate. Frunzele sunt moi și au dimensiuni cuprinse între 3,9 și 7,9 centimetri. Segmentele de frunze au o lățime de 1-2 mm, mai late decât frunzele de fenicul.

Florile de mărar au trecut de la alb la galben, iar umbele mici au un diametru cuprins între 0,79 și 3,54 inci. Semințele au o lungime de 4-5 mm și o grosime de 1 mm, potrivit postandpans.in

 


Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de mărar:
 

1. Vindecă insomnia


Uleiul esențial din planta de mărar este foarte puternic. În antichitate, acest mărar era folosit ca medicament, deoarece calma, trezea și adormea oamenii.
 
Flavonoidele și complexul de vitamine B din uleiul esențial de mărar pornesc anumite enzime și hormoni. Acesta are efecte calmante și hipnotice, ceea ce face ca oamenii să poată dormi mai ușor noaptea.
 

 

 

2. Diabet


Mărarul este foarte bun pentru persoanele cu diabet, deoarece poate controla cantitatea de insulină din organism. Unele studii au arătat că mărarul ajută la menținerea nivelului de insulină și de lipide să nu se modifice prea mult la persoanele cu diabet cauzat de corticosteroizi.
 


3. Oase sănătoase


Mărarul are mult calciu, ceea ce înseamnă că oferă organismului suficient calciu pentru a ajuta la prevenirea pierderii oaselor și a pierderii densității minerale.

Cei mai mulți oameni au osteoporoză atunci când au artrită reumatoidă sau după ce au trecut prin menopauză. Mărarul este o parte importantă a modului în care oasele cresc și se dezvoltă și ajută, de asemenea, la vindecarea oaselor care au fost rănite.
 

 

4. Stimulator al imunității


Mărarul este bun la distrugerea germenilor. Așadar, punerea acestei plante în mâncare va ajuta la reducerea numărului de infecții microbiene din organism. De asemenea, va împiedica infectarea rănilor deschise și a micilor tăieturi ale pielii.
 


5. Balonare


Mărarul este un binecunoscut carminativ. Acesta ajută persoanele care au prea multe gaze să se simtă mai puțin inconfortabil. Te face să te simți inconfortabil în public, iar atunci când gazele se acumulează, pun presiune pe organele din piept, ceea ce poate fi periculos.
 
Carminativul din mărar face ca gazele să se deplaseze mai încet prin sistemul digestiv și le lasă să iasă într-un mod sigur. De asemenea, mărarul facilitează eliminarea gazelor și oprește formarea gazelor.
 


6. Oprește și tratează diareea


Cele două cauze principale ale diareei sunt problemele cu digestia și acțiunea germenilor. Pentru că mărarul este bun pentru digestie, este o modalitate excelentă de a opri indigestia.
 
De asemenea, uleiul esențial de mărar conține flavonoide și monoterpene, care ucid bacteriile și germenii. Prin oprirea infecției microbiene, aceste proprietăți ajută la tratarea diareei.
 

 


7. Sughiț


De obicei, sughițul este cauzat de mai multe lucruri, dar motivul principal este că gazele se blochează în conducta alimentară și continuă să urce. Sughițul poate fi cauzat și de prea multă activitate, prea multă sensibilitate, alergii sau o problemă cu sistemul nervos.
 
Mărarul oprește aceste lucruri să se întâmple. Mărarul este un carminativ, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea gazelor și oprește formarea gazelor. De asemenea, poate fi folosit ca sedativ pentru a opri sughițul cauzat de hiperactivitate, alergii sau tulburări nervoase.
 


8. Reglează menstruația 

Uleiul esențial de mărar face ca flavonoidele să acționeze mai bine. De asemenea, are o proprietate numită emenagog, care este folosită ca medicament popular pentru a stimula eliberarea anumitor hormoni. Acest lucru ajută femeile să aibă menstruații regulate.
 


9. Artrită


Mărarul este o plantă bine cunoscută care poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii care vine cu ea. Acesta poate ajuta în cazul unor afecțiuni precum guta și artrita reumatoidă. Din acest motiv, mărarul a fost folosit ca medicament încă de la începutul timpului.
 

 

10. Îngrijirea orală


Frunzele și semințele acestui mărar sunt bune pentru a vă împrospăta gura și respirația. De asemenea, uleiul esențial de mărar are proprietăți naturale care îl fac să fie un antioxidant, să omoare germenii și să curețe.
 
Datorită acestor lucruri, ajută la reducerea infecțiilor din gură. Proprietatea antioxidantă a mărarului ajută la stoparea daunelor pe care radicalii liberi le fac dinților și gingiilor.


 
11. Respirație urât mirositoare


Kaempferolul și alte flavonoide și monoterpene din uleiul esențial de mărar au proprietăți antihistaminice și de ameliorare a congestiei. Atunci când aveți alergii, histamine sau tuse, aceste calități ajută la eliminarea mucusului din plămâni. Poți găsi și alte plante care sunt bune pentru sănătatea plămânilor tăi.
 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ceai  insomnie  lidia fecioru  marar  seminte marar 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel