MAIA MORGENSTERN: ”Da, sunt la apusul vieții și de aceea îmi las și părul alb. Nu îmi ascund vârsta, îmi trăiesc plenar trecerea prin viață!”
Data actualizării:
Data publicării:
Teatrul Evreiesc de Stat a găzduit o nouă întâlnire de suflet care a avut-o ca protagonistă pe marea actriţă de teatru şi film MAIA MORGENSTERN, invitata celei de-a IV-a ediții a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”. Evenimentul a fost moderat de jurnalista Camelia Văcaru, prezentatoare a emisiunii ”Conviețuiri” (TVR).

”A avea ocazia să întâlnești și să îi asculți pe oamenii care au contribuit substanțial la promovarea pretutindeni a imaginii României, pe cei care sunt repere și modele de viață, de conduită și profesionalism, este un privilegiu! Cred cu tărie că, prin acest proiect, putem schimba vieți, putem modifica percepții și avem șansa să influențăm în bine pe cei din jur. Acest demers este deja o punte între generații, prin care tinerii să cunoască și să dialogheze cu oameni de cultură, de știință, cu mari campioni, cu importante valori ale României și ale comunității locale” – a spus Alexandra Dobre, Președinta Asociației “Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, care i-a înmânat o Plachetă Onorifică Doamnei MAIA MORGENSTERN,”personalitate remarcabilă a artei și culturii, reputată actriță de teatru și film și scriitoare de succes, pentru o viață exemplară și o carieră de excepție care au inspirat generații întregi”.

 

 „SENIORI de COLECȚIE” este un proiect inițiat cu scopul de a aduce în centrul atenției pe marile personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații de tineri. Primele ediții ale acestei gale i-au avut ca invitați pe multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă, Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj și a C.S. Dinamo, pe Marea Doamnă a Muzicii Ușoare românești, Stela Enache și pe Gen.Lt.(rtr) Dr.Ing. Dumitru Dorin Prunariu, primul român și singurul care a zburat în spaţiul cosmic.

 

MAIA MORGENSTERN: ”Da, sunt la apusul vieții și de aceea îmi las și părul alb

”Nici prin gând nu îmi trece să am vreo jale, vreo spaimă, vreo frustrare și să îmi tot spun că, vai, îmbătrânesc! Nu mă ascund, îmi port demn și frumos vârsta și îmi place să îmi trăiesc plenar trecerea prin viață”... Așa și-a început confesiunea marea actriță în fața celor peste 200 de seniori bucureșteni,.

”Realitatea, banalitatea și cruzimea vieții de zi cu zi s-ar putea să ne dea peste cap ghirlanda vorbelor frumoase, a năzuințelor, a viselor. Nu fiecare zi este o zi însorită, așa cum este ziua întâlnirii noastre, dar asta nu mă împiedică să mă bucur de căldura, de lumina și strălucirea zilei de azi. Și să o aștept pe cea de mâine. Chiar dacă e toamnă și vara a trecut pe negândite, iar sărbătorile încă sunt îndepărtate....

 

”Da, sunt la apusul vieții și de aceea îmi las și părul alb. E și un soi de cochetarie, un soi de a fi rebelă, un soi de comoditate, dar mai ales singura modalitate de a mă întâlni cu mama mea, atunci când mă privesc în oglindă.... Nu e nimic paranormal, dar îmi place să îmi amintesc de mama cu care semăn tot mai bine pe măsură ce trec anii”.

 

În cadrul evenimentului a avut loc şi o sesiune de autografe cu autoarea a cărţilor biografice ”NU SUNT EU” (2020) şi ”EU SUNT MAIA” (2022).

”Am încercat să fac vii, prezente, amintirile, să le transmit și celorlalți prin cele două cărți, nu doar copiilor mei” – spunea actrița. ”Din dragoste de mamă, de părinți, de bunici... Au revenit la suprafață senzații, trăiri, mirosuri, arome, culori, atmosferă... Așa cum este și acum, în după-amiezile de toamnă târzie, când se întunecă mai devreme și mi se întâmplă să îmi acord luxul de a-mi crea iluzia că timpul se oprește în loc pentru amintirile cele mai de preț. Asa s-au născut cele două cărti” – mărturisea Maia Morgenstern care a vorbit cu emoții infinite despre părinții și copiii săi, Tudor Aaron (38 ani), Isadora (23 ani) și Cabiria (19 ani) care o urmează și în nobila meserie de actor.

Crede MAIA MORGENSTERN în destin, în predestinare?

 – ”Nu, categoric nu! Deși viața se ambiționează să mă contrazică, nu cred în coincidențe. Sunt actriță, mă ocup cu arta spectacolului în formele sale cele mai diverse, cu teatru, cinema, televiziune, muzică, dans, poezie. Pentru mine este o oglindă realității, a societății și a vieții, o formă de a evada pentru un timp scurt chiar, din cotidian, într-un alt soi de univers, mai frumos, uneori mai brutal, mai dur, mai aspru. Prefer simbolul brutalității, concluziilor, părerilor de orice fel. Pentru mine nu au fost sacrificii pentru meserie pentru că nu le-am perceput așa. Poate timpul a fost prea scurt petrecut cu copiii mei. Cabiria îmi spunea când era mica: Pentru nimic in lume nu aș vrea să mă fac actriță, să fiu ca tine! Ei bine, acum este studentă în anul  II la Actorie, îi place ce face și e foarte fericită! Sunt mândră să văd cum copiii mei își desfac frumos aripile și se dobândesc și se definesc pe ei înșiși, mergând pe drumul pe care și l-au dorit, purtând și povara părerilor de a se spune și a se ști că sunt băiatul ei, fiica ei.... Au de luptat mai mult, de demonstrat că sunt valoroși, talentați, dar latura bună este că sunt copiii mei. O mamă vrea ce e mai bun pentru copiii săi, vrea ca ei să se afle în lumină, să f fie vizibili, mai prezenți. Sunt mândră de ei, foarte mândră!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Carte
Tagurile articolului: actriță  copii  Maia Morgenstern  teatru 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Gand la Gand Cu Teo

Adda tună și fulgeră, după ce a apărut în podcastul moderat de Teo Trandafir. Ce nemulțumire are artista: „Atât vreau să vă spun” / Video

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău a spus în direct la TV cine sunt nașii fiului ei, Isaia. Sunt printre cele mai cunoscute vedete din România

Captură video: YouTube/Kanal D2. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

Teo Trandafir, reacție tranșantă după ce Jador a confirmat despărțirea de Oana Ciocan: „Dacă ești cu el și îți faci speranțe...”

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Serghei Mizil a rupt tăcerea. De ce nu vorbește cu Monica Tatoiu de mai bine de 12 ani: „Am avut multe scandaluri cu ea. Acela a fost începutul”

Captură video: YouTube/Cătălin Mărută

Rux, apariție îndrăzneață la TV. Cătălin Măruță a rămas mut de uimire, după ce influencerița a venit îmbrăcată doar în bluză: „Pe sub cămașă mai ai ceva?”

Captură video: YouTube/Povesti de Film, cu Mara Banica

„Tu pui la inimă?”. Vali Vijelie a dat cărțile pe față. Ce i-a spus soției sale, Carmen Rusu, imediat după ce a înșelat-o cu altă femeie

Irina Margareta Nistor ne-a spus cine este cel mai bun actor român: „Cel mai izbutit, dar și care ne-a adus beneficii de imagine”

Captură video YouTube/JORGE OFFICIAL

Jador a trecut peste despărțirea de Oana Ciocan! Cine este tânăra de care s-a îndrăgostit: „Aș da orice să mă iubească ea” / Video

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Captură video: YouTube/Kanal D2

Teo Trandafir, comentariu asupra căsătoriei dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: „Păi de ce crezi că l-a ales?”

Top cupluri cu aceeași zodie. Mihai Voropchievici: Ei vor fi uniți pe viață de iubirea lor!


Clubul de fotbal „U” Cluj anunță un nou transfer

Superliga României a debutat astăzi, 12 iulie, dar clubul...pixel