Marius Manole revine după 25 de ani pe o scenă din oraşul natal, în comedia ''Prenumele''
Luna mai va debuta pentru artiştii Ateneului Naţional din Iaşi cu premiera spectacolului de teatru "Prenumele", după comedia franceză "Le Prenom", ai căror autori sunt Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patelliere, iar rolul principal va fi jucat de Marius Manole, care revine astfel după 25 de ani pe o scenă teatrală din Iaşi.

Vincent Larchet, personajul principal al spectacolului "Prenumele", este interpretat de Marius Manole, regia îi aparţine lui Radu Ghilaş, Olga Gonobolina şi Cătălin Târziu îşi pun semnătura pe decoruri, iar costumele sunt semnate de Alina Dincă-Puşcaşu.

"Piesa, care va avea premiera pe 1 şi 2 mai, este o comedie, dar nu comedia la care râdem în hohote pentru că e foarte subtilă şi are un text poate un pic mai deştept decât ar trebui să fie o comedie la care se râde în hohote. Atinge chiar, dacă puteţi crede, o bulevardieră poate atinge nişte subiecte sociale, conţine o mică critică politică. Rolul îmi place foarte, foarte tare. E un fel de păpuşar care îi intrigă pe toţi. E un fel de om care iscă scandal, după care se retrage în spate şi se amuză cum se ceartă oamenii între ei. E un om bun, un băiat bun, dar foarte, foarte bun. Jocul egoistului. Cumva mi se şi potriveşte. Acolo este şi o replică 'tu ai face orice pentru a fi în centrul atenţiei'. Aşa că ori Radu m-a intuit, ori a vrut să îmi dea o lecţie de viaţă, ori altceva, dar m-a pus exact în rolul în care sunt eu", a declarat actorul Marius Manole, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, actorul Marius Manole a mărturisit că revine pe o scenă din Iaşi după 25 de ani şi că se aşteaptă ca în sala de spectacol să se afle şi părinţii săi.

Regizorul spectacolului, Radu Ghilaş, a declarat jurnaliştilor că această piesă de teatru are premisele unui mare succes.

"Este o comedie de situaţie scrisă de doi autori francezi. Prima dată a fost pusă în scenă în 2010. Au fost făcute ecranizări, a obţinut mai multe premii Cesar, mai multe premii Moliere. În spectacolul de la Iaşi rolul principal este interpretat de bunul meu prieten, Marius Manole. Acum 26 de ani jucam împreună într-un spectacol, iar acum îl găsesc pe Marius la fel de proaspăt, la fel de entuziasmat, numai că rolurile s-au schimbat: eu sunt regizorul, el este actorul. Constat încă o dată că este un excelent partener de scenă şi un actor formidabil şi carismatic. Mă bucur că a lucrat cu echipa Ateneului din Iaşi", a declarat regizorul Radu Ghilaş.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, directorul Ateneului Naţional din Iaşi, Andrei Apreotesei, a declarat că spectacolul "Prenumele" se va juca pe scena "Sălii Marii Unii" (fostul Cinematograf Victoria) cu casa închisă.

Potrivit acestuia, deoarece cele 800 de bilete disponibile pentru spectacolul din data de 1 mai au fost vândute imediat, a fost luată decizia organizării unui nou spectacol în data de 2 mai, însă şi pentru această reprezentaţie în cursul dimineţii de vineri mai erau disponibile doar câteva zeci de bilete, notează Agerpres.

Data: 01 mai 2023, 08:18
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Teatru - Opera
Tagurile articolului: actor  iasi  marius manole  prenumele  teatru 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei tale

Mihai Bobonete, Gabriel Cotabiță, captură video YouTube

Cum l-a țepuit Mihai Bobonete pe Gabriel Cotabiță. Cântărețul, avertisment în privința comediantului: „E periculos. Ăsta o să-ţi ia lucruri din casă”Programul Teatrului Mic: 15-17 septembrie 2023

Teatrul Mic vă invită la trei spectacole de senzație în...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...