Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Legumele reprezintă una dintre garniturile de bază ce pot acompania cu succes atât diferite tipuri de fripturi, cât și peștele. Ele pot fi servite chiar și ca fel principal, alături de o salată delicioasă, fiind ideale pentru persoanele care țin post sau care sunt la dietă. Totuși, dacă te-ai plictisit de vechile tehnici de pregătire ale legumelor, avem câteva sfaturi extrem de utile pentru tine, oferite chiar de bucătarul chef Joseph Hadad, care spune că acestea pot fi gătite după principii după care pregătim și cărnurile.
„Tehnicile despre care vom vorbi mai jos sunt cele mai adesea folosite pentru gătirea cărnii, însă pot fi aplicate cu succes și pentru legume, oferindu-le acestora mai multă savoare.
De exemplu, folosirea temperaturii ridicate la coacere ajută la activarea zaharurilor interne din legume, făcându-le mai dulci. În același timp, din punct de vedere al texturii, acestea vor fi crocante la suprafață și moi în interior. Înfierbântați cuptorul la 220-230oC și lăsați și tava la încins în timp ce pregătiți legumele cu ulei de măsline, sare și ce condimente vreți. Răspândiți-le bine în tavă, ca să nu se aglomereze într-un loc și să se gătească în aburi și lăsați-le în cuptor până prind pete maronii. Și aveți grijă să le tăiați în bucăți egale.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său personal.
Citește și: Cireșele, beneficii importante pentru sănătate. Motivul surprinzător pentru care trebuie să le consumi seara
Cu siguranță că ai auzit și tu de friptura marinată, acest proces oferindu-i cărnii un gust mult mai intens, după gătire. Astfel, trebuie să știi că procesul rămâne valabil și în cazul legumelor, care trebuie să fie lăsate într-o pungă cu ulei de măsline și condimente cel puțin o oră, dezvăluie celebrul bucătar.
„Marinarea dă gust legumelor. Puneți-le într-o pungă cu ulei de măsline și ce condimente doriți, închideți-o și aveți răbdare minimum câteva ore ca aromele să se difuzeze în legume. Iar când vine vorba de arome, puteți fi oricât de creativi, ca și în cazul cărnii. Puteți folosi și marinarea uscată, adică frecarea legumelor cu mixuri de condimente (pre-făcute sau combinate de voi). Dați cu puțin ulei legumele, și apoi presărați mixul de condimente din abundență și frecați puțin.
Gătiți apoi legumele fie marinate, fie cu condimente uscate, după cum vreți, pe grătar, în tigaie sau la cuptor. Țineți cont că pentru vinete și ciuperci, care au multă apă, ar trebui să le presărați întâi cu sare și să le lăsați o oră ca să se extragă apa, apoi să le ștergeți și abia apoi să le puneți la marinat/ condimentat. Tot o marinare se poate face și în saramură. Legumele dure precum conopida sau rădăcinoasele pot fi lăsate peste noapte într-o saramură cu o parte sare la 100 de părți de apă sau o oră într-o saramură cu 10 părți sare la 100 părți apă. Aceasta va accentua aroma legumelor.”, a continuat acesta.
Nu în ultimul rând, chiar dacă poate suna ciudat, legumele mai pot fi la fel de bine afumate, după modelul în care pregătești carnea.
„Afumarea este o metodă care face minuni cu carnea și peștele, dar poate fi foarte bine aplicată și legumelor. Nu uitați să le tăiați în bucăți de aproximativ aceeași mărime și să le condimentați corespunzător. Apoi urmați procedeul de afumare clasic, lent, fie că aveți o afumătoare, fie că o faceți pe un grătar.”, mai spune bucătarul chef.
Citește și: Efectele negative ale fastingului. Le vei resimți în primele 3 săptămâni. Mihaela Bilic, avertisment
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Daniela Simulescu a dezvăluit...