Ministrul Culturii, discuții ample pentru înființarea unui Fond Cultural Româno-American
Data publicării:
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a demarat o întâlnire importantă în America.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a întâlnit cu ambasadorul american Rafik Mansour, pentru ample discuții și pentru a deschide țării noastre noi orizonturi, în ceea ce privește industria cinematografică. Cei doi au avut în centrul discuțiilor lor crearea unui parteneriat cultural între țara noastră și Statele Unite. 

„În data de 01.02.2023 am fost onorat să mă întâlnesc la Departamentul de Stat cu Dl. Ambassador Rafik Mansour, Deputy Assistant Secretary of State pentru educație și cultură.

Am discutat despre creșterea parteneriatului cultural între România și Statele Unite, direcțiile de dezvoltare, posibilitatea de a înființa un Fond Cultural Româno-American.

M-am bucurat să găsesc o echipă extrem de profesionistă și deschisă, care înțelege importanța dimensiunii culturale a parteneriatului nostru strategic”, conform unui anunț postat pe Facebook.

VEZI și: România ar putea acorda facilități fiscale pentru producătorii de film. Sezonul doi din „Wednesday” s-ar putea filma în România

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucian Romascanu (@romascanulucian)

 

Lucian Romașcanu, vizită la Chicago

Acțiunile ministrului în America nu s-au oprit aici. Acesta a avut mai multe întâlniri și cu românii stabiliți în Chicago, unde a întâlnit mai mulți potențiali parteneri, pentru viitoare proiecte culturale care se vor înființa în țara noastră, spune el. 

„Fiind duminică, prima zi a vizitei, i-am întâlnit în biserici, fie ortodoxe, fie de alte confesiuni, acolo unde țin sus cei mai importanți stâlpi ai națiunii noastre: credința în Dumnezeu, dragostea de țară și cinstirea limbii române. Am cunoscut oameni absolut minunați, care vor fi partenerii noștri în proiecte culturale, care să sprijine misiunea celor de departe de a ne menține identitatea, oriunde am fi”, a transmis ministrul tot pe rețelele de socializare. 

Te poate interesa și: Andrei Duban a jucat în Wednesday: „Am apărut 3, 4 secunde. L-am cunsocut pe Tim Burton”. Suma uriașă pe care a primit-o pentru două zile de filmare

 

România ar putea acorda facilități fiscale pentru producătorii de film

Aceste întâlniri importante demarate de ministrul culturii vin la doar câteva zile de când Lucian Romașcanu și-a asumat public răspunderea pentru crearea unor facilități fiscale pentru toți producătorii de film, fie ei români sau străini. Chiar dacă această lege trebuia să fie în vigoare încă din 2018, miniștrii răspunzători de pe vremea aceea au decis să nu-și dea semnătura. 

„Schema reprezintă o întoarcere a unei sume de 35% din investiţiile în România către producători. Este o schemă care funcţionează în aproape toate ţările, noi avem o concurenţă foarte mare din Ungaria, Cehia, Serbia, care ei au deja de ani de zile în funcţiune.”, spunea Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, potrivit știrileprotv.

Citește și: Jenna Ortega din „Wednesday”, sacrifii uriașe pentru a filma în țara noastră: „Am încetat când am mers în România”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Actualitate
Tagurile articolului: America  film  lucian romascanu  Ministrul Culturii  parteneriat 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel