Ministrul Culturii, discuții ample pentru înființarea unui Fond Cultural Româno-American
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a demarat o întâlnire importantă în America.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a întâlnit cu ambasadorul american Rafik Mansour, pentru ample discuții și pentru a deschide țării noastre noi orizonturi, în ceea ce privește industria cinematografică. Cei doi au avut în centrul discuțiilor lor crearea unui parteneriat cultural între țara noastră și Statele Unite. 

„În data de 01.02.2023 am fost onorat să mă întâlnesc la Departamentul de Stat cu Dl. Ambassador Rafik Mansour, Deputy Assistant Secretary of State pentru educație și cultură.

Am discutat despre creșterea parteneriatului cultural între România și Statele Unite, direcțiile de dezvoltare, posibilitatea de a înființa un Fond Cultural Româno-American.

M-am bucurat să găsesc o echipă extrem de profesionistă și deschisă, care înțelege importanța dimensiunii culturale a parteneriatului nostru strategic”, conform unui anunț postat pe Facebook.

VEZI și: România ar putea acorda facilități fiscale pentru producătorii de film. Sezonul doi din „Wednesday” s-ar putea filma în România

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucian Romascanu (@romascanulucian)

 

Lucian Romașcanu, vizită la Chicago

Acțiunile ministrului în America nu s-au oprit aici. Acesta a avut mai multe întâlniri și cu românii stabiliți în Chicago, unde a întâlnit mai mulți potențiali parteneri, pentru viitoare proiecte culturale care se vor înființa în țara noastră, spune el. 

„Fiind duminică, prima zi a vizitei, i-am întâlnit în biserici, fie ortodoxe, fie de alte confesiuni, acolo unde țin sus cei mai importanți stâlpi ai națiunii noastre: credința în Dumnezeu, dragostea de țară și cinstirea limbii române. Am cunoscut oameni absolut minunați, care vor fi partenerii noștri în proiecte culturale, care să sprijine misiunea celor de departe de a ne menține identitatea, oriunde am fi”, a transmis ministrul tot pe rețelele de socializare. 

Te poate interesa și: Andrei Duban a jucat în Wednesday: „Am apărut 3, 4 secunde. L-am cunsocut pe Tim Burton”. Suma uriașă pe care a primit-o pentru două zile de filmare

 

România ar putea acorda facilități fiscale pentru producătorii de film

Aceste întâlniri importante demarate de ministrul culturii vin la doar câteva zile de când Lucian Romașcanu și-a asumat public răspunderea pentru crearea unor facilități fiscale pentru toți producătorii de film, fie ei români sau străini. Chiar dacă această lege trebuia să fie în vigoare încă din 2018, miniștrii răspunzători de pe vremea aceea au decis să nu-și dea semnătura. 

„Schema reprezintă o întoarcere a unei sume de 35% din investiţiile în România către producători. Este o schemă care funcţionează în aproape toate ţările, noi avem o concurenţă foarte mare din Ungaria, Cehia, Serbia, care ei au deja de ani de zile în funcţiune.”, spunea Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, potrivit știrileprotv.

Citește și: Jenna Ortega din „Wednesday”, sacrifii uriașe pentru a filma în țara noastră: „Am încetat când am mers în România”

Data: 03 feb 2023, 17:37
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Actualitate
Tagurile articolului: America  film  lucian romascanu  Ministrul Culturii  parteneriat 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...