Andreea Bănică, mărturisiri despre relația cu copiii săi: „Nu ai cum să fii prieten cu copilul tău”
„Stiu, e mult prea dimineata pentru o astfel de reteta! Dar, pe frigul asta, ma gandesc ca merg si mancaruri mai consistente, mai "romanesti", asa, cu tuiculita inainte si dupa! Am ajuns sa gatesc o zi da, una nu! Si trebuie, cumva, sa ii multumesc pe toti, de la ardeleanul meu get-beget, pana la Tudorica mancaciosul. Eu nu ma pricep la "fine-dining", nici la "fonfleuri". Eu gatesc la oala, romaneste, dupa retetele pe care le stiu de la mama! Azi va propun ciorbita de fasole cu costita afumata!”, a scris vedeta pe rețelele de socializare.
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat
fasole uscată,
4-5 cepe,
2 morcovi,
verdeață după gust,
bulion,
cârnat afumat,
costiță afumată,
slănină,
tarhon,
sare,
piper,
cimbru uscat
Mod de preparare:
Mirela Vaida a lăsat fasolea la înmuiat, apoi a fiert-o în trei ape. Abia a patra apă este păstrată și începem să adăugăm și restul ingredientelor.
Se toacă legumele, slănina, costița afumată și cârnatul. Într-o tigaie adâncă punem la călit ceapa, apoi morcovul, bulionul, sare și piper. Când acestea s-au călit, adpugăm afumătura pentru câteva minute. Adăugăm și bulionul și restul condimentelor, iar la final, fasolea fiartă în prealabil.
Se adaugă și apa, se mai lasă la fiert, iar la final adăugăm și o crenguță de cimbru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ceapa ciorba costita afumata fasole mirela vaida rețetă