Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
INGREDIENTE
700 ml apă calda, 1 kg făină albă calitate superioara , 2 linguri drojdie uscata , 1 lingură sare, 1 lingură zahar, 50 ml ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE
Deci facem în primul rând maiaua - apă caldă se amestecă cu zahărul și 4-5 linguri de făînă, lăsăți 10-15 minute să facă spumă. După adăugați 3-4 linguri de ulei și 1 lingură de sare, amestecați. Adăugați făină și frământati aluatul - dacă vi se pare moale și lipicios mai adăugați câte puțină făină.
Îl scoateți pe masă de lucru și continuați să framântați (cam 10-15 minute) adăugând făină, că să fie aluatul cât mai ferm și nelipicios. Este gata atunci când puteți să-l lucrați pe masă fără să mai adăugați făină, nu se lipește nici de mâini și nici de masă.
Se lasă la crecut aproximativ 30-40 de minute. Apoi începem să lucrăm și să formăm colacii.
Din aluatul mare se taie bucăți de aluat cam de mărimea unui pumn mai mic. Și începem să lucrăm fiecare bucată de aluat. Masa pentru format colacii nu se înfăineaza. Se formează baghete subțiri, mișcările de rulare/apăsare sunt de la mijloc spre margini cu ambele mâini. Marginile, cele 2, le rulați spre exterior.
Și împletim. Le puneți pe parcurs în tavi unse cu puțin ulei, lăsăți 10-15 minute la crescut. Se coc timp de 30 de minute la 200 grade - sau până se rumenesc frumos. Imediat fierbinți se ung cu puțin ulei, pentru luciu și coajă mai fragedă. Lăsați sa se răcorească și neapărat sa gustați un colac cald - este crocant, aromat și extraordinar de bun.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: colaci pentru colindatori rețetă
Mi-Th Influencer, emisiunea...