Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Ingrediente:
600 – 700 de grame de piept de pui
3 linguri de ulei de măsline
1 ceapă de mărime
3 căței de usturoi
400 de grame de roșii în bulion
4-5 frunze de busuioc proaspăt
sare și piper
busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Pieptul de pui trebuie tăiat felii cam de 1,5-2 cm. Zvântăm pieptul de pui cu șervețele de hârtie și îl condimentăm cu sare și piper după gust.
Într-o tigaie adăugăm 2 linguri de ulei de măsline și rumenim feliile de piept de pui.
În tigaia deja încinsă adăugăm uleiul rămas, ceapa tocată și usturoiul zdrobit. Adăugăm un praf de sare, amestecăm bine și călim până când ceapa devine sticloasă.
Adăugăm peste roșiile tocate în cuburi cu tot cu bulion. Punem și 4-5 frunze de busuioc proaspăt și lăsăm la foc mic, timp de 10 minute, acoperite cu un capac.
După ce sosul e gata, adăugăm feliile de piept de pui și 3-4 linguri de apă fierbinte în tigaie, aducem la fierbere și acoperim cu capacul. Lăsăm încă 10 minute.
La final condimentăm cu sare și piper și puțin busuioc proaspăt rupt în bucăți.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: piept de pui retete roșii