Horoscop sâmbătă, 23 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
300 g orez cu bobul lung
1 ceapa verde
1-2 dovlecei (cam 400 g)
jumatate de ardei gras sau 1 morcov
1 lingura de patrunjel verde
1 lingura de marar verde
sare
piper (optional)
ulei (ideal de masline)
MOD DE PREPARARE: Folosim un orez cu bobul lung, îl spălam în 4-5 ape și alternam apa calda cu cea rece, astfel încât să eliminam faina din orez și să obținem un orez bob cu bob. Apoi îl lașam în apa rece timp de 10 minute.
Turnam 2-3 linguri de ulei în cratiță, aprindem focul. Punem ceapa și o călim pentru 1 minut, apoi adaugăm dovlecelul tăiat cubulete și amestecam, tot pentru 1 minut. Adaugăm orezul și amestecam energic. Adaugăm apa, de trei ori cât cantitatea de orez. Punem ardeiul gras tăiat cubulete, o linguriță de sare, piperul proaspăt măcinat. Punem capacul și așteptam să dea în clocot. După ce pilaful da în clocot, reducem focul și îl lașam să fiarbă așa timp de 10 minute.
Adaugăm mărarul deasupra și punem și mărarul. După ce stingem focul, lașam oala acoperita și punem și un șervet peste capac. O lașam așa timp de 10-15 minute, pentru că orezul să se mai umfle.
Pilaful cu dovlecei și ardei este gata, îl putem servi.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovlecei pilaf rețetă
Iată ce-ți rezervă astrele...