Pr. Pimen Vlad, despre cel mai mare rău posibil: Încercați să scăpați de această patimă, până nu e prea târziu, până nu vă pierdeți familia și sănătatea!
Data actualizării:
Data publicării:
Părintele Pimen Vlad a vorbit despre mai multe patimi ale omului, printre care alcoolism și fumat, care îți pot face praf viața dacă nu te oprești la timp.

''Am văzut faptul că la multe familii există problema/patima băuturii, în special la bărbați. Sunt cazuri și la femei, dar cel mai mult la bărbați. La început patima aceasta e cu câte un pic, cu un pahar, și ajung, până la urmă, să fie beți acasă, să nu mai știe ce spun sau ce fac. Se poartă urât și se poate ajunge chiar și la lovituri. Trebuie să le spunem pe nume. Într-adevăr este o problemă la noi în țară, câte familii se destramă din cauza asta. Și pentru ce? La ce îmi ajută băutura? Distruge ficatul și se ajunge la ciroză. Îți distrugi sănătatea și faci rău la toți cei din jur.'', a spus părintele Pimen Vlad.

Citește și - Care este cel mai mare păcat. Părintele Vlad Pimen, de la muntele Athos: „O să întâlnești acolo în fața lui Dumnezeu, când te duci la judecată”

''De exemplu, când te duci beat acasă. Ai 3-4 copii și soția care te așteaptă. Dar tu, în loc să te duci cu o pâine caldă sau o ciocolată... tu te duci beat și fără un leu în buzunar pentru că banii i-au lăsat la crâșmă. Gândește-te cum e lucrul acesta! Cum privește familia? În loc să se bucure că vii acasă, ei nu mai știu cum să se ferească din fața ta, deoarece duhnești a băutură, te porți urât și mai ești și nemulțumit! Gândiți-vă bine cei care vă luptați cu patima aceasta! Măcar de v-ați lupta... trebuie luptat și tăiat cu totul! Fără nicio picătură și să nu mai țineți deloc băutură în casă! Evitați anturajele care vă duc la așa ceva, chiar de se supără cineva! Încercați să scăpați de această patimă, până nu este prea târziu, până nu vă pierdeți familia și sănătatea! Deci, vedeți cât de rău ne face băutura, dar și fumatul ne face rău!'', a menționat părintele Pimen Vlad.

Citește și - Părintele Pimen Vlad, critici la adresa posesorilor de animale de companie: „A ajuns acum fiecare să aibă doi câini, două mâţe în casă şi 10 avorturi”

''Fumatul distruge plămânii, se înnegrește pielea, porii. Mă uitam la oameni care fumează de mulți ani. Ei au pielea cu o culoare închisă, iar porii negri. Deci, ajunge până și prin pori să iasă fumul. Îți distrugi sănătatea și trebuie să te suporte ceilalți de acasă cu mirosul acesta de țigară, de fum. Și bani arși fără rost. Poate ai alte lipsuri acasă, copiii au nevoie de îmbrăcăminte sau să îi iei soției ceva. Păi, ia calculează câți bani arunci pe țigări! Și, mai ales, când cheltui pe țigări și băutură. Îmi spunea cineva, o femeie al cărei soț fumează și bea. Un calcul pe lună arăta că 500 de euro se duc pe lună pe fumat și țigări. Deci, o persoană, respectiv soțul cheltuie atât. Câte se pot face cu 500 de euro pe lună? Și, desigur, înjură și cârtește la adresa Lui Dumnezeu că nu are bani. Păi, cum să ai bani dacă bagi 500 de euro, pe lună, în așa ceva? Și ajungi exact ca porcul, fără să mai judeci, să dai cu nasul în pământ. Gândiți-vă bine!'', a mai spus părintele Pimen Vlad, într-un video.

Video 

Citește și - Părintele Vlad Pimen, dezvăluiri neștiute despre îngerul păzitor: ”În momentul în care păcătuim se depărtează”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andrei Itu
Categorie: Actualitate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”




pixel