Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă, copiii mei sunt confuzi”
Ingrediente:
4 albușuri
160 de grame de zahăr tos fin
1 plic de zahar vanilat
2 linguri de oțet de 9 grade
20 de grame de amidon de porumb
700 gr smântână pentru frișcă
2 linguri de zahăr pudră vanilat
fructe (căpșuni și kiwi, piersici, zmeură, portocale etc.)
un sos de fructe
sare
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 120 de grade Celsius.
Albușurile se vor bate spumă cu un praf de sare, până se întăresc și cresc în volum. Se adaugă zahărul tos treptat, în timp ce se bate cu mixerul. Se adaugă oțetul și se bate până se topește tot zahărul.
Se adaugă amidonul și se amestecă încă 10-20 de secunde cu mixerul la viteză mare.
Pe tava cuptorului așezați hârtie de copt iar în mijloc trasați un cerc cu diametrul de 22-26 cm. Cu o spatulă puneți bezeaua în interiorul cercului.
Se bagă la cuptor la 120 de grade Celsius cam 1:30 ore. Se lasă blatul să se răcească bine.
Se bate smântâna pentru frișcă rece apoi se adaugă zahărul pudră vanilat și se bate în continuare până se întărește bine.
Frișca se distribuie într-un strat uniform deasupra blatului de bezea și se dă la frigider.
Puteți adăuga un sos de fructe, iar peste așezați fructele.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert pavlova prajitura retete
Daniela Simulescu, astrolog DC...