Prima reacție a Simonei Halep, după ce i-a fost redusă pedeapsa, în scandalul de dopaj: „A durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit”
Data publicării:
Simona Halep a avut prima reacție, după ce Tribunalul Arbitral de Sport a venit cu sentința finală, în cazul scandalului de dopaj.

Simona Halep a avut parte de o veste extraordinară, venită din partea Tribunalului Arbitral de Sport. După ce a fost suspendată din tenis încă din anul 2022, fiind acuzată de dopaj, românca s-a chinuit continuu să-și dovedească nevinovăția și să demonstreze tuturor, după cum spunea chiar ea, faptul că nu ar recurge niciodată la o astfel de practică. Dacă, inițial, aceasta primise 4 ani de suspendare, lucru care i-ar fi putut pune capăt carieri, pedeapsa a fost scurtată la 9 luni, verdict care a făcut-o pe Simona Halep să-și recapete speranța.

Astfel, sportiva a avut și o primă reacție, în care își arată recunoștința pentru sentința definitivă care, în final, a fost una favorabilă pentru ea. 

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit. (...) Abia aștept să mă întorc în circuit.”, a transmis sportiva, potrivit euronews.

Citește și: După ce s-a scris faptul că s-a despărțit de Salman Khan, Iulia Vântur dă cărțile pe față. Cum se înțelege, de fapt, cu actorul indian

Simona Halep primise, inițial, o suspendare de 4 ani 

Dacă, inițial, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) propusese ca românca să fie suspendată din tenis timp de 4 ani, lucru care ar fi însemnat finalul carieri Simonei Halep, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis faptul că măsura este prea aspră și că aceasta nu a greșit voit, adică nu fost conștientă de substanța care s-a regăsit în sângele său. Astfel, instituția a decis că 9 luni sunt suficiente drept pedeapsă pentru Simona Halep, care, potrivit acestora, trebuie să-și asume o mică parte din vinovăție. 

Această decizie este definitivă și a fost luată după ce românca a fost audiată timp de trei zile, între 7 și 9 februarie 2024.

Simona Halep a fost suspendată încă din luna octombrie a anului 2022, când aceasta a fost acuzată că a consumat o substanță interzisă, numită roxadustat. 

Te-ar putea interesa și: O femeie a suferit 9 atacuri cerebrale după naștere, într-o lună. Cazul i-a șocat pe medici: „Toată lumea a fost uimită că am supraviețuit”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sport


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar




Doliu în lumea fotbalului din România! A murit Petre Butufei

Este doliu în lumea fotbalului din România. Fotbalistul...

pixel